Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Безплатно приложение свързва музиканти и други артисти с творци и продуценти от цял свят

Лилия Бонева
Снимка: Боян Бочев

Ново безплатно мобилно приложение дава огромни възможности на музиканти и други артисти да контактуват помежду си, да обявяват събития или да търсят партньори за даден проект.

Платформата се нарича Jamming! Find&Play и цели да преобрази начина, по който музикантите контактуват с глобалната музикална общност и развиват музикалната си кариера.

"Създателите са професионалисти, които с годините са идентифицирали проблемите или нуждите на музикантите – обясни БНР-Радио София Лилия Бонева, съосновател на платформата. – Но всъщност музикалната индустрия е съпътствана и от други артистични дейности и платформата ще помогне и на изпълнителни продуценти, видео- и тонрежисьори, DJ, танцови и музикални формации, хореографи, художници, фотографи, мениджъри, актьори, композитори, текстописци, дори татуисти, а така също и на музикални училища, клубове, зали, репетиционни, фестивали и всякакви други бизнеси и услуги свързани с музиката в България и по целия свят. Вярваме, че музикантите имат нужда от друга, по-профилирана среда, която да ги улесни в комуникацията си."

Всеки може да изтегли Jamming! Find&Play, да си направи профил по начин, който прецени, да прибави линкове към собствени канали или проекти.

В платформата се публикуват и обяви за работа, има и секция Новини – например за музикални събития или промени в закон в дадена страна, отнасящ се до творческите гилдии и регулации на правата.

Можем да бъдем открити от цял свят, да публикуваме обяви за концертите, които правим като организатори или участници

"Настоявах и България да присъства, включително и с езика за регистрация, да се види, че и у нас се прави и има хубава музика. Както обичам да казвам, искаме да предоставим най-различни възможности и услуги на клик разстояние. В същото време сме отворени за предложения за подобряване на платформата", допълни Лилия Бонева.

Чуйте разговора на Гергана Пейкова.

По публикацията работи: Георги Нейков

БНР подкасти:Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Ротацията във властта не се осъществи, но някои предричат нова сглобка.

"Форум", 22.04.24: Ще има ли второ издание на сглобката?

Тази предпразнична седмица (преди кратка предизборна ваканция) форматът на предаването ще бъде малко по-нестандартен за "Форум". Познатите от предишни коментари  доц. Иво Инджов - експерт по политически комуникации, и журналистът Иво Божков ( ►) този път се спират на следните явления и процеси от последните дни и седмици:..

публикувано на 22.04.24 в 19:35

Богомил Николов: Потребителят е силен преди да купува, не след това

Великденските празници наближават. В предстоящите дни ще пазаруваме повече, ще пътуваме повече.  За какви рискове трябва да внимаваме по време на Великденското пазаруване като потребители? Агенцията за безопасност на храните вече извършва проверки, непосредствено преди празничните дни. С акцент по темата е разговорът с Богомил..

публикувано на 22.04.24 в 18:55

Д-р Веселин Василев: Космосът е с потенциал за всички професии и двигател за развитие на новости

Симбиозата между бизнеса и технологичния сектор ще обсъдят водещи мениджъри и експерти, авторитет, предприемачи и инвеститори на форума  Technovation 2024 , който ще се проведе в София на 23 април . Сред въпросите, които ще бъдат дискутирани , са: Как технологиите подпомагат иновационния потенциал на компаниите?; Кои решения..

публикувано на 22.04.24 в 18:48

Половин милион агнета ще обогатят празничната трапеза на българина

Спрямо миналата година поскъпване на агнешкото месо няма да и не трябва да има. Цените варират в това дали агнето се закупува от фермата или от магазинната мрежа. Това отбеляза пред БНР-Радио София съпредседателят на Националната овцевъдна и козевъдна асоциация Симеон Караколев . "Ако от фермата цените се движат около 10 лв. на..

публикувано на 22.04.24 в 16:20

Трио Clavexperience представи България на JazzAhead 2024

Jazz Ahead е най-мащабното световно изложение за джаз, което се провежда всяка година в гр. Бремен, в продължение на много години. Отскоро в събитието вече има и българско участие във фестивалната програма. За да стане възможно да дойде и нашият момент, ние сме направили много, но има едни процеси, които са извън нас, те трябваше да се..

публикувано на 22.04.24 в 16:02

На по-малко от 8 електромобила се пада по 1 зарядна станция, ако не броим хибридите

За последните 6 месеца зарядните станции за електромобили в България са се увеличили с 410 и сега общият им брой е 1760 (до март). Броят на електромобилите е 13 466, хибридните автомобили са 51 910 . Това се обяснява както с повишените нужди, така и с европейска директива, която се очаква скоро да се превърне в регламент. Цялата..

публикувано на 22.04.24 в 15:16

НСА организира прием за специалност "Медицинска сестра"

За втора година в Националната спортна академия (НСА) ще има прием за новата специалност - "Медицинска сестра". Главният секретар на НСА - проф. д-р Иван Мазнев разказа подробности по темата: "Ние миналата година подадохме документи към Агенцията по акредитация и направихме първия прием на медицински сестри. Основният ни мотив за това наше..

публикувано на 22.04.24 в 14:28