Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Студенти от МГУ: ученето тук дава самочувствие

Ето и студенти от МГУ, които споделят как усещат предстоящата му 70-а годишнина:С Явор Иванов, 3 курс

Явор Иванов, 3 курс: 

"Бях декан за един ден, беше доста горещ стола. Усеща се силата на деканската позиция. Трудно е, ако не се полагат усилия. Но винаги лекторите са ми оказвали помощ. Трудността идва от нежеланието да се учи.

Още от малък исках да уча геология. Строителството и инженерната геология вървят ръка за ръка. Сбъднах си детската мечта. На мен ми се преподава, мисля да опитам с магистратура и докторантура. Приложно мисля за проучвания за строежи на сгради и доставяне на вода. Ако не бяха специалистите от нашия университет, сигурно нямаше да се разреши водната криза в Своге.“

Карина Гелова, стипендиант на фондация "Лъчезар Цоцорков":

"Магистър съм по индустриален мениджмънт, излизам като инженер и мениджър. Лятото бях на стаж, като бакалавър по управление на ресурси и производствени системи веднага подписах договор. Сега сестра ми се записа същата бакалавърска програма и вече ме надминава. Тук самата общност я мотивира. Дори и за 5 минути си излизаш с ново знание.

Казаха ми - каквото и да запишеш, ще имаш успех. Трудно е, за успех трябва да полагаш усилия. Всеки може да започне да учи, важно е да има желание. Преподавателят може по 10 начина да ти обясни, докато е сигурен, че е разбран.

Мотивирана съм, мисля, дали да не запиша още една магистратура, университетът предразполага. МГУ ни е като втори дом. Студентите са по-мотивирани. Ученето тук дава самочувствие."По публикацията работи: Людмил Фотев
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Студентите в АУБ учат не само да се адаптират към системата след завършването, но и да я променят

Един университет никога не спи. Това със сигурност се отнася за Американския университет в България (АУБ). Студентите са изключително будни и активни, а около тях преподавателите и служителите – също.  Това изтъкна пред Радио София Сабина Вийн, декан на студентите към висшето училище. Университетът следва традиционния американски..

публикувано на 22.03.23 в 09:22

Темата за Световния ден на водата е "Ускоряване на промяната"

На 22 март отбелязваме Световния ден на водата, който цели да привлече вниманието върху значението на водните ресурси и необходимостта от опазването им. Световното свръхпотребление и промените в климата са довели до недостиг на вода в ендемични размери по целия свят. Това предупреждават от ООН в доклад преди днешната конференция по въпроса в Ню Йорк,..

публикувано на 22.03.23 в 08:20

Пролетна, но облачна сряда

Облачността днес ще бъде значителна, но от запад валежите ще отслабват, след обяд и ще спират, най-късно в източните райони от страната. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Дневните температури ще се понижат и максималните ще са предимно между 9° и 14°. В София - около 11°. Над Черноморието облачността ще е значителна и ще има..

публикувано на 22.03.23 в 07:25

Как да се научим да живеем със стреса?

На 23 март в София Тех Парк от 9:30 сутринта в Зала "Джон Атанасов" ще бъдат представени ранната превенция на стреса и направените обобщения по проект Test my stress, финансиран по Финансов механизъм: Norway Grants. Целта на проекта е да бъде разработен алгоритъм, който дава информация за това как тялото ни реагира на стреса. Test My Stress има..

публикувано на 21.03.23 в 18:32

3-то издание на турнира Turbo Trophy организира Таекуондо клуб "Турбо"

Специални гости в „Добър вечер, София“ бяха  представители на Таекуондо клуб „Турбо“. Те са Йордан Господинов – основател и главен треньор в Таекуондо клуб „Турбо“, и Георги Атанасов – координатор в клуба.  Последната ни среща беше през ноември след изключително успешното представяне на таекуондо клуба на Европейското първенство за деца в..

публикувано на 21.03.23 в 17:35

МОСВ организира почистване на Пирин

Дирекция "Национален парк Пирин" организира почистване на основния път към планината - асфалтовия път гр. Банско – х. Вихрен, в частта до м. "Шилигарника". Парковата дирекция осигури чували и ръкавици. Николина Ангелинина, експерт Дирекция природен парк Пирин разказа подробности за кампанията. "Времето беше с нас, инициативата започна както..

публикувано на 21.03.23 в 17:34

Как децата да разберат, че пролетта е настъпила?

Излезте навън . Свалете шапките, дебелите якета тип ескимос . Децата имат нужда да се разтоварят, да тичат, да играят, да се изразходват енергията си. Огледайте се и ако трябва почистете наоколо , за да бъде пролетта по-красива. Бъдете проактивни, оказвайте обществен натиск към хората с власт и влияние, за да се свърши повече работа...

публикувано на 21.03.23 в 17:01