Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Най-щастливите моменти в живота са ми когато работя

Румен Бояджиев - син за премиерата на мюзикъла за деца "Зайченцето бяло" с негова музика. Постановката на Александър Мутафчийски е с премиера днес. Ето как оценява чувството да покаже нещо за пръв път пред публика::


"Това е нещо като безтегловност. Не знаеш как ще продължи. Но е и много радостно, когато процесът е стигнал своя финал. Репетициите продължиха около месец и половина и нямаме търпение да видим как ще реагират децата. Музикалният театър ми е като дом - моята баба бе вокален педагог там."

Но и Румен, както и ние всички сме израснали с една песничка - "Зайченцето бяло". Новото е в посветения ѝ спектакъл с негова музика:

"Песничката е вечна, след националния химн е най-живата във всички поколения. Разказваме нейната история и тази на творците около нея. Посланието е, че доброто побеждава и винаги има светлина в тунела.

Най-щастливите моменти в живота са ми когато работя. Щастлив съм от наградите и реализациите. Но предстоят още стотици стъпала. Продължавам да пиша на ръка. Пазя архив, който ще бъде интересен в дигиталната епоха. Всичко чувам в главата си.

Работим с изключително сладък и амбициозен екип. Публиката ще ги види в изключителни превъплъщения. Направено е с много любов!"

Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Правилните цели постигат желания успех

Какво е "Бук клуб екшън коуч" и могат ли бизнес-тренировките, както и четенето на книги да повлияят на финансовото ни развитие? Така както има диригенти, фитнес треньори, инструктори по шофиране, така има и хора, които да ни помагат да успяваме в бизнеса. Това коментира в ефира на Радио София Бойко Проданов, организатор и бизнес треньор...

публикувано на 27.01.22 в 21:26

Изложба "Обичайните неща" на Лидия Делич гостува у нас

С четири картини класическа живопис младата сръбска художничка Лидия Делич гостува с първа самостоятелна изложба в България. Тя е част от годишната програма на Института на съвременно изкуство - София. Програмата предвижда три изложби на международни автори с трима български куратори и три изложби на български автори с трима чуждестранни..

публикувано на 27.01.22 в 20:30

Сдружение „Надежда – ЦРД“ насърчава развитието на млади хора

Развитието на дигиталните умения на младите хора между 15 и 29 години е целта на проект „Дигитални умения за развитие на младите хора в Надежда”. Освен това се насърчават дейности в областта на образованието, културата, науката, социалните и общественополезни занимания. Проектът е финансиран от програма "Европа" 2021 на Столична община. Той..

публикувано на 27.01.22 в 19:20

Високото ниво на езика на омразата към ромските общности трябва да бъде снижено

Мисията на "Асоциация Интегро" е да организира равноправие и уважавана позиция на ромската общност сред останалите членове на българското общество. От създаването си през 2002 г. асоциацията адресира въпроса за различните прояви на антиромския расизъм в публичното пространство. "Антиромският расизъм е обща болка на всички роми и..

публикувано на 27.01.22 в 18:05

"Вярно с оригинала" - поетичен начин да преминеш през времето

Независима мисъл и конструктивно въображение, това е "Вярно с оригинала". Най-новото авторско соло на Галина Борисова е изследване на чуждите спомени през артистичността в спектакъл занимаващ се с обширни теми в изкуството. "Получи се доста бих казала "говорливо" соло, защото тези спомени, които се разказват съвсем непринудено от колеги за..

публикувано на 27.01.22 в 16:33

“Тийноватор уикенд на идеите 2022” събра 400 участници от 30 града

На 22 и 23 януари се проведе четвъртият “Тийноватор Уикенд на идеите 2022”. Събитието се състоя хибридно – и на живо, и онлайн и събр а 400 ученици от 30 града, които презентираха идеите си. Отборите бяха разделени в екипи, които работиха ден и половина върху своите бизнес проекти. Участниците в програмата бяха подкрепени от 60..

публикувано на 27.01.22 в 15:51

Какви проекти се предвиждат за 2022 г. в община Своге

Пета по територия в страната с над 38 населени места община Своге и близостта й до София е накарала много от хората по време на епидемията да се карантинират по вилните си места. По думите на зам.-кмета инж. Валентин Михайлов изминалата 2021 г. е била проблемна заради инфлацията и увеличението на цените на строителните материали. "Имахме..

публикувано на 27.01.22 в 15:33
Подкасти от БНР