Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Група "Портокал" с предстоящ бутиков концерт

Снимка: Радио София

В предаването "Добър вечер, София" гостуваха група "Портокал" в лицето на Гриша Георгиев и DJ Фаци. Музикантите споделиха, че датата на предстоящия им концерт се измества на 23 октомври. Първо, заради неясните метеорологични условия, като освен това тогава ще има доста гости. Междувременно ще се случват и други събития, поясниха те. Бандата не е била на сцена от 20 години, като по време на записа на албума двама от членовете са напуснали.

"И ние си записахме нещата, но не можахме да излезем да ги свирим пред хората. После станахме по-твърди, "Матакка", ала-бала и албумът излезе. Стана една голяма каша и той излезе под името "Портокал", защото някои от песните бяха правени в този период. Искахме да направим тези бутикови концерти, за да може хората да чуят и да видят какво беше", споделиха музикантите. Участвали са на Hills of rock, за да видят има ли симбиоза между самите тях и публиката, тъй като са минали години от последното им участие.

На настоящия концерт ще бъде събрана цялата група, като само барабанистът ще е друг. Вече закупените билети важат за 23 октомври. Специалните гости са Александрина Александрова - вокал, Парапланер/Нова Генерация, Боян Генов (Bobz) - вокал (Field) и Inner Glow. Предстои издаването на ново EP на групата. Новите песни ще бъдат в стила на бандата, макар и по-различни като звучене.

Подробности можете да чуете в звуковия файл.

По публикацията работи: Никола Стоянов

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Асоциация Родители с въпроси към институциите

През новата учебна година Асоциация Родители търси отговор на 5 въпроса: 1. Кога ще бъде въведен едносменен режим на обучение във всички български училища? 2. Защо се правят националните външни оценявания в 4., 7. и 10. клас, след като те не водят до промяна в учебните програми и съдържание, а само засилват напрежението сред децата,..

публикувано на 11.09.24 в 18:17
Стоян Панчев

Българите са с най-ниска минимална заплата в ЕС

По данни на Евростат България е с най-ниската минимална заплата сред страните в ЕС. Считано до първото шестмесечие на годината тя е 477 евро. За това какво се случва с нашите пари коментар направи Стоян Панчев, икономист и съосновател на Експертния клуб за икономика и политика. "Минималната работна заплата е административно решение и..

публикувано на 11.09.24 в 17:12

Коментар на Тодор Терзиев за политиката и образованието у нас

Анализ на политическата обстановка в страната, ЦИК и образованието направи политическият коментатор Тодор Терзиев. По думите му ситуацията до момента никога не е била толкова интересна и оплетена, заради сюжетните линии, които се преплитат. Наблюдава се как цялата държава и институциите в нея са пленени от интересите на едни определени лица,..

публикувано на 11.09.24 в 16:01
Ваксина

Започва ваксинирането с новите вариантни ваксини срещу Covid-19

Стартира имунизационната кампания срещу Covid-19 за есенно-зимния сезон 2024/2025 г., съобщиха от здравното министерство. В страната вече бяха доставени 84 960 дози иРНК ваксини срещу новия вариант JN.1 на SARS-CoV-2 на производителя Pfizer-Biontech. Те вече са предоставени на регионалните здравни инспекции за организиране на имунизационния..

публикувано на 11.09.24 в 12:25

Мобилни пунктове приемат опасни отпадъци от домакинства

През този месец в много населени места текат есенните кампании за събиране и предаване на опасни битови отпадъци. Мобилни пунктове се разполагат по график в Кюстендил, Радомир, Правец и други градове. Безвъзмездно се приемат опасни отпадъци, образувани от домакинствата, като например: Живак и уреди, съдържащи живак (живачни..

публикувано на 11.09.24 в 12:12

Кметът на "Люлин": До март 2025 г. на опасното кръстовище светофар ще има!

Светофарна уредба на кръстовището на булевардите „Панчо Владигеров“ и „Петър Дертлиев“ в "Люлин" ще бъде поставена , обеща кметът на едноименния столичен район Георги Тодоров в ефира на БНР-Радио София. Той увери, че е добре запознат с проблема. Провеждал е няколко срещи с гражданите, жители на района. Изпращал е писма до структурите в..

публикувано на 11.09.24 в 11:21

Жители на "Люлин" протестират заради опасно кръстовище

В столичния квартал "Люлин-5" днес сутринта се проведе протест за безопасно движение преди първия учебен. Недоволните се събраха на кръстовището на булевардите "Д-р Петър Дертлиев" и "Панчо Владигеров" . Причината за протеста са поредица молби към Столичната община за обезопасяване на опасното кръстовище , които молби остават нечути. Пред..

публикувано на 11.09.24 в 10:20