Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Слънчевото време се отлага и днес, отново облачно с превалявания

Снимка: БГНЕС

Днес въздушната маса над България ще е неустойчива. Облачността ще е значителна, купеста и купесто-дъждовна, съобщиха от НИМХ. Ще има валежи от дъжд, в планинските и югоизточните райони от страната - интензивни и придружени с гръмотевици. Има условия и за градушки. Ще духа слаб до умерен вятър от източната четвърт. Максималните температури ще са в широки граници, от 15° - 17° в Северозападна България до 22° - 24° на места в Южна.

Над планините облачността ще е значителна, купеста и купесто-дъждовна. Ще има краткотрайни, временно интензивни валежи от дъжд, придружени с гръмотевици. По най-високите върхове ще превалява сняг. Ще духа умерен, по високите части - временно силен вятър от източната четвърт. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 14°, на 2000 метра - около 7°.

По Черноморието облачността ще е променлива, често значителна и с валежи от дъжд. По-интензивни и придружени с гръмотевици ще са по южното крайбрежие. Ще духа до умерен вятър от източната четвърт. Максималните температури ще са 17°-20°. Температурата на морската вода е 14°-16°. Вълнението на морето ще е 3-4 бала.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
цар Стефан Душан и българската му съпруга Елена Срацимир

Адресите на любовта – цар Стефан Душан и българската му съпруга Елена Срацимир

Адресите на любовта днес се пренасят в 14 век. Няма как да подминем приказната история на един от най-великите царе на сръбската средновековна държава - Стефан Душан и красивата българска принцеса – Елена Срацимир. Изпод хрониките и митовете ще проблесне една любов, започнала като династичен брак и стигнала до висините на чувствата. Като..

публикувано на 28.08.24 в 21:10

Войната и обикновените хора

Какво е положението в Украйна след масираните руски удари разказа Николета Атанасова. Тя сподели, че по време на най-голямата атака в един ден са били изстреляни над 200 ракети. "Сутринта над моята глава мина една ракета и ПВО - то я свали, така, че тази картина е доста смразяваща. Самите украинци те по друг начин приемат всичко това, казват,..

публикувано на 28.08.24 в 18:27
Кристиян Илиев и Денис Николов в

"Някой, някъде" е книга с авторски текстове на актьора и режисьор Денис Николов

Гост в предаването "Добър вечер София" е актьорът и режисьор Денис Николов, който освен човек на изкуството е човек и на литературата Той е издал дебютна книга с поезия, чиято премиера ще бъде на 5 септември 2024 г. Разказва, че не му е нужно специално вдъхновение за да пише стихове – може да го прави по всяко време. "Най-голямата ми..

публикувано на 28.08.24 в 17:04
Арман Бабикян

Арман Бабикян за политическата ситуация в страната

Политическата ситуация в страната пред Радио София коментира Арман Бабикян. Той сподели относно служебното правителство: "Аз лично не виждам повод за радост, но смятам това за нормална процедура,", каза той. По думите му спекулациите по отношение на вътрешния министър са свързани с купуването на гласове. Независимо как се казва той, защото той..

публикувано на 28.08.24 в 16:51

Ракът на дебелото черво няма ранни симптоми

Ракът на дебелото черво или т. нар. "колоректален карцином" е най-честият злокачествен тумор на храносмилателната система. Заболяването се нарежда на второ място от всички видове карциноми при жените (след рака на гърдата) и на трето при мъжете (след рака на белия дроб и на простатата), обхващайки около 10% от всички видове тумори...

публикувано на 28.08.24 в 15:42

Фестивалът "Граждански будилник 2024" като част от "Реките на София

Тази година фестивалът “Граждански будилник“ ще бъде част от тридневната програма на "Реките на София 2024“ , а екипът на Радио София ще бъде част от събитието, с предаването "Радиокафе" в събота, 31 август. Малко повече за това което ни очаква през уикенда, разказа в аванс Алескандър Киров, от Български център за нестопанско право..

публикувано на 28.08.24 в 14:49

Малко цвят на бузите и устните и подчертани вежди и мигли са подходящ грим за ежедневието

Мина Маркова се занимавам както с грим, който е за филми, музикални клипове, фотосесии, така и за различни видове събития. Тя казва, че естеството на работата ѝ е да накара хората да се чувстват красиви по свое му, да се усещат добре в кожата си. " Любовта към изкуството и към естетиката идва от моя пра-пра-дядо, който е бил скулптор. Той има..

публикувано на 28.08.24 в 13:19