През последните 2 години се отчита фактът, че в страната ни идват гости, заради туристическото удоволствие, наречено храна – различна и специфична за даден регион. "Има немалко гурме туристи", изтъкна пред БНР-Радио София д-р Андрей Велчев- председател на Сдружение за достъпна храна.
Хората научават за български дестинации от споделени впечатления в социалните мрежи или от рекламни кампании на Министерството на туризма или на МВнР.
Велчев посочи като един от най-големите проблеми в бранша дефицита на работници и служители. Готвачи има, но те малко след 40-годишна възраст прегарят (бърнаут), защото работят много, почиват малко.
"Редовен посетител веднага разбира, когато готвачът е сменен."
Обслужващият персонал предпочита да отиде да работи в страни от Централна Европа. Ние внасяме от Индия, Пакистан и другаде, но процедурата не е лесна и бърза.
Велчев е на мнение, че България има какво да предложи на чуждестранните туристи и в кулинарно отношение. Кухнята ни не е само шопската салата и мусаката.
Не може да има знак за равенство между скъпа почивка и качествена храна. Кухнята се отразява пряко на репутацията на всеки хотел, почивен комплекс.
"Всяко обосновано мнение, споделено в интернет, помага, дори негативното - вижда се, че отзивите са истински, от реални потребители. Доволни сме от високите изисквания към храните от страна на БАБХ (Агенцията по безопасност на храните). Това държи високо нивото и на качеството, и на безопасността."
Чуйте разговора на Данаил Конов.След конференцията " Фестивалът и градът ", разговор с един от организаторите ѝ, Светломира Стоянова: "Събитието се случи на 13 и 14 март. Фестивалите са изключително много в цялата страна. Ценно е не само да съберем хората, които ги правят, а и тези, които ги анализират и финансират. Обикновено не остава време за разговор в пълнота. Събитието бе..
Мирослав Миронов и Марта Тенева представят школата Swing Society и Swing Buzz Festival: "Всеки може да открие това, което го интересува. Любопитство и отворено съзнание. В джаза и в тези танци споделянето е много важно. Суингът е култура и лайфстайл. Покрай Швеция се завърта второто поколение суинг-танцьори. Има до голяма степен импровизация. Доста..
Виртуозният оркестър „Митонисимо“, заедно с четирима блестящи солисти - оперни певци, под диригентството на маестро Огнян Митонов, ще изпълнят в тази програма оперни и инструментални бисери от творчеството на знаменитите италиански композитори, развили със своя стил направлението, наречено по-късно „Белканто“ и асоцииращо се с тяхното музикално..
Историята на рода Богориди. Кой е нейният родоначалник? Кой е Атанас Богориди? Арх. Ивелин Любенов, генеалог, разказва: Началото е с няколко спекулации около възможната етимология на името "Богориди". Стефан участва в експедиционния корпус в Египет срещу френския корпус. Получава титлата "княз" и е управител на о-в Самос. Той дарява своя къща в..
Радиоразходка из квартал Оборище, разположен около Докторския паметник. Разказваме за красиви къщи и важни личности, които са обитавали един от най-известните софийски квартали: Кога е построен един от първите софийски паметници, Докторският паметник и каква е била градината, в която е построен? Какво е имало на мястото на Северното крило на СУ и къде..
Режисьорът реагирал сдържано на увлечението ѝ по Раде Маркович, но ѝ казвал „Ако ме напуснеш, ще умра!” „Обичам те, но него го обожавам. Не мога да го зарежа и да тръгна с теб, защото много ще го нараня“, споделя в интервю Раде Маркович с какви думи Невена Коканова се сбогува с него, за да остане при мъжа си, режисьора Любомир..
Д-р Георги Георгиев , зам. председател на УС на Асоциация за инсулт и афазѝя ни гостува по повод „Седмица на информираност за мозъка“ (10-16.3) и съпътстващата я изложба „Човешкият мозък“ (14-23.3): "Често забравяме, че трябва да полагаме грижи за мозъка си, освен за тялото си. Трябва да сме добре хидратирани и да не изпадаме в прекален глад. Но и да..