Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Геймингът няма как да бъде отречен

Турнир на българската СтарКрафт лига BSL FLAIS Brawl. Темата на този турнир е вдъхновена от един от най-вълнуващите традиционни спортове лице в лице, а именно – боксът. Как традиционните спортове си сътрудничат с модерните електронни спортове ще научим от организатора Лъчезар Каменов:

"Геймингът няма как да бъде отречен. Опитваме се да правим красиви неща и да създават хубави емоции. Покрай видеоигрите съм изградил силни и трайни приятелства.

Турнирът е нещо, което не съм правил, изненадваме с нещо ново. Темата е вдъхновена от един от конвенционалните спортове - бокса. Самите играчи на финалите ще са на боксов ринг. Компютрите ще са по средата му. Ще им сложа ръкавици и ще влизат по специална пътечка.

Това е любимата ми стратегическа игра. излиза в 1998 и е първият електронен спорт. В Южна Корея събира цели зали и стадиони. Другият противник играе срещу вас в реално време.

Винаги съм харесвал иновацията и постоянно търся нови начини да комбинирам интересни неща и да експериментирам с разни формати. Геймингът се превръща във водеща сила в индустрията на развлечението. Смятам, че ще е голямо шоу.

Коментаторството ми доставя голямо удоволствие. Обратната връзка със зрителите допълнително ме зарежда. Турнирът е със свободен достъп, срещите ще се излъчват и ще бъдат коментирани. Заинтересованите могат да кликнат в линка в началото.

Квалификациите ще започнат към 18-19, събитието е на 28 и 29 май. Поканили сме двама от най-знаменитите корейски състезатели да направят шоу. Те стигнаха до топ-3."


Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Над милион години история на едно място

Националният археологически музей, представен от Гл.ас. Камен Бояджиев в разговора му с Божидар Янев: "Около сградата е имало и хан, и медресе. Това е била главната джамия за София. Но през 19 в. след земетресение пада минарето ѝ и е изоставена. Временно е полева болница по време на Руско-турската война. После сградата е предоставена на бъдещата..

публикувано на 21.05.22 в 16:10
Тиберий Баръмов

Да предаваш ценностната си система с финес

Тиберий Баръмов, учител по история, е поредният гост на Елена Пъневска в рубриката ѝ за "млади легенди": "Името ми се носи като съдба от прадядо ми. Неблагодарност е последната дума, която може да се свързва с преподаването. Дали заради подобреното материално положение, но се наблюдава интерес към професията ни. Нужно е да се напаснеш с децата, не да..

публикувано на 21.05.22 в 15:00
Невена Коканова

Адресите на любовта - Невена Коканова

Целувката на Невена Коканова и Раде Маркович в „Крадецът на праскови“ е ненадмината На снимачната площадка на „Крадецът на праскови“  режисьорът Въло Радев  среща Невена Коканова с големия сръбски актьор Раде Маркович – талантлив, красив, чаровен. По късно той споделя: „При пристигането ми във Велико Търново, където бяха снимките, първият..

публикувано на 21.05.22 в 14:05

Алеята на Воев

Една от главните алеи в Борисовата градина ще носи името на Димитър Воев - още с председателя на фондация "Димитър Воев" Петър Миланов: "Идеята да се назове нещо на името на Димитър Воев е отдавна. Предложението ни бе прието и съвпадна с годишнината на смъртта му. Това е най-голямата напречна на главната алея, от Цариградско шосе до "Драган Цанков"..

публикувано на 21.05.22 в 11:56

Илиан Скарлатов между борсите и киното

Премиерата на филма „Борсови играчи“ вече бе  представена в Радио София . Още по темата как любовта към финансите и киното намират своята пресечна точка от Илиан Скарлатов, гост в студиото:  „Занимавам се с финанси от 20 години, инвестиционно банкиране. Базиран съм в България, оттук тръгвам и завършвам. Мога да съм благодарен на моята майка,..

публикувано на 21.05.22 в 11:44
Златин Стайков и Кики Рубин

Бачата нощ в София

"Las Generalisimas"  е  изцяло дамски танцов проект, целящ да илюстрира силата на жената да се справя с всички предизвикателства, да изразява красотата на женската креативност и да разкрива страстта на женската душа – концерт, танци и латино страст в съботната вечер -. Още за събитието от организаторите му Златин Стайков и Кики Рубин:..

публикувано на 21.05.22 в 11:07

Слънчевата Топлоцентрала

Започва танцовия проект „Хелиос“ на СО и Топлоцентрала – подробности от Изпълнителния ѝ директор Веселин Димов: Проектът "Хелиос" е абревиатура, творческа лаборатория за млади хореографи. Осем млади хореографи ще работят заедно и на 25 юни ще представят малките си произведения. Критериите бяха да имат някакъв опит и да идват от различни области, да..

публикувано на 21.05.22 в 10:58