Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

17 000 свещи ще озарят Античен театър Пловдив

Снимка: личен архив

Дни преди зрелищния Персеиден дъжд, джаз музикантът Боби Вълчев ще изнесе уникален концерт в Античен театър в Пловдив заедно с Биг Бенд Пловдив. Събитието, което ще се проведе на 9 август в 20:30 часа (19.30 отварят врати), обещава да бъде незабравимо за всички почитатели на музиката и звездното небе. В навечерието на Персеидния дъжд, който тази година ще озари небето на 11 и 12 август 2024 г., концертът на Боби Вълчев ще предостави едно вълшебно предвкусване на това космическо явление. Боби, известен със своята страст и изключителни музикални умения, ще представи един концерт с изключителна атмосфера - озарен от светлината на 17 000 свещи.

Музикантът посочи, че миналата година шоуто е пожънало голям успех и това го е вдъхновило да направи концерт на по-голямо място и с повече свещи.


"Музикалното изживяване само по себе си е страхотно, обаче когато има и визуално такова, особено на емблематично място като Античния театър и като съчетаем усещането от музиката и тези всички свещи, просто наистина вече сетивата се наслаждават на много по-високо ниво. Усещането за публиката ще бъде наистина десеторно по-силно", каза той.

По думите му световният рекорд е с 16 хиляди свещи, като се надява той да бъде подобрен. Самите свещи са лед, като са направени от рециклирани материали, поясни Вълчев.

"С Биг Бенд Пловдив сме подготвили едни страхотни аранжименти на световни джазови хитове в по-интересни варианти. Аз ще свиря на тромпет, ще пея, ще свиря и на пиано, ще има много импровизации, дори ще има някои по-модерни парчета. Поп песни направени в джазови аранжименти. Ще поднесем много изненади на публиката, ще има много забава, много импровизации и дори ние не знаем какво ще се случи, защото джазът никога не трябва да се свири по един и същи начин", сподели артистът.

Повече подробности можете да чуете в звуковия файл.

По публикацията работи: Никола Стоянов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

НИМ откри изложба посветена на 100-годишния юбилей на "Двореца" - Балчик

Преди броени дни, на 5 август в Каменна зала на Културен център "Двореца" в Балчик бе официално открита изложбата "Разкази от злато и сребро" от от доц.д-р Бони Петрунова – директор на Националния исторически музей (НИМ). Експозицията е посветена на 100-годишния юбилей на "Двореца". Посетителите ще могат да разгледат оригинали на..

публикувано на 08.08.24 в 11:57

Казусът с крокодила в кв. Ботунец

Напоследък нашумя новината с откритият крокодил, отглеждан в специално направена дупка в столичния квартал Ботунец. Животното е намерено след отзовали се общинари на сигнал за незаконна сеч. По думите на собственика на влечугото, който твърди, че е цирков артист, той разполагал с всички необходими документи, а територията, на която е изкопана..

публикувано на 08.08.24 в 09:38

Слънчево и топло

Атмосферното налягане ще остане малко по-ниско от средното за август. Днес ще бъде предимно слънчево. В източните райони на страната ще духа слаб до умерен вятър, ориентиран от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат между 31° и 36°, за столицата – около 31°. По Черноморието също ще е слънчево със слаб до умерен източен..

публикувано на 08.08.24 в 07:15

Диабетът - тихият убиец

Диабет тип 2 е едно от най-разпространените заболявания у нас, а и по света. В повечето случаи започва безсимптомно, а много от хората, страдащи от заболяванията разбират за болестта си едва когато са нанесени необратими поражения на сърцето, бъбреците, очите или периферната нервна система. Здравословното хранене, движението и редовните..

публикувано на 07.08.24 в 17:33

Ще нападне ли Иран Израел?

Каква е ситуацията в Близкия Изток и ще нападне ли Иран Израел? Коментар по темата направи Мартин Табаков, доктор по политическите науки. Той посочи, че убийството на лидера на "Хамас" Исмаил Хания ескалира допълнително ситуацията по оста Израел - "Хамас" - Иран. "Това убийство доведе до нещо с практически резултати като заместването на Исмаил..

публикувано на 07.08.24 в 15:35
Кметът на Банско Стойчо Баненски и Илияна Щерева - Иванова - директор на Джаз фестивала

Джаз влак създава допълнителни емоции по време на фестивала в Банско

Известният джаз фестивал в Банско не може да бъде описан, той трябва да бъде преживян. И тази година, събитието предлага освен музика на световно ниво, така и различни забавления, каза пред Радио София Илияна Щерева - Иванова - директор на Джаз фестивала в Банско. „Имаме влакче с две ретро вагончета, които са извън композицията на редовната..

публикувано на 07.08.24 в 15:05