Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Фотоизложба показва 27 акции за 10-годишнината на "Time Heroes"

На 26 април 2022 г. до с. Камен, Община Сливен, екип на Спасителен център за диви птици на „Зелени балкани” освобождава в природата успешно излекуван царски орел. Птицата е била простреляна от бракониери през 2021 г.
Снимка: Денислав Стойчев

Най-голямата платформа за добротворчество "Time Heroes" навършва 10 години.

За това време са организирани и изпълнени 2521 мисии на 340 места из страната, с участието на над 89 820 герои (heroes), сочи статистиката.

Сред близо 1050-те организатори са и координаторите Наталия Иванова и Моника Симеонова, които гостуваха на Лили Големинова в "Радиокафе".

Моника разказа, че е в организацията е влязла на скорост през 2015 г. с включването направо в 5 мисии. Наталия пък е започнала като студентка с желанието да натрупа опит в организирането на културни събития.

Много хора имат желание да помагат, но са изправени пред някакви бариери, затова насърчаваме всички да опитат различни инициативи, отбелязаха дамите и признаха, че след участието си в доброволческите каузи в "Time Heroes" се чувстват удовлетворени, дори щастливи.


Годишнината на организацията ще бъде отбелязана със специална фотоизложба. В нея моментите от доброволческата дейност са запаметени от документалния фотограф Денислав Стойчев, който е посетил 27 акции в цяла България.

"Хората се чудят дали сме свършили работата, планирана и обявена в каузите. Решихме с изложбата да покажем и разкажем какво се случва след натискането на бутона "Ще участвам", допълниха Наталия Иванова и Моника Симеонова.

Чуйте разговора с тях в звуковия файл.

  • Изложбата „Ще участвам!: 10 години Time Heroes през обектива на Денислав Стойчев“ ще може да се разгледа в галерия DOZA от 4 до 14 октомври.
    Интересното е, че посетителите от 18 ч. на 4 октомври могат да участват… в донареждането на фотоизложбата.

Наталия Иванова и Моника Симеонова
По публикацията работи: Георги Нейков
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Скитник между звездите - оригинална илюстрация

Книги, които ти се иска да прочетеш отново

Гергана Димитрова от издателство "Лист" за новото издание на "Скитник между звездите" на Джек Лондон с превода на Димитър Подвързачов: "Аз съм много страстен читател от малка и работя любимото си хоби. В каталога имаме както много популярни, така и непопулярни писатели. Свикнали сме да възприемаме Джек Лондон като писател на приключенска литература,..

публикувано на 04.12.22 в 11:14
Проект

В съвременното изкуство няма деление

Иван Кънчев е удостоен с  Международната награда „Донатело“  (Флоренция, Италия). Тя е една от най-престижните награди за изкуство във Флоренция, присъждана на творци, откроили се със своите артистични и стилистични търсения – символ на значима артистична дейност.  Международната награда „Донатело“  ще бъде връчена на 21 януари 2023 г. във Флоренция в..

публикувано на 04.12.22 в 10:34
Нефтеният разлив

Живот в пустинята след нефтен разлив

Когото не успеят да ги потулят, новините за нефтени разливи предизвикват силно вълнение. За тях, по медиите се изказват еколози и научни работници. Обикновено, след няколко дни, други новини ни карат да забравим за случилото се. Затова бе много интересен доклада на екип, изследвал 7 години последствията от разлив от спукан нефтопровод. Станало е между..

публикувано на 04.12.22 в 09:51
Иван Белчев/ личен архив

Политиката като инструмент за решаване на проблеми

Бобрата с големите проблеми е успешна, когато ги разделим на по-малки. Иван Белчев от ПП „Демократична България“ на гости в „Късното шоу“ на Радио София в разговор за бързането за промени в изборния кодекс, бившите партньори от БСП, поведението на ПП ГЕРБ, нужните законопроекти и мотивацията да бъдеш политик. Слушайте епизода тук:..

публикувано на 03.12.22 в 21:28
София, 1959

Машина на времето

Порталът с видеосвидетелства за историята MyCentury представя нови четири образователни филма по следните теми:   Била ли е България лоялен съюзник на нацистка Германия? Мит или реалност са "двойните освободители? Дали ромите са били щастливи строители на социализма? Пазеха или разделяха телените мрежи по границите ни преди 1989-та?..

публикувано на 03.12.22 в 16:00

Да създаваш преживявания с подкасти

Александър Николов и Димитър Панайотов от documentalisti.bg са поредните ни гости в рубриката "Младите легенди".  Фондация "Документалистите“ е инициатива, ангажирана с разказването на социално значими истории. О снована е в края на 2020 г. от фотографа Александър Николов и журналиста Димитър Панайотов. Тяхната цел е развитието на модерна..

публикувано на 03.12.22 в 15:00
Солистът на Музикалния театър, Александър Мутафчийски, гост в Радиокафе

Празник на изкуството и творчески юбилей с "Цигулар на покрива"

В празник на изкуството на сцената на Музикалния театър ни въведе гостът в предаването "Радиокафе" Александър Мутафчийски. Той отбелязва своите 50 години, от които цели 25 са посветени и изживяни на сцена. "25 години от тези мои 50 житейски аз съм посветил на любимия си театър", казва той и споделя, че не само фразата "втори дом" може да..

публикувано на 03.12.22 в 13:20