Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Посетителите ни с времето се превръщат в участници

Беглика фест 2022: Огледала. Лора Тодорова, организатор ни въвежда в идеята:

"Фестивалът в този си формат е вече 3-4 години. КОВИД-годините промениха фестивала. Форматът се оказа успешен. Програмата продължава да се пълни. Отдавна не е събитие, което може да се изконсумира за няколко дни. Посетителите ни с времето се превръщат в участници. Имаме програма, пълна с духовни практики, пространства за лекции и дискусии (о-в Земя), о-в Душа е за духовното израстване. За малките имаме детска градина - творчество с природни материали. С годините нашето беглишко племе се увеличи.

Музикалната програма е на две сцени - малката е за диджеи до ранния следобед. По-големите имена ще са към края на фестивала - вокалистката на 'Барселона джипси оркестра", "Таралеща" и други. Те се вписват в идеята на Беглика. 

Боклукът ни ще бъде разделно изхвърлян, условието е да не оставим нищо след себе си. Имаме и екоигри за деца, те са част от програмата. За големите е предвидена климатична игра."

По публикацията работи: Людмил Фотев
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

В Костинброд водата е в норма, ама всички пият бутилирана

Гражданите в Костинброд от край време се оплакват, че питейната вода в града е силно варовита . Почти всички живущи там си купуват бутилирана вода и не смеят да ползват чешмяната за пиене. Толкова високо е съдържанието на варовик, че обикновените филтърни кани се задръстват и не вършат никаква работа. Водата по водопровода пък се отлага по..

публикувано на 27.09.22 в 17:28
22-годишният Петър Танев

Петър Танев: Протестите в Русия тепърва ще се разрастват

Паника, бягство, протести и арести – това се наблюдава след обявяването на мобилизация в Русия. Как обаче изглеждат нещата през очите на свидетеля? Отговорът срещаме в разказа на 22-годишния Петър Танев, политически активист с двойно гражданство – руско и българско, част от инициативата „Свободна Русия“.  Пред Радио София Танев..

публикувано на 27.09.22 в 16:04
Велизар Шаламанов

Велизар Шаламанов: Не бива да оставяме инициативата в ръцете на Путин

С частичната   мобилизацията в Русия и ядрените заплахи Владимир Путин се опитва да компенсира в някаква степен очевидната загуба на бойното поле в Украйна. Целта е да извърши сплашване, включително и на хората, участващи в измислените референдуми в 4 украински области под дулата на оръжията. Така обаче Путин откри нов фронт – срещу..

публикувано на 27.09.22 в 15:16

Сградата на Сточна гара оживява в квартален панаир

На 1 октомври, сградата на Сточна гара ще се превърне в квартален панаир. Тя е построена през 1929 г. , а тази събота ще оживее с изложение на местни артисти, бизнеси и занаяти. Предвидена е забавна програма за деца и възрастни, музика, танци, храна и напитки, и работилници за облагородяване на района. Форумът „Зеленият преход на гарите“..

публикувано на 27.09.22 в 13:53

Музикален спектакъл за мелофоби с премиера в "Сълзата"

Остават не броени дни, а часове до влизането в активния театрален афиш на "музикален спектакъл за хора, които мразят музиката". Премиерата на "Мелофобия" е на 1 октомври на Откритата сцена на театър "Сълза и смях" . Режисьор е Цвети Пеняшки, а Милица Гладнишка е сред авторите на текстове на песни и монолози, както и сред..

публикувано на 27.09.22 в 13:48

"Богатство от цветове и традиции" представя изображения на носиите и бита на шест народа от Източна Европа

Международен проект между шест национални библиотеки в Европа представя изложбата "Богатство от цветове и традиции" . Тя ще бъде открита на 9 ноември 2022 г. в централното фоайе на Националната библиотека "Св. св. Кирил и Методий" , която е ръководил на проекта. В него са включени и Националната библиотека на Румъния, Националната и..

публикувано на 27.09.22 в 12:01

„До-ре–ми-GG“ или колко е важна музиката във видео игрите

Композитът Борислав Славов, който е и гейм-звук дизайнер, гостува в предаването "Добър вечер, София". Той е имал честта да работи с Ханс Цимер, композиторът, който създава едни отнай-вълнуващите филмови мелодии, а впоследствие е привлечен заедно с Борислав да създава музика и за видео игри. Борислав Славов ще участва в събитието „До-ре..

публикувано на 27.09.22 в 11:09