Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Константин Мравов

Константин Мравов
Снимка: архив

Младите легенди в лицето на журналиста от програма "Хоризонт", автор на подкасти и прекрасен фотограф - Константин Мравов:

"Имам проблем с понятието "млад човек" в България, използват го за пълни празнословици. Той е митично същество, което има нужда от някаква подкрепа, но съм установил, че хората, които ръсят тези клишета, нямат никакво понятие от живота на тези под 35.

Отраснах в момент, когато връстниците ми имаха ужасен проблем с амфетамините, изпилиха си мозъците, а не бях прочел нито ред за това, нито пък чул по радиото. Да не говорим за средата, би искал да се отделиш, но със заплата от 600 трябва да си включиш наема. Не чувам да се говори за този старт и за други такива неща.

Активно започнах да работя като журналист в 2010, тези теми винаги са били маргинализирани. Сега със сигурност е по-добре, но не е достатъчно. Не че някой се опитва да не натоварва другите. Но не се осмислят, като проблеми. Това е тъпо, но се променя.

Искаше ми се да разкажа суровия аспект на градската история. Всеки ден подминаваме подобни. София за мен, въпреки че си я обичам, има много лоши неща.

Студентското Радио Реакция бе велико място - това, което представлявам сега, 50-60 % е благодарение на него. Радиото бе създадено със свободен дух. Появи се в момент, когато се говореше как радиото умира, включително и на лекции. Подкастите бяха прекалено ново. Но на академично ниво убягваше, че интересът към говора се преструктурира.

Подкастът ми "Поп-култура" е в сайта на Бинар и в другите популярни платформи. Той опростява ъндърграунда и прави мейнстрийма прекалено сложен. В него слизам в дълбочина спрямо неща, които ни заобикалят - например, кръчмите. На практика последното видео на "Продиджи" е заснет в София - това също е епизод от подкаста ми. Повечето теми минават и в Нощен Хоризонт, и в "Изотопия".


Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Доверието на българите към институциите през януари 2022-ра

През целия си първи президентски мандат Румен Радев беше сред най-одобряваните политически фигури. Така и този месец той встъпи във втория мандат с 58,5% доверие, съобщи пред Радио София Яница Петкова от „Галъп интернешънъл“. Социологическият център е направил „ Моментна снимка на институционалното доверие “. Положителен е рейтингът и на..

публикувано на 28.01.22 в 18:41
Божидар Лалов

Боби Лалов, 11 г.: Кабинетът "Петков" стъпва на тънък лед

Майко мила! Такова нещо не съм виждал! Така е възкликнал Божидар Лалов, когато видял протеста на партия „Възраждане“ против зеления сертификат. Разбира се, няма как коментаторът, добре познат на слушателите на Радио София, да е виждал подобни масови и трудно овладяеми събития, защото е едва в пети клас, на 11 години. Но тъкмо затова е..

публикувано на 28.01.22 в 17:19
Христо Панчугов

Христо Панчугов: Време е да видим генералната политическа визия на това правителство

Към този момент липсата на обща, генерална визия за това – как ще изглежда политиката на новото правителство, като че е най-видимият дефицит. Имаме различни партии, различни министри и недостиг на лидерство в кабинета. Това коментира пред Радио София  политологът Христо Панчугов . „Мантрите за нулева корупция и необходимостта от промяна..

публикувано на 28.01.22 в 16:49

Лидерът трябва да е будител!

"Джънк фууд" или бързооборотна хибридна ГМО стока са днешните лидери? Изгревът и залезът на марионетни лидери показва техния повърхностен потенциал и липса на фундамент. "Съвременници сме на една сериозна криза на лидерство и девалвация на авторитети", каза в ефира на Радио София Ани Александрова - PR експерт и психолог, специализиран в..

публикувано на 28.01.22 в 16:48
Кристиян Илиев и Йоана Цекова

На сцената и в живота няма малки роли

Съчетава ли се актьорската професия с лидерството? Каква е разликата между актьор и образ? И когато работим с деца какво им даваме и какво вземаме от тях? По темата в ефира на Радио София говориха актьорите Антон Николов и Йоана Цекова. По думите на Йоана Цекова много е важно поведението на преподавателя, понеже децата го възприемат като..

публикувано на 28.01.22 в 15:48
Анастас Стефанов

Анастас Стефанов: От социално-икономическите предизвикателства зависи меденият месец на новата власт

В следствие на политическата криза през 2020 и 2021 г. и развръзката на последните избори, основните институции са захранени с някакъв допълнителен политически заряд и легитимност от гледна точка на доверието. Това отбеляза пред Радио София политологът Анастас Стефанов от изследователския център „Тренд“ след социологическо проучване по..

публикувано на 28.01.22 в 15:28

Божествена литургия и празничен курбан в гр. Елин Пелин в чест на Св. Трифон

Божествена литургия ще бъде отслужена на 1 февруари, от 13.00 часа пред храм св. "Николай Мирликийски Чудотворец" в центъра на град Елин Пелин. Ще бъде раздаден и топъл празничен курбан, съобщиха от общинската администрация. Поводът е соколарски празник в чест на Св. Трифон, който освен покровител на винарите и лозарите е и закрилник на соколарите...

публикувано на 28.01.22 в 15:18
Подкасти от БНР