Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Откровено за любовта - с Ева Кулева

Епизод 3: "Как да намерим подходящия партньор"

| обновено на 08.01.22 в 10:46

Откровен разговор с акцент - как да намерим подходящия партньор и какво представлява той всъщност? Хората често си мислят, че са наясно с този въпрос, но истината е, че разбираме едва след време,  дали човекът с когото сме, е подходящ за нас.

Макар  за всеки от нас образът на подходящия партньор да е различен, Ева Кулева посочи няколко конкретни критерии и насоки, които е добре да имаме предвид:

Според експерта, важно е да има привличане, но само то не е достатъчно.

Сходни цели за връзката. Какво искаме от тази връзка.

 Сходни ценности – по отношение на времето прекарано заедно и поотделно, кой от колко свобода има нужда във връзката, също и по отношение управлението на финансите, колко активен живот да водим, как да отглеждаме децата, също и общите интереси.  Кулева обърна внимание и на факта, че само “химия” с партньора съвсем не е достатъчна.

Кои са някои от често срещаните заблуди за подходящия партньор?

Клишето “любовта побеждава всичко”, според Кулева е една от най-големите заблуди. “Може да има много силна любов, между хора, които изобщо не са един за друг”, обясни тя.

Подходящият партньор бихме могли да срещнем навсякъде в реалния живот – в магазина, на работа, в градския транспорт – ако сме готови за връзка, усмихваме се, разговаряме с непознати, това може да се случи с лекота, поясни Love coach – ът. 

Можем да го срещнем и чрез посредник –  наш приятел, близък, колега, познат.  Събитията за необвързани хора са един много добър канал, защото хората които ги посещават са с ясното намерение, че са готови и имат желание за връзка, каза още тя, и като най-работещ канал посочи запознанството онлайн – страници за запознанства, социални мрежи, форуми и други. 

За отношенията на работното място – колко проблемна може да бъде такава връзка и какво е добре да направим – чуйте целия разговор в  звуковия файл.

Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Доверието на българите към институциите през януари 2022-ра

През целия си първи президентски мандат Румен Радев беше сред най-одобряваните политически фигури. Така и този месец той встъпи във втория мандат с 58,5% доверие, съобщи пред Радио София Яница Петкова от „Галъп интернешънъл“. Социологическият център е направил „ Моментна снимка на институционалното доверие “. Положителен е рейтингът и на..

публикувано на 28.01.22 в 18:41
Божидар Лалов

Боби Лалов, 11 г.: Кабинетът "Петков" стъпва на тънък лед

Майко мила! Такова нещо не съм виждал! Така е възкликнал Божидар Лалов, когато видял протеста на партия „Възраждане“ против зеления сертификат. Разбира се, няма как коментаторът, добре познат на слушателите на Радио София, да е виждал подобни масови и трудно овладяеми събития, защото е едва в пети клас, на 11 години. Но тъкмо затова е..

публикувано на 28.01.22 в 17:19
Христо Панчугов

Христо Панчугов: Време е да видим генералната политическа визия на това правителство

Към този момент липсата на обща, генерална визия за това – как ще изглежда политиката на новото правителство, като че е най-видимият дефицит. Имаме различни партии, различни министри и недостиг на лидерство в кабинета. Това коментира пред Радио София  политологът Христо Панчугов . „Мантрите за нулева корупция и необходимостта от промяна..

публикувано на 28.01.22 в 16:49

Лидерът трябва да е будител!

"Джънк фууд" или бързооборотна хибридна ГМО стока са днешните лидери? Изгревът и залезът на марионетни лидери показва техния повърхностен потенциал и липса на фундамент. "Съвременници сме на една сериозна криза на лидерство и девалвация на авторитети", каза в ефира на Радио София Ани Александрова - PR експерт и психолог, специализиран в..

публикувано на 28.01.22 в 16:48
Кристиян Илиев и Йоана Цекова

На сцената и в живота няма малки роли

Съчетава ли се актьорската професия с лидерството? Каква е разликата между актьор и образ? И когато работим с деца какво им даваме и какво вземаме от тях? По темата в ефира на Радио София говориха актьорите Антон Николов и Йоана Цекова. По думите на Йоана Цекова много е важно поведението на преподавателя, понеже децата го възприемат като..

публикувано на 28.01.22 в 15:48
Анастас Стефанов

Анастас Стефанов: От социално-икономическите предизвикателства зависи меденият месец на новата власт

В следствие на политическата криза през 2020 и 2021 г. и развръзката на последните избори, основните институции са захранени с някакъв допълнителен политически заряд и легитимност от гледна точка на доверието. Това отбеляза пред Радио София политологът Анастас Стефанов от изследователския център „Тренд“ след социологическо проучване по..

публикувано на 28.01.22 в 15:28

Божествена литургия и празничен курбан в гр. Елин Пелин в чест на Св. Трифон

Божествена литургия ще бъде отслужена на 1 февруари, от 13.00 часа пред храм св. "Николай Мирликийски Чудотворец" в центъра на град Елин Пелин. Ще бъде раздаден и топъл празничен курбан, съобщиха от общинската администрация. Поводът е соколарски празник в чест на Св. Трифон, който освен покровител на винарите и лозарите е и закрилник на соколарите...

публикувано на 28.01.22 в 15:18
Подкасти от БНР