Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

В конференция на 4 ноември

Новото нормално в живота и работата обсъждат жените бизнес лидери

Снимка: архив

Съветът на жените в бизнеса в България (СЖББ) и Фондация „Конрад Аденауер“ завършват своя проект „Новото нормално“ с конференция на 4 ноември.

Форумът е озаглавен „Новото нормално за жените в живота и работата“.

В настоящата тежка вълна значението на темата е още по-голямо, отбеляза пред Радио София Ваня Кънева, изпълнителен директор на СЖББ. Сред най-важните акценти са жените на първа линия – лекари, медицински сестри, фармацевти, социални работници, учители. Ще се обърне внимание и на времето на промяната и даването на възможности, дигитализацията на работните процеси, стресовата среда.

На конференцията ще се представят добри модели и примери на реакция в тази ситуация с грижа за хората.

До 2030 г. се очаква половината от богатството в света да е в ръцете на жени. Но това е май единствената положителна тенденция, отбеляза Виктория Блажева – първи вицепрезидент и директор “Стратегия и бизнес” в УниКредит Булбанк, член на СЖББ и един от модераторите на форума.

Ще се увеличат обаче неравенствата между хората. Освен това след около 10 години ще има повече баби и дядовци, отколкото деца. Хората в градовете ще се увеличат с над 55%.

„Всичко това ще влияе на бизнеса, който ще правим, на продуктите, които ще произвеждаме и предлагаме“ - подчерта Блажева. – Ще трябва да се съобразяваме и с климатичните промени. Ще са ни нужни допълнителни нови умения. И трябва да ги усвоим със същата бясна скорост, с каквато настъпват промените.“

На предстоящата конференция ще бъдат не само изложени тенденциите и очакванията, но и ще се обсъдят решения.

Чуйте разговора на Катя Василева с Ваня Кънева и Виктория Блажева.

Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Бен Каплан с концерт у нас

За творчеството на канадския изпълнител Бен Каплан , за подробностите около новият му албум и турнето му на Балканите разказва Цветан Цветанов , както и Илияна Георгиева от подгряващата група „Dead man's hat“. Заради пандемията концертът е бил отложен, но утре ще се състои в клуб „Mixtape 5“ от 9:45 ч.  Любопитни факти от текстовете и..

публикувано на 06.12.21 в 20:32

Само пред Румъния сме в класацията за иновации

За проблема в условията за иновации и използва ли България напълно иновационния си потенциал, пред Радио София говори проф. Теодора Георгиева – експерт към Приложни изследвания и комуникации. Хроничното недофинансиране на научния сектор, както и недобрата координация на дейността на отделните министерства и агенции са едни от причините..

публикувано на 06.12.21 в 19:15

Удари ли пандемията банковия сектор?

Георги Заманов , главен изпълнителен директор на една от големите банки у нас, направи обзор на годината за банковия сектор. Пандемията и енергийната криза поставиха предизвикателства към банките, но именно те стават двигател за нововъведения. Криптовалутите, дигиталните иновации и небанковите институции са най-бързият катализатор банките..

публикувано на 06.12.21 в 17:11

Коледната кампания "Едно дете чака магия. Стани магьосник!“ стартира на 25 декември

Национална мрежа за децата стартира Коледната кампания "Едно дете чака магия. Стани магьосник!“ стартира на 25 декември, като всеки може да се включи в нея. Всяко пето дете в България няма достъп до книжки, подходящи за неговата възраст, като „Голямата ни цел трябва да бъде да нямаме нужда от подобни кампании“, коментира Мария..

публикувано на 06.12.21 в 15:23

„Нощ на европейското кино“ в 27 държави, сред които и България

В дните между 6 и 10 декември, 80 града в 27 държави от Европейския съюз ще бъдат домакини на специални събития, акцентиращи върху богатството на филмовата култура на Европа. Инициативата „Нощ на европейското кино“ се провежда за четвърти път с вход свободен. На всяко от събитията домакини са киносалони, принадлежащи към паневропейската..

публикувано на 06.12.21 в 15:22

Фондация „Благотворител“ излъчи 12 стипендианти

В навечерието на конкурса "Млад благотворител 2022" , деца от Шри Ланка даряват за български деца на благотворителна изложба в София. Темата е „България през погледа на децата от Шри Ланка“ . Събрани са над 500 рисунки, като част от средствата са дарени на програма „Постигам по-висок успех“ за деца, лишени от родителски грижи. По..

публикувано на 06.12.21 в 13:51

"Музикален Акселератор" подпомага млади изпълнители и групи

Първият български "Музикален Акселератор" е програма за развитие на млади артисти, организирана от RockSchool и подкрепена от Столичната община по Програма „Култура“.  Програмата има за цел да подпомага млади изпълнители и групи да стартират и развият своята музикална кариера. А вече са избрани и първите 10 музиканти. „Нашият профил беше..

публикувано на 06.12.21 в 12:42
Подкасти от БНР