Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Събитие за осъзнати родители

Голямото изложение за малки мечтатели, разказано от един от организаторите - Милена Филипова:

"Вярваме, че децата заслужават най-доброто. Идеята е заради нашите малки мечтатели. Колкото повече растат, децата имат нужда от повече извънкласни дейности. Събираме български създатели на интересни продукти, които не са толкова популярни. Събитието обединява 5 сектора. Брандовете от един сектор ще научат за другите. Деца и родители ще прекарат много цветен ден, ще се запознаят с различни продукти и услуги, ще видят техните създатели. Фокусът е в преживяването. Всеки производител прегърна идеята на едно различно изложение.

Децата ще могат да пипат, действат, играят. И родителят, и детето ще си тръгнат доволни - децата от 3 до 12 ще са пробвали нещата и родителите им ще си дадат сметка, дали това ги интересува. Това са фирми за деца и родители. Детско развитие и образование е първият сектор. Спорт и отдих, развлекателна индустрия, здравословни продукти са останалите. По-малко познати спортове - скаутски лагери, катерене. Езиково развитие, програмиране за деца - времето пред компютъра ще се усвои по най-добрия начин. 

Събитието е адресирано към осъзнатите родители, които търсят, искат, имат информиран избор да предоставят на детето най-доброто за него, не за тях. Поканили сме издателства с прекрасни книжки, децата ще имат кът за четене. Лекторите ни ще информират аудиторията, а няма да позиционират свои продукти. Темите са наболели и неудобни. Единият лектор е хранителен терапевт. Темата тук е табу. Няма нищо лошо в това да се потърси съвет. Ще имаме и специалист по киберсигурност. Хитрините на децата са по-модерни. Да защитиш, без да ограничаваш - това е темата на събитието с него.

Семеен терапевт ще обърне внимание как влияят отношенията на родителите върху представата на детето за любовта. За децата ще има маскирани герои, стени за катерене. Входът е свободен, между 11 и 18 ч. на 8 април, предварителната регистрация нито е задължителна, нито ангажираща - но всеки регистриран влиза в томбола с награди."

По публикацията работи: Людмил Фотев
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Безопасността на детските площадки ще бъде обсъдена в София Тех Парк

На 17 юни 2023 г. от 10 до 16 часа в "София Тех Парк" ще се проведе събитието "Ваканцияда", което е инициирано от Сдружение "Безопасни детски площадки". Подробности в ефира на Радио София разказа Мая Цанева. "Идеята е, че искаме да съберем на едно място различни дейности и организации, които предлагат възможност на градските деца да прекарат..

публикувано на 09.06.23 в 17:26

Яница Петкова: Започна избистряне и преформатиране на политическите сили

Тези, които съставляваха двата основни опозиционни лагера през последните 2 години в българската политическа система, се принудиха от обстоятелства да съставят тази странна за нашите ширини коалиция. Но все още не може да се каже със сигурност, че политическата криза е приключила. Това смята и изрази в коментар пред БНР-Радио София..

публикувано на 09.06.23 в 17:05
Румяна Коларова

Румяна Коларова: Още не виждаме как ще се раздели властта и дали ще се споделя отговорността

Още не сме видели пълната конструкция на правителството , за край на политическата криза е рано да се говори, но със сигурност са направени първи стъпки към постигане на някакво разрешение. „Желанието на ГЕРБ беше да има споделена отговорност за действията на това правителство , но до този момент фактически основната се носи от..

публикувано на 09.06.23 в 15:57

Уъркшоп по уличен театър за деца ще обучава и забавлява малките палавници

Безплатен уъкшоп по уличен театър за деца, едно събитие, което ще се случи в утрешния ден, 10 юни 2023 г. и включва в себе си различни инициативи. Дамяна Коева, един от организаторите на инициативата, разказа повече в предаването "Радиокафе". "Това е една нова инициатива на нас, артистите от Пътуващ театър "Скрин", които в последните години..

публикувано на 09.06.23 в 15:14

Спортът "Водна топка" се завръща с предстоящо Европейско първенство

В предаването „Радиокафе“ на гости бяха две дами – Свобода Михайлова , която е част от УС на Федерацията по водна топка, и Цветелина Бижева – капитан на българския отбор по водна топка, преподавател в Националната спортна  академия и се състезава за швейцарски клуб. Защо спортът „Водна топка“ не е на повърхността? „Много се радвам,..

публикувано на 09.06.23 в 13:48
Кметът Димитър Димов

Предстоящи подобрения на инфрастуктурата в столичния район "Надежда"

Какви са проблемите и нововъведенията в Район "Надежда"? Предстои ремонт и свързване на Северен парк с Парк "Надежда". Проектът се нарича "Орбинат". Около 15-о СУ "Адам Мицкевич", където има минерален извор ще бъде изградена "зелена класна стая", както и парник. Коментар по темата пред Радио София направи кметът на района инж. Димитър Димов...

публикувано на 09.06.23 в 12:16
Светлин Русев

Светлин Русев свири двата концерта на Сергей Прокофиев с Радиооркестъра

Светлин Русев е сред най-ярките имена сред българските цигулари днес , с бляскава международна кариера. Носител на награди от някои от най-важните конкурси в света като Маргарита Лонг-Жак Тибо. През 2001 е отличен с Голямата награда, наградата на публиката и Специалната награда за най-добра интерпретация на концерт от Бах на Първия международен..

публикувано на 09.06.23 в 11:03