Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В новия епизод на 257 podcast:

Завладяващата презентация

| обновено на 17.02.22 в 17:11

В началото на всяка презентация публиката винаги демонстрира интерес към човека, който говори. На финала, особено, ако презентаторът каже нещо като „и преди да приключа“ или „накрая бих искал да кажа само…“ погледите на аудиторията веднага се приковават към него.

А може би сте забелязали, че обикновено интересът на аудиторията спада много в същинската част. Как да го поддържаме през цялото време и да приковем вниманието на публиката?

💡 Каква е силата на 5-те минути в презентацията? Какво очаква да чуе и види аудиторията, за да не губи интерес към съдържанието, което й представяме?

Проучвания с хора от различни професии и възраст показват, че 85% от тях смятат:

✅ Човешкият фактор е това, което ми харесва

✅ Мотивирай ме

✅ Занимавай ме

✅ Накарай ме да се смея

✅ Бъди креативен

💡 Останалите 15 % казват:

✅ Искам резултат

✅ Харесвам цифри

✅ Харесвам факти

✅ Сервирайте ми само месо и картофи - друго не искам...

💡 И вие какво трябва да направите като презентатор?

Използвайте метода “пържолите трябва да са с подправки, за да имат вкус"!

Колко често и какви подправки да сложите, за да бъдете интригуващи, слушайте в новия епизод на отличения с PR Приз 2021 „257 podcast“ с водещи Катя Василева от Радио София и международният консултант по бизнес етикет, протокол и поведенчески коуч Кристина Крънчева.

И не забравяйте, че Вие и Вашите интригуващи истории и споделен личен опит са важни за нас. Разкажете ни ги на 257@bnr.bg. Всеки месец в 257 podcast ще имаме специален гост, който да споделя личен опит, преживявания, предизвикателства и решения, които го движат напред. И това може да сте Вие и това да e Вашата супер презентация.

Първият ни гост в следващия епизод на 257 podcast ще бъде актьорът и телевизионен водещ Стефан Щерев.

Всички епизоди на 257 podcast ще намерите в платформите:




БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Хубав ден, в София - до 27°

Днес ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб вятър от изток, в Източна България до умерен от югоизток. Максималните температури ще бъдат между 26° и 31°, в София - около 27° . По Черноморието също ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще са между 24° и 26°. Температурата на морската..

публикувано на 26.09.24 в 07:15

Образователна беседа в Перник насочва вниманието към опазването на околната среда

Опазването на околната среда е във фокуса на образователна беседа, която се организира от Сдружение "МоМенТор". Тя ще се проведе на 27 септември от 17.00 ч. в Международен младежки център – Перник. Кампанията е стартирала в началото на септември, сподели пред Радио София Катрин Петкова - председател на сдружението. „За този кратък период..

публикувано на 25.09.24 в 17:55
Страхил Делийски

Страхил Делийски: Политическият живот в момента е пъстър, но изборът не е голям

Политическите взаимоотношения в момента са далеч от разбирането за това какво е политика и какво е политическо име, коментира пред Радио София политологът и преподавател в Софийския университет Страхил Делийски. „Поради тази причина, тази разпокъсаност на политическия свят и подмяната му с проблематика далеч от същинския смисъл на политиката,..

публикувано на 25.09.24 в 16:45

Националното сдружение "Недвижими имоти" с безплатни консултации по имотни казуси в София

Националното сдружение "Недвижими имоти" (НСНИ) организира безплатни консултации за граждани по имотни казуси в София. “Идеята е да информираме гражданите за пазара на недвижими имоти, да можем да им дадем отговори на въпросите, които ги вълнуват и да решим техни казуси и в крайна сметка, да се обозначим, че ние сме там и ни има”, коментира..

обновено на 25.09.24 в 16:03

Протест и контрапротест в София заради новите правила за придобиване на шофьорски книжки

Кандидат-шофьорите ще имат право на максимум 4 явявания на листовки и практически изпит. Тази и още промени в наредбата на Министерството на транспорта, регламентираща шофьорските курсове, влизат в сила от 10 декември. Аргументите за въвеждането им са както по-качествена подготовка и пълна дигитализация на информацията за проведените курсове и..

публикувано на 25.09.24 в 15:27
Яна Спиридонова, Тодора Радева и Ивана Хидкова

13-о издание на Нощ на литературата ще се проведе тази вечер в центъра на София

13-ото издание на Нощ на литературата ще се проведе тази вечер в центъра на София, от 18.00 до 21.30 часа на различни локации. Повече за събитието разказаха Тодора Радева и Ивана Хидкова в предаването “Добър вечер, София“. Форматът на инициативата е много интересен със своите 19 читателски гнезда, намиращи се в различни локации. Във всяко едно..

публикувано на 25.09.24 в 15:22
Цветелина Анастасова и Драгомир Костадинов с водещата Гери Пейкова

Разпадът на обществото като вдъхновение в изложбата "Фрагментация"

Изложбата на младия художник Драгомир Костадинов, озаглавена “Фрагментация“,  пресъздава разпада на обществото, неговата фрагментация чрез „разцепване” на Аз-а между противоположни ценности и емоции. Човешкото лутане в крайностите, махалото на лична и групова емоция се оглежда в “специалното” огледало на безкрайността. Две полуглави,..

публикувано на 25.09.24 в 13:52