Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пролетта се завръща с температура в София около 25°

Снимка: БГНЕС

Днес ще бъде предимно слънчево с разкъсана висока облачност. В следобедните часове, главно над планинските райони ще се развие купеста облачност и на отделни места ще превали и прегърми, съобщиха от НИМХ. Ще духа слаб вятър от юг-югозапад, който в Дунавската равнина временно ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили до умерен. Дневните температурите още малко ще се повишат и максималните ще бъдат между 24° и 29°, в София 24-25°.

В планините ще преобладава слънчево време, но около и след обяд ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 19°, на 2000 метра - около 11°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще бъдат между 18° и 23°. Температурата на морската вода е 15°-16°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Ученици смятат, че най-несправедливи са обществените правила, сочи проучване

Какво българските ученици днес смятат да най-несправедливо в света около тях? Отговорът търси изследване по проекта "Кръгъл квадрат", проведено с подкрепата на USAID и DEXIS. Проучва се обществената позиция, усещанията за справедливост и отношението към институциите, мнения споделени от по-големите български ученици. Дали училището наистина..

публикувано на 28.05.24 в 13:20

"Златната палма" от 77-ия кинофестивал в Кан отива за САЩ

Филмът "Анора" със сценарист и режисьор американецът Шон Бейкър спечели "Златната палма" на 77-ия кинофестивал в Кан. " Бейкър се слави като режисьор на нишови филми. Той представя маргинализираните хора от американското общество", разказа пред БНР-Радио София киноведът Лазар Хрисимов. И добави, че това е първият американски режисьор от 13..

публикувано на 28.05.24 в 12:55

100 години мода в България, аксесоари и прически – в снимки и документи

С над 120 снимки и оригинални артефакти изложбата "Модата в огледалото на едно столетие" проследява промяната в облеклото и аксесоарите в един от най-интересните отрязъци от новата българска история – от средата на XIX в. до средата на XX в. Експозицията е подредена в Държавна агенция "Архиви". Куратор е Адриана Попова , главен специалист..

публикувано на 28.05.24 в 12:18

Планинският спасител Ивайло Човиков: Витоша не е градски парк

Няма увеличение на инцидентите, свързани с липсата на лифтови съоръжения , които да правят достъпа до Витоша по-лесен, съобщи пред БНР-Радио София Ивайло Човиков от Планинската спасителна служба към БЧК : "Нагоре – до 1800-1900 м., има добре маркирани пътеки и алеи. Хората, които практикуват пешеходен туризъм, са добре запознати. Но има и..

публикувано на 28.05.24 в 09:29
Снимката е илюстративна

Асфалтираме улични дупки всякакви

Все по-често столичани поръчват ремонтиране на улични дупки със собствени средства.  "Те поемат инициативата, събират пари, аз изпълнявам.“ Това коментира пред БНР-Радио София г-н Димитров, собственик на фирма за асфалтиране. Случвало се е богаташ да извади сам парите и да плати цялата сума. По принцип за всяко действие трябва..

публикувано на 28.05.24 в 08:27

Национално външно оценяване по математика за 55 000 четвъртокласници

Около 55 000 четвъртокласници се явяват на национално външно оценяване по математика. Изпитът ще се проведе в 1738 училища в страната. Той ще започне в 10 часа и ще продължи 60 минути. За учениците със специални образователни потребности са предвидени 30 минути повече, т.е. общо 90.  Решаването на теста предполага отбелязването на избран верен отговор..

публикувано на 28.05.24 в 07:51