Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Вечер на добродетелите" се провежда за 13-та поредна година

Снимка: fb/Фондация "За нашите деца"

На 31 октомври 2022 г. Фондация "За нашите деца" организира за 13-та поредна година "Вечер на добродетелите". Събитието е под мотото "Пазители на детството". Подробности за инициативата пред Радио София разказа Диляна Манева.

"Вечер на добродетелите" е нашето най-голямо благотворително събитие. Правим го от 2009 г. насам, като това е един повод да срещнем на едно място всички наши съмишленици, дарители и партньори, благодарение на които всяка година успяваме да подкрепим над 2 хил. деца и семейства в София и Пловдив. Събитието ни тази година отново е посветено на каузата в подкрепа на ранното детско развитие и благодарение на всички гости, които ще се насладят на събитието на 31 октомври се надяваме да можем догодина отново да помогнем на децата и семействата, с които работим", сподели Манева.

По думите й, обществото осъзнава, че е важно да бъдем обединени от подобни каузи, а всяка година подобни инициативи се радват на голям интерес от страна на българските граждани. На тазгодишното издание гостите ще бъдат 300 и всеки, който има интерес да се наслади на програмата може да се присъедини, като подробна информация има на сайта на фондацията.

"Ние имаме два комплекса за ранно детско развитие в София и Пловдив, където на едно място всяко едно дете и неговото семейство, които имат нужда от специализирана подкрепа могат да я получат и могат да имат достъп до социални работници, психолози, рехабилитатори и логопеди. Нашата цел е вместо децата и семействата да обикалят различни специалисти на различни места те да я получават на едно място по най-добрия начин, който може да съществува", поясни Манева.

Повече подробности можете да чуете в звуковия файл.

По публикацията работи: Никола Стоянов

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Покана за 4 часа благотворителност срещу домашното насилие

Благотворителна изложба под наслов "Изкуство срещу насилието" ще се проведе на 25 април от 16.30 до 20:30 ч. в УНСС , съобщиха пред БНР-Радио София организаторите от Института по интелектуална собственост и технологичен трансфер „Проф. д-р Борислав Борисов“ (ИИСТТ). Техни партньори и съмишленици са НАТФИЗ "Кр. Сарафов" и Българският филмов..

публикувано на 23.04.24 в 11:35

Мисия Зелена София: подготвени за бъдещето

Доклад със 150 идеи за успешна зелена трансформация на София и на останалите общини в България беше публикуван от Move.bg. “Мисия Зелена София: подготвени за бъдещето” обхваща пет ключови направления за успешната зелена трансформация: -   Въвеждане на хоризонтален подход към климатичните политики на ниво местна власт -   Извършване..

публикувано на 23.04.24 в 10:24

Над 5300 души до момента са подписали петицията "За свързани, удобни и безопасни велоалеи"

Петицията на екологично сдружение "За Земята" - "За свързани, удобни и безопасни велоалеи"  е подписана от над 5300 души до момента.  Документът съдържа шест символни искания, сред които такива за изграждане и свързване в смислена мрежа на велосипедни алеи, велосипедни ленти и успокоени зони, съгласно утвърдените нормативни изисквания и..

публикувано на 23.04.24 в 09:53

Отново дъжд, със значителни количества на места в Западна България

Днес ще бъде предимно облачно с валежи от дъжд. На места в Западна България количествата ще са значителни, съобщиха от НИХМ. Вечерта валежите ще отслабват и спират, а облачността ще започне да се разкъсва и намалява. Ще духа до умерен вятър от изток-югоизток, главно в Лудогорието ще е временно силен. Максималните температури ще са между 12° и 17°, в София..

публикувано на 23.04.24 в 07:35
Ротацията във властта не се осъществи, но някои предричат нова сглобка.

"Форум", 22.04.24: Ще има ли второ издание на сглобката?

Тази предпразнична седмица (преди кратка предизборна ваканция) форматът на предаването ще бъде малко по-нестандартен за "Форум". Познатите от предишни коментари  доц. Иво Инджов - експерт по политически комуникации, и журналистът Иво Божков ( ►) този път се спират на следните явления и процеси от последните дни и седмици:..

публикувано на 22.04.24 в 19:35

Богомил Николов: Потребителят е силен преди да купува, не след това

Великденските празници наближават. В предстоящите дни ще пазаруваме повече, ще пътуваме повече.  За какви рискове трябва да внимаваме по време на Великденското пазаруване като потребители? Агенцията за безопасност на храните вече извършва проверки, непосредствено преди празничните дни. С акцент по темата е разговорът с Богомил..

публикувано на 22.04.24 в 18:55