Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

17 март, 18::30 часа

Новият български филм "Блок" с премиера на "София филм фест"

Актьорът Димитър Николов и режисьорът Тодор Мацанов в "Добър вечер, София"
Снимка: Радио София

Предпремиерно представяне на новия Български филм "Блок" в предаването "Добър вечер, София", където на гости бяха режисьорът на филма Тодор Мацанов и един от актьорите, Димитър Николов. 

"Филмът представлява една мозайка от истории и жанрове, които комбинираме", каза режисьорът Тодор Мацанов. Той уточни, че това е класически подход, който е познат и се прилага в киното. "Посоката е "дарк-романтик" - смесва трилър, черна комедия и малко социално-битови елементи на фона на една криза". Според Мацанов, това смесване на жаровете не се среща често в българското кино, тъй като то е по-жанрово класифицирано.

"Когато колегите и всички, които се занимаваме с кино тръгнем в някаква посока, по-скоро е рядка ситуацията на смесване", отбеляза той.

От своя страна актьорът Димитър Николов не разкри подробности за своя герой, но загатна сюжета -романтичен, любовен, в който се случват доста паралелни действия и по думите му, историята е част от един пъзел, в който частите ще се подреждат постепенно.


На 17 март, филмът "Блок" ще постави началото на българското участие на "София филм фест". Втората премиера на филма ще бъде и на 22 март когато ще има и гала вечер и парти за екипа, разкри режисьорът Тодор Мацанов.


"На 31 март излизаме на големия екран, в по-голямата част от страната", допълни той.

По какъв начин филмът разблокира възприятията на българския зрител - чуйте в разговора на Роман Михайлов в звуковия файл.

По публикацията работи: Спаска Давранова
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Виктория Савова и Цветелина Гарелова, настоящите младежки делегати към ООН

Хубаво е извън личния живот да има кауза

Търсят се следващите младежки делегати към ООН.  За седемнадесета поредна година чрез конкурс в четири кръга ще бъдат определени двамата официални младежки представители на България към Организацията на обединените нации с мандат 2023-2024 година. Селекционната кампания, която се състои в етапи онлайн и на живо, ще се проведе в периода от 14..

публикувано на 01.04.23 в 10:46

Посланици на изчезващи видове

Зоологическа градина София ще отбележи 1 април – Международния ден на птиците от 10:30 ч. до 14:00 ч. с информативна програма и специални гости от Българското дружество за защита на птиците BirdLife Bulgaria. Подробности от  Катя Зарева, еколог към столичната зоологическа градина: "Това е един от най-старите екологични празници. Отбелязва се..

публикувано на 01.04.23 в 09:44

До 28 април гражданите могат да кандидатстват по Програма „Зелена София“ за 2023 г.

Столичната община откри процедура за кандидатстване с проектни предложения по  Програма „Зелена София“ . Желаещите могат да подадат документи до 17:00 ч. на 28 април 2023 г. в деловодството на районната администрация, на чиято територия се намира зелената площ. Кампанията на общината се провежда за 12-а година и цели да включи гражданите в..

публикувано на 31.03.23 в 19:27

Половината от българите смятат, че жените и мъжете не са равнопоставени в професионално отношение

Половината от българите смятат, че двата пола не са равнопоставени в професионално отношение , сочи проучване на Съвета на жените в бизнеса в България , което е направено по повод 10-ата годишнина на организацията. Допитването е проведено от агенция „Тренд“ . Данните показват, че под равнопоставеност 27% от анкетираните разбират равни..

публикувано на 31.03.23 в 17:21

"Досами" - пространство за изкуство и вдъхновение

Среща в ефира с Нона Куманова – художник и Зара Богданова – специалист по дърворезба, които разказаха за една нова и недотам позната програма, финансирана от НФ „Култура“ – „Програма за възстановяване и развитие на организации в областта на любителското творчество“. Благодарение на това съфинансиране, младите дами стартират свой проект,..

публикувано на 31.03.23 в 17:15

Стартира втори конкурс за български аудиосериал

"Светът след утре" е темата на втория конкурс за български аудиосериал. Кандидатстването за него стартира на 25 март 2023 г., а в него могат да вземат участие всички утвърдени и прохождащи автори, които са готови да се изправят пред предизвикателството на този все по-популярен формат. Победителят ще има възможността да работи с подкрепата на..

публикувано на 31.03.23 в 16:00