Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На 21 и 22 април, София и Пловдив

Българската група "Таралеща" и северномакедонската "Фолтин" заедно в общ концерт

Групите "Таралеща" и "Фолтин" отново ще бъдат заедно на едно взривяващо сетивата музикално изживяване. Това ще бъде трети пореден общ концерт.

По този повод, музикантите от група "Таралеща" бяха гости в предаването "Добър вечер, София", за да разкажат повече за събитието. Те отбелязаха, че първата им среща със северномакедонската група "Фолтин" е била на Фестивала на Чушката и Домата в с. Куртово Конаре.

"Това е един страхотен фестивал, който продължава да се развива, а от миналата година започнаха да канят и чуждестранни групи, което е супер", споделят момчетата.

"Таралеща" са обичани и топло посрещани от българската публика заради различната си танцувална музика, обединяваща много стилове.

Северномакедонските музиканти от "Фолтин" са познати от участията си във фестивали из цяла Европа. Комбинацията от концерт на двете групи обещава незабравими емоции, съчетани с балкански страсти с европейски привкус и много танци под съпровода на над десет различни инструмента.

Група "Таралеща" не скриха вълнението си от очакването на съвместното участие на една сцена с група "Фолтин": 

"Както винаги, с тези хора ще бъде прекрасно", категорични са те.

Комбинацията на музиката и представянията на двете групи в тандем е трудна да се опише. Това ще бъде третото им съвместно излизане на сцена, атмосферата ще бъде нажежена максимално, а остатъчната емоция ще си спомняте дълго време.

Балкански страсти с европейски музикален привкус ще зарадват фенове на 21 април в София и на 22 април в Пловдив. Билети може да намерите  тук.

Подарете си това музикално изживяване, което ще помните дълго.

Чуйте повече от разговора на Яна Спиридонова в звуковия файл.

По публикацията работи: Спаска Давранова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Снимката е илюстративна

Спорове в СОС заради оборудването и обзавеждането на детски градини в район "Изгрев"

Оборудването и обзавеждането за няколко нови и разширения на съществуващи детски градини в район „Изгрев“ предизвика спорове между общинските съветници от коалиция „ГЕРБ-СДС“ и „Продължаваме промяната-Демократична България“ (Спаси София). Несъгласието се породи от количествено-стойностните сметки, с които районният кмет д-р Делян Георгиев оправдава..

публикувано на 25.07.24 в 17:14

Делегати от над 130 държави ще обсъждат в София иновациите в подкрепа на климата

На 1 август 2024 г., Стопанският факултет и Националният център за полярни изследвания към Софийския университет „Св. Климент Охридски“ организират научна конференция „Наука и иновации в подкрепа на климата, устойчивостта и гражданите - от местни към национални и глобални перспективи и научени уроци за по-добри политики, практики и за по-добро..

публикувано на 25.07.24 в 16:27
Вили Лилков

Предлагат до 35% от капитала на шест столични общински дружества да бъдат търгувани на фондовата борса

До 35% от капитала на "Топлофикация София" ЕАД, "Център за градска мобилност" ЕАД, "Столичен автотранспорт" ЕАД, "Столичен електротранспорт" ЕАД, "Метрополитен" ЕАД и "Софинвест" ЕАД да бъдат търгувани на фондовата борса. Такова предложение отправят от групата на “Синя София“ в Столичния общински съвет.  Според общинския съветник Вили Лилков така..

публикувано на 25.07.24 в 15:43
Аксел Добрева

От приложните изкуства в София до Сорбоната

В предаването “Добър вечер, София“ се срещаме с младата, талантлива и амбициозна Аксел Добрева. Тя следва мечтите си без да спира и те я отвеждат не къде да е, а в Сорбоната - Париж, където в момента е студентка по изкуства. Аксел Добрева прави първите стъпки в света на изкуството в съвсем ранна възраст. На 5 години започва да рисува, а..

публикувано на 25.07.24 в 15:19

Хотелиерите и ресторантьорите са готови на активни протестни действия

На активни протестни действия са готови хотелиери и ресторантьори. Причината - високата цена на тока за бизнеса през последния месец, която в пиковите часове достига до 2000 лева за мегаватчас. Пред Радио София Атанас Димитров - заместник-председател на БХРА обясни, че вече са алармирали за проблема в писмо до министъра на туризма и до КРИБ...

публикувано на 25.07.24 в 14:46
Кадър от клипа на песента

"Lunikk" представи нова песен с лятно настроение и тропическо звучене

Дует "Lunikk" представи новия си музикален проект. Песента се казва "Swmming pool" и е първата след дебютния им албум "Unreal City" излязъл преди година. Директно от своето музикално студио Кристина Йорданова и Денислав Попов разказаха повече пред Радио София. " Създаването на албум за един артист е нещо свръх грандиозно. То е свързано с..

публикувано на 25.07.24 в 13:43

Четири моноспектакъла на Сцена "Централни хали"

За първи път новото артпространство Сцена "Централни хали" ще предложи на зрителите моноспектакли. Техен продуцент е Денис Ставров. Началото поставя " Кученцето се засмя" на 26 юли . Актьорът Севар Иванов  се превъплъщава в Артуро Бандини, който е нагледен пример за деградиращата сила на Егото и неговата разрушителна мощ, която стремглаво може да..

публикувано на 25.07.24 в 13:13