Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Температурите се понижават още, в София до 21°

Снимка: БГНЕС

Днес още в сутрешните часове валежите в югоизточните райони ще спрат, облачността ще намалее и през деня над страната ще бъде предимно слънчево. След обяд ще има временни увеличения на облачността, но само на отделни места ще превали слаб дъжд, съобщиха от НИМХ. Ще бъде ветровито с умерен до силен  запад-северозападен вятър. Дневните температури още малко ще се понижат и максималните ще бъдат между 21° и 26°, в София около 21°.

В планините ще има променлива облачност, но само на отделни места ще превали. Ще духа умерен и силен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 16°, на 2000 метра - около 8°.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево, но в сутрешните часове по южното крайбрежие все още ще има значителна облачност и валежи. След обяд временни увеличения на облачността ще има по северното крайбрежие, но ще бъде почти без валеж. Ще духа умерен до силен северозападен вятър, който след обяд ще отслабне. Максималните температури ще са между 23° и 26°. Температурата на морската вода е 24°-25°, само по най-северното крайбрежия около 18°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Шерлок Холмс се завръща у нас в ново издание на сборник разкази

На 22 май 2024 година се навършиха  165 години от рождението на британския писател сър Артър Конан Дойл, останал в историята като литературен баща на прочутия детектив Шерлок Холмс и на неговия помощник – д-р Уотсън. По повод тази годишнина излиза ново издание за известния детектив – сборникът "Шерлок Холмс и кървавият диамант"...

публикувано на 29.08.24 в 14:25

Нови Граждански академии за НПО под мотото "Силата е в знанието"

Тази есен  Гражданските академии за НПО  се завръщат с нови  3 издания, с богата обучителна програма обединени от мотото “Силата е в знанието“ И през новия сезон те  продължават да помагат на хората на сектора с богата обучителна програма. За втора поредна година те са в помощ на хората с големи идеи, с които искат да променят света ,..

публикувано на 29.08.24 в 12:55
Творба на Vlad Parashiv

Над 35 творби показват възприятията за свободата на 20 румънски артисти

Преди около 35 години много българи научихме, че Libertate на румънски език значи Свобода . Това отново си припомняме с изложбата, която се открива на 2 септември в столичната галерия "София прес" , в която участват 20 румънски художници. А обединяващата тема е изразена в скандиращото заглавие на концептуалната експозиция е..

публикувано на 29.08.24 в 11:28

Фалшиви доброволци злоупотребяват с името на БЧК

От Българския Червен кръст (БЧК) предупредиха за възможни злоупотреби и измами от нейно име. Повод дават сигнали за фалшиви доброволци, които са звънели на вратите на възрастни хора и са събирали дарения уж за благотворителност. БЧК не извършва продажба, реклама и разпространение на лекарства, лекарствени продукти и хранителни добавки,..

публикувано на 29.08.24 в 09:41

Над 120 събития в 3-дневния фестивал "Реките на София" в Южния парк

Над 120 събития са предвидени през следващите три дни (от 30.08. до 1.09.24) по време на традиционния фестивал "Реките на София" , който този път ще се проведе на бреговете на Перловската река в Южния парк. След гвоздеите в програмата е и конференцията „Бъдещето на Перловска река” , в която ще участват кметове на различни..

публикувано на 29.08.24 в 09:12

Водата спира на адреси в столичните ж.к. "Света Троица" и "Изток"

Във връзка с извършване на строително-ремонтни дейности по ул. „Димитър Петков“, ж.к. "Света Троица" , от „Софийска вода“ предупреждават, че на 29 август се налага спиране на водоподаването от 9:00 до 21:00 часа в района на: ул. „Димитър Петков“ – от ул. „Цар Симеон“ до ул. „Пиротска“, и ул. „Царибродска“ – от ул. „Пиротска“ до ул...

публикувано на 29.08.24 в 07:50
Меркурий излезе от ретроградната си фаза

Максималната температура в София слиза до 27°, валежи не са изключени

Днес до обяд над Източна България, а след обяд и в останалата част от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На много места в Лудогорието и планинските райони ще има краткотрайни, временно интензивни валежи от дъжд, придружени с гръмотевици. Има условия и за градушки. Вятърът ще се ориентира от север-североизток, предимно..

публикувано на 29.08.24 в 07:20