Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

С големи закъснения се движат влаковете от София за Варна и Бургас

Снимка: БГНЕС

Нощните влакове от София за Варна и Бургас през Пловдив се движат с големи закъснения заради дерайлирането на товарния влак между гарите Долно Камарци и Мирково. 

Влакът за Бургас закъснява със 150 минути, а този за Варна – със 104 минути, показва справка в сайта на БДЖ.

Междувременно от БДЖ съобщиха, че проблемът с товарния влак е отстранен и движението по Подпалканската жп-линия е възстановено.


По публикацията работи: Полина Начева

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Има загинал в катастрофата на АМ "Тракия" край София

29-годишен мъж е загинал на място при катастрофата между кола и товарен автомобил на магистрала "Тракия" в близост до София, за която съобщихме по-рано днес. Сигнал за инцидента е подаден в 8:23 часа тази сутрин, съобщиха за БНР от Центъра за спешна медицинска помощ в столицата. Колата е била управлявана от 58-годишен мъж. На задната..

публикувано на 02.08.24 в 10:39

Тежка катастрофа край София, един човек е тежко пострадал

Тежка катастрофа затруднява движението по автомагистрала "Тракия" в посока София. Инцидентът е станал около 8:30 часа тази сутрин на 7-мия километър на аутобана, съобщиха за БНР от МВР. Ударили са се лек автомобил и камион. Сериозно пострадал е един от пътниците в лекия автомобил. Образувало се е задръстване. Движението на..

публикувано на 02.08.24 в 09:36

Кола се удря в спирка на бул. "Тодор Александров", петима са ранени

Петима души са пострадали при катастрофа на лек автомобил на столичния булевард "Тодор Александров" близо до обръщалото на трамвай №20. На мястото са пристигнали 5 линейки. Пострадалите са в тежко състояние Малко след 18 ч. колата се е ударила в спирка на градския транспорт, обясниха пред наш репортер от пресцентъра на МВР. Пострадали са шофьорът и..

публикувано на 01.08.24 в 19:33

Има изисквания за изхвърляне на строителни, текстилни и зелени отпадъци

В последните дни, зачестяват случаите, в които гражданите не спазват изискванията на местното законодателство при извършване на строително-ремонтни дейности и след разчистване на частни имоти, констатират от Столичния инспекторат. Изхвърлят се различни по обеми и вид отпадъци - дървени, строителни, текстилни, зелени . Така, от една страна..

публикувано на 01.08.24 в 17:10
Васил Терзиев

Кметът Терзиев благодари на Бойко Борисов

Кметът на София Васил Терзиев благодари на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов за това, че е "конструктивен критик". Повод за изказването му стана призивът на  Борисов към ПП-ДБ да се разграничат от столичния кмет заради скандал около декларацията на Атанас Атанасов от ПП-ДБ срещу предложението на Министерството на културата да бъде награден с орден "Стара..

публикувано на 01.08.24 в 15:55

Столичната община сменя замърсяващо отопление с екологично в 10 815 жилища

Продължава подмяната на старите печки на дърва и въглища с нови екологични уреди, припомнят от Столичната община. Всяко домакинство, което желае безплатно да подмени старата си печка на твърдо гориво с екологична алтернатива, може да попълни предварително онлайн заявление. Столичната община има ангажимент да осигури огледи и оценка на..

публикувано на 01.08.24 в 13:35
Георги Младенов

Починал е кметът на с. Лозен

Днес е починал кметът на софийското село Лозен Георги Младенов. Това стана ясно от публикация във фейсбук страницата на селото. Младенов беше един от най-успешните кметове, и управител на най-голямото село в България. Под негово ръководство в последните години (от края на октомври 2019 г.) бяха направени изключително много подобрения в..

публикувано на 01.08.24 в 12:43