Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Накрая се чувстваш зареден за месеци напред

Корейската поп сензация BTS с първа официална биография по случай 10-годишнината на групата – интервю с българската ТикТок-ърка, с фокус върху К-културата, Вени Попова:

"С азиатска култура се занимавам от много малка. Преди 5 години ми допадна К-попа. Той е много цветен, щастлив, енергията във всяко видео е по-различна от останалите бой-банди. Следя BTS от 2018. Вкарват фолклор в музиката си, във видеата им се включват елементи на корейската култура. Правят музиката си сами, режисират клиповете си. В соло албум на един от членовете им, има вкаран традиционен корейски инструмент. Такива са използвани и в други техни парчета. Във видеата се използват традиционните им дрехи.

Книгата е базирана на историите, разказани от тях на корейски критик. Досега не сме ги чували. BTS са започнали като аутсайдери, от нулата, зад тях нямат голяма компания. Всеки може да се открие в някои от техните клипове. Енергията им на сцена е много силна. Това ги прави още по-отличаващи се. Била съм и на други К-поп концерти, но техните са концепция, всичко ескалира и накрая се чувстваш зареден за месеци напред.

Предпочитат да използват истински ефекти, гледането им радва всички сетива. Видеата им са оригинални, истински, във всяко видео се разказва една голяма история, можеш да намериш нещо за себе си.

В момента част от групата са в казармата - тя е задължителна в Корея. Искахме да бъдат освободени, защото имат голям принос за страната си. Туризмът заради тях