Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Lucky Number Nick" представя две свои композиции, записани на live sessions

Lucky Number Nick  е банда, която свири сърф рок. Тази година музикантите ще зарадват и своите фенове извън България с живи изпълнения. Излизат и с два нови записа на техни композиции. Песните Siamese, част от албума When This Shit Is Done I'm Moving to Mexico (2020) и First Wave for the Day, от Lucky Number Nick (2013) бандата е записала отново на така наречените Live sessions.

"Винаги съм си мислел, че за един музикант най-високото ниво в играта е да направиш жив запис понеже там нямаш място за грешки. Там трябва да си направиш звука. Всички заедно свирите в една стая и един нещо да сбърка, три минути усилие на всички са били напразни", разказва за предизвикателството Live Sessions Ники Аламанов - вокал, китара и основен композитор в Lucky Number Nick. Той споделя, че от голямо значение е и мястото, където се записват въпросните сесии. Групата е избрала репетиционната - звукозаписно стуиo Band House на Георги Марков за своите живи записи.

Във връзка с избора на песните Ники Аламанов споделя, че това са именно траковете, които ги представят най-добре като група.

Освен този подарък за своите почитатели Lucky Number Nick готвят и европейско турне.
Първата дата е в Лондон.

"Промоутърът е английски и при целия избор на света, понеже в Лондон има музиканти от къде ли не, са се спрели на нас. И всъщност има лондонска банда, която отваря и след това сме ние и едни испанци", разказва за концерта на 24 април в клуба Aces & Eights вокалът на бандата.

Само три дни по-късно Lucky Number Nick ще свирят в Порто, Португалия, а предстоят и дати в Испания и Гърция.

Повече за записа на Live Sessions, както и за предстоящите концерти на бандата чуйте в звуковия файл.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Една от снимките в изложбата

"Сънувам на български" - казват хората във фотопроекта на Михаела Аройо

Първото цялостно представяне на дългосрочния фотографски проект на Михаела Аройо, посветен на бесарабските българи в Молдова и Украйна , ще може да се види галерия "Синтезис". Изложбата "Сънувам на български" на младата документална фотографка със звукова среда от Светослав Тодоров и текст на журналиста Димитър Кенаров ще бъде открита тази..

публикувано на 30.07.24 в 11:50
На работна среща в Министерството на здравеопазването се обсъжда изготвеният от консултанти на Европейската инвестиционна банка (ЕИБ) доклад за структурата на бъдещата Национална детска болница. На снимката: Галя Кондева

Очаква се финалният документ за структурата на Националната детска болница да е готов през август

Очаква се финалният документ за структурата на бъдещата Национална детска болница да бъде готов през август, съобщи здравният министър д-р Галя Кондева. Документът ще бъде публикуван за обществено обсъждане, допълни тя. По думите ѝ в доклада на консултантите от Европейската инвестиционна банка се предлага болница с 404 легла, като структурата..

публикувано на 30.07.24 в 11:21

София-Банкя-София с дизелова ретро мотриса, в която са се возили министри

Всяка събота през август БДЖ организира пътуване със специална ретро мотриса по маршрута от София до Банкя и от Банкя до София , по повод отбелязването на годишнината от основаването на Българските държавни железници през август 1888 г. и честването на празника на железничаря. Мотрисата е част от музейното наследство на железопътния..

публикувано на 30.07.24 в 08:55

29° в София, с облаци и отслабващ вятър

Днес ще е предимно слънчево. Ще духа до умерен вятър от север-северозапад, който през деня ще отслабне. Над източната половина на страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури. Има условия за градушки. В североизточните райони през нощта и в сутрешните часове явленията ще..

публикувано на 30.07.24 в 07:20

СОС се събира извънредно за ръководствата на 6 общински дружества

Председателят на Столичния общински съвет (СОС) Цветомир Петров свиква извънредно заседание на 1 август, четвъртък, от 10:00 часа, става ясно от дневния ред на Съвета. Единственото, което ще обсъдят общинските съветници, е връщането за ново обсъждане на решение на доклад, приет на 9 юли тази година от Карлос Контрера, Севделина Петрова, Красимир..

публикувано на 29.07.24 в 19:23

Как сматрфонът да ни направи по-умни

До 2 август в зала “Smart Classroom” на София Тех Парк продължава академия за безопасно присъствие в интернет Smart Scroll Academy . Десетки деца на възраст от 13 до 17 години се срещат с професионалисти в сферата на журналистиката, аудио визуалните изкуства, изкуствения интелект, спорта и медицината , които им разказват как да бъдат..

публикувано на 29.07.24 в 18:52
Без законен договор тези щайги може да се усещат доста по-тежки

ГИТ: Законните начини за работа в чужбина са три

През летния сезон са зачестили случаите с измамени български граждани, на които им е обещана работа в Швеция и Канада, съобщават от Главната инспекция по труда (ГИТ). Безработни, най-често с нисък социален и образователен статус, пристигат в Швеция по покана на приятели или по обява в интернет с обещания за работа в строителството или за..

публикувано на 29.07.24 в 17:39