Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Д-р Николай Стоилов е назначен за временно и.д. директор на УМБАЛ "Св. Иван Рилски"

Д-р Николай Стоилов
Снимка: Ани Петрова

Д-р Николай Стоилов е назначен за временно изпълняващ длъжността директор на УМБАЛ "Св. Иван Рилски", след като досегашният управител на лечебното заведение д-р Дечо Дечев отказа удължаване на договора му до провеждането на конкурс.

Д-р Стоилов е част от екипа на Клиниката по ревматология към УМБАЛ "Св. Иван Рилски" от 2011 г. Той притежава магистратури по здравен мениджмънт и по оценка на здравни технологии с фармакоикономика. 

На 9 май Министерството на здравеопазването обяви конкурс за избор на членове на органи за управление – съвет на директорите на УМБАЛ "Св. Иван Рилски" ЕАД, гр. София.  

Срокът за подаване на документите за участие в конкурса е до 10 юни тази година. 

По публикацията работи: Гергана Хрисчева

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" отбелязва 160 години от рождението на Рихард Щраус

На 11 юни 1864 година в Мюнхен се ражда знаменитият немски композитор и диригент Рихард Щраус. По този повод балет "Арабеск" представя "Тъй рече Заратустра" и "Дни на забрава". Спектаклите са на 13 юни 2024 г. на сцената на Националния музикален театър. Балетът представя нова, разширена редакция на спектакъла "Тъй рече Заратустра", по..

публикувано на 11.06.24 в 12:11
J.Pank (с очилата) на отриването на изложбата Снимка: Софийски арсенал-музей за съвременно изкуство

J. Pank интерпретира темата за жената в Игрите - дни преди 33-тата Олимпиада

Празничният дух на предстоящите Олимпийски игри в Париж може да се усети в изложбата "Игрите" , подредена в арт пространството на Софийски арсенал-Музей за съвременно изкуство. Творбите на J. Pank (Йордан Панков) са направени специално за експозицията, специално за това пространство по поръчка на куратора Надежда Джакова, отбеляза художникът..

публикувано на 11.06.24 в 11:56

Слави Василев: Няма лидери на българския парламентарен хоризонт

Изборите направиха очевидно, че европейците отказват да приемат наложения либерален модел , в който Европа винаги е отворена – за мигранти, за екология…, а гражданите остават на заден план. Затова и много избиратели гласуваха по-консервативно, гласуваха да защитят Европа и интереса на гражданите ѝ . Много държат в общността да не се губи..

публикувано на 11.06.24 в 10:05
Иван Стамболов-Сула

Иван Стамболов: Балотаж с партиите в НС ще осигури по-спокойно управление на победителя

При нашите условия и обстоятелства, след толкова избори за последните години и почти еднаквия резултат – фрагментиран български парламент, може би трябва да се провежда балотаж с партиите, минали 4-процентния праг за Народно събрание, за да може победителят да управлява спокойно. Това предложение изложи пред БНР-Радио София коментаторът..

публикувано на 11.06.24 в 08:49

Спиране на водоподаването за 5 часа в част от ж.к. "Гео Милев"

Във връзка с подмяна на пожарен хидрант на бул. "Шипченски проход", ж.к. "Гео Милев", от "Софийска вода" предупреждават, че се налага спиране на водоподаването от 10:00 до 15:00 часа в района между ул. "Александър Жендов", бул. "Цариградско шосе", ул. "Христо Чернопеев" и бул. "Шипченски проход" , както и в района между ул. "Николай..

публикувано на 11.06.24 в 07:50

При обработени 100% протоколи: ГЕРБ-СДС - 24,7%, ДПС - 17,07%, ПП-ДБ - 14,33%

До края на деня всички 31 Районни избирателни комисии трябва да предадат в ЦИК протоколите от гласуването в неделя за повторна проверка. След отстраняване на така наречените несъответствия ЦИК ще обяви в сряда окончателните резултатите от вота за българските представители в Европейският парламент - като проценти и разпределени мандати, а в четвъртък и..

публикувано на 11.06.24 в 07:25

Горещо, в София – до 33°

И днес ще бъде предимно слънчево. След обяд над планините и планинските райони ще се развива купеста облачност, но само на изолирани места там ще има краткотрайни валежи. Ще духа слаб югозападен вятър. Концентрацията на сахарски прах от север ще намалява. Остава горещо с максимални температури между 34° и 39°, малко по-ниски по Черноморието, в..

публикувано на 11.06.24 в 07:15