Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

София става център на театралните импровизации в шестия международен “Импрофест”

Снимка: fb/Zlatin Tsvetkov

От днес до 23 септември, София става център на театралните импровизации, в рамките на шестия международен “Импрофест”. На сцената на театър "Сълза и смях" ще гостуват импровизационни трупи от цяла Европа. Началото на представленията е от 19.00 часа, като всяка вечер ще има по четири представления.

Темата на фестивала е „Жанрове“, каза пред Радио София Златин Цветков - организатор на събитието и основател на ШиЗи Импро театър.

„Всяка година каним импровизатори от цял свят да представят своите импровизации. Импровизациите имат т.нар. формати, което означава, че гледат на импровизацията през определена призма. Например казват „няма да има думи в това шоу“. Импровизацията има много лица и ние сме съсредоточени тази година да представим на публиката различни жанрове“, добави Златин Цветков.

Той допълни, че са поканени специални гости – 4 различни трупи – от Финландия, Дания, Великобритания и Израел.

„Всяка вечер фестивалът ще завършва с едно шоу, което ще е в различен жанр. Самите импровизационни шоута са спонтанни, в тях няма предварително готова история. Няма заготовка, има отношение на хората, които играят един с друг, партнират си на сцената“, каза Златин Цветков.

Той обясни, че тази вечер фестивала ще бъде открит с жанр „Спортен филм“.

В три от вечерите ще има и събития, в които хора, които се виждат за първи път, ще играят заедно.

Подробности можете да чуете в звуковия файл.

По публикацията работи: Полина Начева

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Стартира четвърти обучителен курс на програмата "Жените в технологиите – Women in Tech"

Глобалната обучителна програма за придобиване на основни дигитални умения  "Жените в технологиите – Women in Tech" , стартира своя четвърти обучителен курс на 16 август 2024 г., петък. Обучението се провежда за първи път у нас, като то е предназначено да отговори на предизвикателствата в различията в цифровите умения сред жените в нашето..

публикувано на 14.08.24 в 16:41
Надя Василева, председател на БКЗ

Равнопоставеността между жените и мъжете в работата

Жените остават по-слабо представени на ръководни постове и продължават да получават по-ниски заплати от мъжете, въпреки че ги превъзхождат по образование. Това показват данни, цитирани в проект на доклад за равнопоставеността на жените и мъжете в България за 2023 г. Той е публикуван за обществено обсъждане. В него са изложени извършените..

публикувано на 14.08.24 в 15:58

Иззеха няколко скъпи автомобила от базата на "Волф" в София

Органите на реда иззеха няколко луксозни и скъпи автомобила от базата на "Волф" в столицата, предаде репортер на Хоризонт. Акцията идва след като от сутринта прокуратура, антикорупционна комисия и полиция обискират имоти на бизнесмена Румен Гайтански. Полицейско-прокурорска акция: Обискират имоти на Румен Гайтански – Вълка Действията са във..

публикувано на 14.08.24 в 15:11
Весела Герчева и Юлияна Дечева, които представиха новата обучителна програма към НБУ

Разкриват нова обучителна магистърска програма - "Съвременни музейни експозиции" към НБУ

Сред разнообразието от теми, които екипът на "Добър вечер, София" подбира, намери място и археологията, в приятната компания на Юлияна Дечева – програмен директор  "Куртурно-исторически и природен туризъм" и Весела Герчева – директор на Програма "Съвременни музейни експозиции" в Исторически и археологически музей към Нов български университет..

публикувано на 14.08.24 в 14:23

Олимпийските игри завършиха, но емоциите все още остават

XXXIII-те летни олимпийски игри, които се проведоха в Париж, завършиха, но емоциите все още остават. Въпреки, че започна с противоречие, Олимпиадата остана в сърцата на милиони хора. За изминалите спортни дни – какви страсти провокираха, за спечеленото и високата конкуренция в спорта, чуйте коментара пред Радио София на спортния журналист Камен..

публикувано на 14.08.24 в 13:43
Lomovera

Фотографията като психологически помощник за емоционално изразяване

Фотографията може да бъде психологически помощник за емоционално изразяване. Фотографията често се преплита с психологията, смята фотографът и обучител Вера Гоцева – Lomovera. Споделя, че във всичките си фотографски занимания поставя на фокус човека. „Човекът не просто като обект на снимка, а по-скоро човекът като индивидуално същество, което..

публикувано на 14.08.24 в 12:16
Фондация

БАРОК награди организации и институти за принос към достъпа на млади хора до култура

В рамките на X Национална конференция „Достъп на младите хора до култура” Българската асоциация на работодателите в областта на културата (БАРОК) и Граждански институт връчиха наградите „ПроКултура“ за принос на различни институции и личности. "Кампанията има история. Още през 2013 г. беше сформирана работна група и излязохме с декларации..

публикувано на 14.08.24 в 11:18