Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Елен Герджиков е подал оставка по нареждане на Бойко Борисов

Общинските съветници от ГЕРБ не са реагирали на заявеното от инициативата "Спаси София", че столичният градски транспорт е пред фалит заради лошо управление на кмета

Елен Герджиков
Снимка: СОС

Лидерът на партия ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че той лично е поискал оставката на председателя на Столичния общински съвет Елен Герджиков. 
Вчера Герджиков, който заемаше поста почти 10 години, обяви, че се оттегля, като посочи лични причини.
Днес, на среща с активисти на ГЕРБ в Пловдив, Бойко Борисов заяви, че Елен Герджиков не се справя с работата и "оставя общински съветници да си правят кариера на гърба на ГЕРБ".
Борисов е недоволен от това, че общинските съветници от ГЕРБ не са реагирали на заявеното от инициативата "Спаси София", че столичният градски транспорт е пред фалит заради лошо управление на кмета Йорданка Фандъкова.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Още по темата

Елен Герджиков - председател на СОС

Председателят на Столичния общински съвет Елен Герджиков е подал оставка

Председателят на Столичния общински съвет Елен Герджиков е депозирал оставката си, потвърдиха за БНР от пресцентъра на Столичния общински съвет. Не става ясно какви са причините за взетото от Герджиков решение. Той е посочил, че напуска..

публикувано на 21.09.21 в 18:41
ВИЖТЕ ОЩЕ

Ремонтират 30 000 кв.м тротоари в столичния "Младост"

Вече са възложени дейности те за новия строителен сезон, каза пред Радио София кметът на район „Младост“ Ивайло Кукурин. „Отново сме го разделили на принципа, който е приет още при разпределянето на средствата и усвояването им със Столичната..

публикувано на 19.04.24 в 09:02

Временно затварят за движение ул. “Флора Кънева” в район “Лозенец”

От 09:00 до 18:00 часа днес, временно ще бъде затворена ул. “Флора Кънева“ в “Лозенец”, при кръстовището с бул. “Филип Кутев“, съобщават от районната администрация. Спирането на движението се налага поради асфалтиране на участъка. В..

публикувано на 19.04.24 в 08:13

Остава облачно, с температура в София около 13°

Днес облачността над страната ще е значителна, с по-съществени разкъсвания по поречието на р. Дунав. Около обяд в Рило-Родопската област ще започнат валежи, които до вечерта ще обхванат по-голямата част от Южна България, съобщиха от НИМХ. Вятърът ще се..

публикувано на 19.04.24 в 07:35

"Форум", 18.04.24: Рекордни стойности на корупция през 2023 година

В четвъртък, 18.04.24 г. коментаторите във "Форум се спряха на следните теми: Докладът на Центъра за изследване на демокрацията, който сочи, че 2023 година е била рекордна по отношение на корупцията Евроизборите Коментаторите:..

публикувано на 18.04.24 в 19:18

Трето издание на състезанието "Трън Ултра Рън"

На 11 май 2024 г. със старт и финал в трънското с. Велиново ще се състои Третото издание на състезанието по планинско бягане "Трън Ултра Рън" 2024. Участниците могат да избират между четири изключително живописни трасета с различна дължина и..

публикувано на 18.04.24 в 18:50

Стартира кампания по почистване в община Радомир

По повод Деня на Земята Община Радомир организира почистване на всички населени места намиращи се на територията й. Събитието ще се случи в рамките на 2 дни – 20 и 21 април 2024 г. То е част от годишната кампания на Община Радомир, която ще се..

публикувано на 18.04.24 в 17:36

Together for Fertility обединява редица държави в полза на хората с репродуктивни проблеми

Сдружение "Зачатие" е неправителствена организация на българските пациенти с репродуктивни проблеми, която има своята 20-годишна история на работа в подкрепа на пациентите и информиране на обществото. След два дни предстои заключителна конференция..

публикувано на 18.04.24 в 17:15