Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Интелигентни същества вероятно живеят в близост до Земята

извънземни
Снимка: БГНЕС

Отдавна се обсъжда, че сред звездите може да има друг живот, тъй като Вселената непрекъснато се разширява. Нашата собствена галактика е масивна по своята същност и това би означавало, че може да има друг живот дори в собствения ни двор. Е, на светлинни години от нас.
Пентагонът официално публикува видеоклипове с потвърдени неидентифицирани летящи феномени (НЛО), изглежда, че светът се ориентира към идеята, че може би не сме сами във Вселената. 
Извънземните може да са реални, пише „Giant Freakin Robot“. Дори Конгресът е имал заседание по видеоклиповете с НЛО и е определил дали има някаква заплаха за Земята.
Докторант на име Алберто Кабалеро, използва математически методи, за да докаже, че в галактиката Млечен път може да има до четири враждебни извънземни цивилизации. 
Той признава, че по-голямата част от изследването се основава на предположения и обобщени данни, взети при анализа на инвазиите между държавите, които са се случили на Земята.
Кабалеро говори пред „Vice“  за своето проучване. Той добави: "Направих статията само въз основа на живота, който познаваме. Ние не познаваме съзнанието на извънземните. Една извънземна цивилизация може да има мозък с различен химичен състав и да не притежава нашата емпатия, или да има повече психопатологично поведение." 
Според твърденията на учения, в нашата галактика има милиони планети, които могат да поддържат живот. Ако това е вярно, тогава не е изключено някъде в космоса да има  и други интелигентни същества.
Може би ако в бъдеще хората най-накрая успеят да прекосят звездите, няма да се катапултираме на някоя от техните планети.
Предположения и догадки по темата има много, но така или иначе истината е някъде там.
Източник: БГНЕС

По публикацията работи: Спаска Давранова
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Яж бонбони до насита, че и на заплата – 100 000 долара годишно!

Компанията  Candy Funhouse обяви нова шефска позиция. Лицето избрано да ръководи стратегията на компанията за бонбони ще получава 100 000 долара годишно, съобщава Bizlife. Освен "изтънчен вкус" към бонбоните, кандидатите трябва да притежават и определени качества. Те трябва да бъдат смели, креативни, родени лидери, готови да опитват нови..

публикувано на 28.07.22 в 16:15

Кмет нареди на служителите си: "Усмихвате се!" Не го ли сторят – глоби

Филипински кмет нареди на държавните служители да се усмихват, ако не искат да бъдат глобени с шестмесечна заплата. Аристотел Агире е син на бивш министър на правосъдието в авторитарната администрация на бившия президент Родриго Дутерте. Той твърди, че е измислил политиката на усмивката, "за да ипрати добри вибрации на своите служители и..

обновено на 27.07.22 в 14:11

Невероятностите, които обаче са факти!

Любопитни и достоверни факти, предлага на вниманието ни американското издание "Shoubizz"   – ето някои от тях: Кралят на рока Елвис Пресли не откликвал на бисовете на публиката и никога не се връщал на сцената. Изразът "Елвис напусна сцената" се съобщавал по високоговорител на публиката след всеки негов концерт, за да не очакват..

публикувано на 22.07.22 в 12:55

Растенията произвеждат аспирин. Предпазват се от стреса!

Учени установиха, че растенията имат способността да произвеждат аспирин, за да се предпазят от стреса . Произведена в хлоропласти, салициловата киселина обикновено се генерира в отговор на стрес, причинен от изменението на климата. "Сякаш растенията използват болкоуспокояващо за болки и наранявания, точно както правим ние", коментира..

публикувано на 20.07.22 в 16:05

Защо женските мечки се осмеляват да живеят в близост до хората?

Известно е, че мъжките мечки, които могат да убиват новородени малки, за да накарат женските да станат отново възприемчиви за чифтосване, избягват районите, използвани от хората. Ново проучване показва, че някои женски мечки избират да живеят по-близо до хората , за да предпазят себе си и новородените си малки от мъжки мечки...

публикувано на 19.07.22 в 12:04

Екип от учени създаде първия робот със самосъзнание

Eкип по инженерство от Колумбийския университет създаде първия робот, който може да придобие представа за себе си, съобщава "Стъди Файндс". Изследователите отбелязват, че хората придобиват знания за модела на собственото си тяло още като бебета. Новият робот прави същото. Без никаква помощ от тяхна страна, роботът създава кинематичен модел..

публикувано на 14.07.22 в 16:16

Бебето се учи да контролира тялото си още в утробата на майка си

Учени установяват, че бебетата могат да ритат със сила над 10 килограма - феномен, който ги е озадачавал в продължение на векове. Ново проучване показва, че това помага на бебето да се научи да контролира тялото си. Повечето бременни жени започват да усещат движението на бебето си между 16 и 24 седмица. Движенията варират от ритане, трептене,..

публикувано на 12.07.22 в 13:27