Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Витоша – толкова близо, а всъщност далечна

Снимка: БГНЕС-архив

Сякаш достъпът до Витоша се компрометира, а автобусите, които тръгват от София, с маршрут до планината, са с крайно недостатъчни багажници за велосипеди, смята Радослав Крумов – участник във „Витоша 100“.

„Това да няма лифт, в една толкова близка планина, е изключително нередно. Трябва да бъде достъпна, защото тя би била избирана и от туристи, които идват в нашата държава“, смята Крумов.

Според него, за достъпността на Витоша оказва влияние и лобито на Банско, и останалите големи зимни курорти.

„Ако човек иска да се спуска с колело, по-вероятно е да избере като алтернатива Стара планина, защото можеш да избереш някакъв градски транспорт. На Витоша не им е готино въобще да те качват с колело, обаче би трябвало да можеш“, каза Радослав Крумов.

По думите му, новите велоалеи в центъра на София са направени по най-добрия начин.

„Няма никаква драма и начинът, по който е изпълнено това нещо, е великолепен“, коментира Радослав Крумов.

Подробности можете да чуете в звуковия файл.

По публикацията работи: Полина Начева


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Форум" 17.06.24: България след изборите

В началото на тази седмица, гост в предаването "Форум" беше писателят и поет Манол Глишев.  Част от темите, които той коментира бяха: Ситуацията в България след изборите Войната в Украйна Конфликтът между Израел и Хамас Повече подробности можете да чуете в звуковия файл. 

публикувано на 17.06.24 в 18:38

Хуманното отношение към животните

В продължение на четири дни около 373 милиона души от всички 27 държави-членки на ЕС имаха право да гласуват на европейските избори, като по този начин оформиха общите политики за следващите 5 години, включително определиха съдбата на милиарди животни. Последните избори са обнадеждаващи за 91 % от европейците, които смятат, че е важно да се..

публикувано на 17.06.24 в 18:17
проф. Валентин Господинов

Директорът на Галерия "Владимир Димитров-Майстора" с първа награда за принос към културата

В съвместната продукция на Радио София и Радио Благоевград - "Заедно представяме Кюстендил" е поредната ни среща с професор Валентин Господинов, директор на Галерия "Владимир Димитров – Майстора". Той съвсем наскоро получи наградата на Кюстендил за принос в културата, стана и професор по скулптура в НХА, за предстоящия ремонт и новите..

публикувано на 17.06.24 в 17:06

Безпроблемна почивка - какво трябва да знаем

Колкото и добре да е планирана една почивка, винаги има вероятност да се случи нещо, от което да бъдем ощетени като туристи. Европейският потребителски център (ЕПЦ) дава няколко полезни съвета как да се предпазим от неприятности, за да не може никой търговец да помрачи почивката ни. Онлайн пазаруване, плануване, полет, документи, багаж са сред..

публикувано на 17.06.24 в 17:04

Празникът на черешата в Кюстендил посреща гости от страната и чужбина

Все още има проблеми с изкупуването на череши в Кюстендилско, каза пред Радио София и Радио Благоевград, в изнесеното студио от центъра на Кюстендил, кметът на общината инж. Огнян Атанасов. Той обясни, че още преди кампанията тази година, са проведени редица срещи с производителите, преработвателите, изкупвачите и с полицията, за да може..

публикувано на 17.06.24 в 15:52

Дигитално здравеопазване

Само за 3 години България успя да постигне пълна дигитална трансформация в сектора на здравеопазването. Това обяви Борис Костадинов, директор "Софтуерна интеграция" в Информационно обслужване по време на Втората международна конференция за технологии и иновации в Югоизточна Европа. Организатор на събитието, което се проведе в Солун на 16.06.24г. е..

публикувано на 17.06.24 в 15:38
Елена Начева, която вдъхна живот на с. Смоличано над Кюстендил

"Живей с любов" и "Пробуждане 2020" - елементи от съживеното село Смоличано над Кюстендил

На открито пред сградата на общината в град Кюстендил се излъчи съвместното предаване на Радио София и Радио Благоевград. Представяме ви Елена Начева, една дама, която след години живот по света, се завърна в Кюстендилско и в едно село с почти изчезващ живот, направи детско селище „Живей с любов“ за лагери и арт работилници. Тя съживява и..

публикувано на 17.06.24 в 15:32