Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Библиотекарите излизат на протест

Столична библиотека
Снимка: Ани Петрова

Служители от библиотеките в страната излизат на протест днес, съобщиха от синдикалните организации на регионалните библиотеки към Национална федерация „Култура“ при КТ „Подкрепа“.

Причината за протеста е неизпълнено допълнително споразумение от 18 декември 2020 г. към Браншовия колективен трудов договор за библиотеките. В него са били поставени условия за въвеждане на минимални начални основни месечни възнаграждения в бранша. 

Служителите на Столичната библиотека ще протестират пред сградата от 14.00 до 15.00 часа.

По публикацията работи: Полина Начева
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Лятно кино в кв. "Илиянци" на 9 юли

В район "Надежда", кв. "Илиянци" ще има лятно кино на 9 юли, от 20:30 ч., в парк "Илиянци". Входът е свободен. Присъстващите ще се насладят на хубавите летни преживявания под открито небе. Събитието е част от календара на Местната комисия за борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни в район "Надежда".  Програмата започва с..

публикувано на 29.06.22 в 18:10

Нови зелени иновации по австрийски пример на бул. "България"

На новозасадените 65 дървета в зелената ивица на бул. “България“ са поставени пликове с вода за напояване, както и подложка от растителен материал, която запазва влагата. "Готов е пилотният проект на Столичната община за линейно озеленяване с 65 дървета, в който прилагаме иновативно решение за бавно напояване. Пилотният проект е реализиран в..

публикувано на 29.06.22 в 17:10

Започват ремонтни дейности в район "Лозенец"

Кметът на район "Лозенец"  Константин Павлов сподели в профила си в социалните мрежи, че тази година ще се извършат два ремонта, който са част от належащите такива в района: "Радвам се да съобщя, че тази година ще извършим два ремонта в най-западната част на нашия район – в местност Жилищна група "Южен парк", състояща се от няколко карета..

публикувано на 29.06.22 в 16:10

Започва изграждането на нова детска градина в кв. "Стрелбище"

Започва изграждането на нова детска градина в кв. "Стрелбище", район "Триадица", съобщиха от Столичната община. Сградата ще е разположена между ул. "Червена роза" и ул. "Златишки проход". Новата детска градина е предвидена за 8 групи – 4 градински и 4 яслени. В нея ще има физкултурно-музикален салон и басейн, а на двора са предвидени детски и..

публикувано на 29.06.22 в 15:10

Фандъкова и кметът на Истанбул Екрем Имамоглу обсъдиха приоритетите за двата града

Кметът на София Йорданка Фандъкова и на Истанбул Екрем Имамоглу обсъдиха приоритетни проекти, свързани с опазването на околната среда, съобщиха от Столичната община. „Сътрудничеството между градовете е най-полезно, когато е фокусирано и насочено към споделяне на опит по конкретни теми“ – каза Фандъкова. Двамата разговаряха и по въпроса за..

публикувано на 29.06.22 в 11:34

Столичният район "Изгрев" празнува довечера

На 29  юни столичният район "Изгрев" отбелязва за втора година своя празник. Петровден не е избран случайно – началото на заселването в района дават последователите на Петър Дънов, които се заселват на Баучеровите поляни в началото на 20. век. Тази година неговите последователи ще се включат в специалната програма с изпълнение на цигулка...

публикувано на 29.06.22 в 10:51

Родителите да работят в детските ясли по 4 часа на ден

Директори на детски заведения в София са предложили на среща със столичния зам.-кмет Дончо Барбалов от тази есен да се дава възможност на родителите да се включват в работата в яслите за по 4 часа на ден . Ако желаещите са много, ще бъде изработен график за редуването им. "Така родителите ще могат отблизо да видят как преминава един ден в..

публикувано на 28.06.22 в 19:02