Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Засаждат 33 секвои в “Овча купел“

Снимка: fb/Георги Георгиев

Общо 33 секвои ще бъдат засадени в столичния район „Овча купел“ в следващия месец. В 18.00 часа днес, ще бъдат засадени първите три, съобщи председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев.

Новите фиданки ще бъдат разположени в близост до емблематичната за района секвоя, която беше отровена. Екип от озеленители и специалисти от Лесотехническия университет са направили всичко възможно дървото да бъде спасено, но е било твърде късно, допълва Георгиев.

Първите 3 секвои днес ще бъдат засадени на ул. “Промишлена”, в зелената площ зад блок 402.

По публикацията работи: Полина Начева


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

По 70 къщи в Елин Пелин има щети от взривовете в склада за фойерверки

Общо 70 са установените къщи с щети след взривовете в склад за фойерверки и пиротехнически изделия в община Елин Пелин, съобщи кметът на общината Ивайло Симеонов, цитиран от БТА. Пет от тях са със спукани мазилки , три са с напукани стени , но трябва и вещо лице да го установи. От тези 70 къщи 62 са със счупени стъкла , посочи кметът...

публикувано на 07.08.24 в 11:56
За последно Григор и Новак играха на финала в Париж през ноември 2023 година.

Новак Джокович и Григор Димитров ще зарадват феновете в Деня на София

Григор Димитров и Новак Джокович ще зарадват феновете в София с голямо тенис шоу. Олимпийският шампион и рекордьор по титли от Големия шлем идва в българската столица по покана на нашата първа ракета, а двамата ще изиграят един демонстративен мач помежду си, предаде БГНЕС. Двубоят ще бъде на 17 септември от 20 часа в столичната зала "Арена София"...

публикувано на 07.08.24 в 11:09
Инспектори от РИОСВ-София извършват проверка на място в кв. „Ботунец

Ще местят ли крокодила от кв. "Ботунец" в Зоопарка

Откритият вчера крокодил в столичния квартал "Ботунец" е останал там и през нощта, а днес предстои да бъде направена проверка на чипа му и дали отговаря на документите. Това обясниха представителите на Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ)-София, които са на мястото, където е животното, предаде БТА. Преди това представители..

публикувано на 07.08.24 в 07:47
Снимката е илюстративна

Крокодил в "Кремиковци" вдигна на крак институции и специалисти

Откриха крокодил в столичния квартал "Ботунец", съобщиха от Столичната община. Влечугото е установено от служители на районната администрация на "Кремиковци". Кметът на района Лилия Донкова е сезирала Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) София, както и Българската агенция по безопаност на храните. От Общината обясниха още,..

публикувано на 06.08.24 в 16:41

На 8 август мобилният пункт за приемане на опасни отпадъци ще е в Банкя

На 8 август, от 11.00 до 19.00 часа, на територията на район „Банкя“ ще бъде разположен мобилен пункт за приемане на опасни отпадъци от домакинствата, съобщиха от районната администрация. Безвъзмездно се приемат следните опасни отпадъци, образувани от домакинствата: -   Живак и живаксъдържащи уреди (живачни термометри, прекъсвачи и други..

публикувано на 06.08.24 в 14:55

Предсрочните избори - на 13, 20 или 27 октомври

Седмите парламентарни избори за последните три години ще се проведат през октомври. Това се случва след окончателното и неуспешно приключване на процедурите по излъчване на редовно правителство от този парламент. Датата зависи от бързината, с която държавният глава Румен Радев ще изпълни процедурата по назначаване на служебно правителство...

публикувано на 06.08.24 в 12:58

София е най-добрият град за живот след пенсиониране в Европа, според проучване на "Форбс"

Преместване в Европа за живот след пенсиониране може да е мечта за мнозина, но изборът на идеална локация е труден, коментира в своя публикация сп. "Форбс". И тук идва на помощ ново проучване на компанията за бизнес решения Moneypenny, която е направила класация на най-добрите градове за пенсиониране в Европа въз основа на множество фактори, сред..

публикувано на 06.08.24 в 09:09