Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Закриват ски сезона на Витоша с басейни, карнавални облекла и дискотека

Снимка: Антония Каменичка

На 16 април, от 11.00 часа, на Витоша ще бъде закрит ски сезона с много забавление - басейни, карнавални облекла, дискотека и награди. „Stavri Invitational“ се провежда за първи път във Витоша. Преди това в продължение на 5 години събитието се организираше в Пампорово, като последно се проведе през 2018 г. Организатори са Freeski BG и Тони Черешаров (по прякор Ставри) – един от големите ни фрийстайл и фрийрайд скиори.

Ще бъде изграден басейн и всеки, който иска да „прелети“ над ледените му води, може да го направи със ски, сноуборд, кану, кайт, МАСА, шейни.

„Можеш да се пуснеш по бански, можеш по екипировка, по неопрен, както ти е удобно. Много се радвам, че тази година ще е във Витоша. Много хора ще се изненадат колко сняг има на „Алеко“, каза в студиото на Радио София Тони Черешаров.

„Басейнът е много труден за изграждане, прави се от сняг. Пълним го с вода, дълъг е около 17 метра. Всяка година пускаме и видео“, добави той.

Събитието е отворено за всички желаещи и не е нужна предварителна регистрация.

Тони Черешаров засегна и темата за неработещите ски лифтове, като вече е направен и филм "Прогноза", който разглежда проблема със затворените лифтове на Витоша.

Подробности можете да чуете в звуковия файл






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Ружа Райчева

"Форум", 21.06.24: Кой не е за парламента

В края на седмицата, в която започна работата на 50-ото Народно събрание, коментатор във „Форум“ е Ружа Райчева. Тя е политически репортер в OFFNews и може да разкаже интересни детайли от начина, по който на журналистите (не) им се позволява да отразяват дейността на народните представители и политически лидери. Освен това Ружа Райчева..

публикувано на 21.06.24 в 18:20

Водородният електромобил - въпрос на време, а не дали

В рамките на инициативата "Водородни дни" през тази седмица (18-20 юни) столичани имаха възможност да разгледат и да направят демонстрационна обиколка с водороден автобус. Както се очакваше, интересът беше огромен – както от граждани, така и от фирми, отбеляза пред БНР-Радио София доц. д-р Благой Бурдин от Института по електрохимия и..

публикувано на 21.06.24 в 17:28
Младите ентусиасти за промяната в града - Адрияна Михайлова и Кремена Георгиева

Покана за артисти и културни мениджъри

Устойчивото развитие на градската среда е акцентът в разговора с Адрияна Михайлова – един от най-активните ентусиасти за промяната в града. В разговора стана дума за различните проекти и инициативи, проведени с цел промяна на културния облик на града, за новите арт пространства и преосмислянето и оживяването на стари такива, както и проектът..

публикувано на 21.06.24 в 17:10

Приобщаването на ЛГБТИ би довело до икономически растеж

Доклад на Института за пазарна икономика (ИПИ) по поръчка на фондация "Глас" разкрива как хомофобията и борбата с нея може да се отрази на българската икономика. В него се изтъква, че пълните права и приобщаването на ЛГБТИ+ хората (с различна сексуална ориентация) са свързани с по-високи нива на икономическо развитие и благосъстояние...

публикувано на 21.06.24 в 16:15

Питър Левин за психичната травма и езика на тялото

Питър Левин е изключителен изследовател на травмата, зависимостите и проблемите, които спират развитието на личностния ни потенциал. Днес всички сме зависими от много неща – никотин, наркотици, алкохол, а в добрия смисъл и от обичта от грижата на другите. С психолога Пламен Димитров представяме книгата "Безмълвен глас – как тялото се..

публикувано на 21.06.24 в 16:05

Район "Оборище" създаде своя градина за градско земеделие

Район „Оборище“ създаде своя градина за градско земеделие. Тя се намира на покрива на сградата на бул. “Мадрид” 1, в която се помещава районната администрация. Проектът е осъществен в сътрудничество с Лесотехническия университет и @inka_v_gradinka, а зам.-кметовете на „Оборище“ полагат грижи за нея. Целта на районната администрация е да..

публикувано на 21.06.24 в 15:55

Ученици бяха отличени на Sci High STEM фест за проект за земеделски култури

Преди дни се проведе Националният Sci High STEM Фест в Биологическия факултет на Софийския университет. Събитието привлече 150 души от различни възрасти и градове, които имаха възможността да се потопят в света на науката и да усетят изследователския дух. Щандовете на ученически отбори от Кнежа, Козлодуй, Хасково и София представиха теми..

публикувано на 21.06.24 в 15:23