Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Радиолексикон

Снимка: pixabay Снимка: pixabay

Радиолексикон - предаването, в което ние питаме, а отговарят децата. Главни герои в него са деца на възраст от 4 до 6 години. С тях си говорим за кино, спорт, детски игри, куклен театър, готвене както и за важни неща - какво е дъгата, защо вали дъжд, важно ли е да се ходи на зъболекар и историята на България.

Това предаване е най-вече за пораснали деца, защото родителите слушат мъдростите на децата си и се връщат в своето детство с усмивка.

Радиолексикон се излъчва в събота сутрин от 8:00 до 9:00 часа и е едно чудесно начало на почивния ден.


Публикации

Как да изпратим писмата си до Дядо Коледа

Коледното настроение вече се усеща навсякъде. Не го подминахме и с децата от 29 ДГ „Слънце“, особено когато става дума за крайни срокове и подаръци. Време е за писма до ДЯДО КОЛЕДА онзи белобрад старец, който има по-малко от месец да подготви..

публикувано на 17.12.18 в 14:59

Студентите се казват така, защото... им е студено

На 8 декември най-логичната тема на разговор с децата от 29-а детска градина „Слънце“ бе студентската. Изглежда им бе трудно да ни обяснят кои са СТУДЕНТИТЕ но дадоха всичко от себе си. Пред малките ни приятели все още има много врме, преди..

публикувано на 10.12.18 в 13:51

Космонавт - една от най-мечтаните професии

И тази седмица провокирахме малките ни събеседници в "Радиолексикон". Говорихме с тях за всякакви космически щуротиии нови изобретения, с които са стигнем до звездите. Научихме с какво се хранят хората в КОСМОСА и как си готвят храната. Разбрахме..

обновено на 03.12.18 в 10:55

Танцуваме, за да забравим всичко лошо

Последното ни предаване "Радиолексикон" посветихме на Световния ден на танца. Затова попитахме малките ни приятели от 29-а детска градина "Слънце" в столичния квартал "Изток" обичат ли да танцуват. Но какво всъщност е ТАНЦЪТ Ето какво ни обясниха..

публикувано на 26.11.18 в 10:42

Театърът произлиза още от времето на... динозаврите

С децата от 29-а детска градина „Слънце“ в най-детското ни предаване "Радиолексикон" ви предложихме една специална тема, точно преди Нощта на театрите. Спомняте ли си коя е последната театрална постановка, която посетихте? Ако не се сещате... лошо. Ние..

публикувано на 19.11.18 в 15:32

Веднъж татко не беше сменил летните гуми и стана катастрофа

Какво знаете за колите? Вероятно страшно много неща. Сега обаче разбрахме от малчуганите от 29-а детска градина "Слънце" как рабтоят КОЛИТЕ с какво се движат и всякакви други загадки: - една кола се движи с бензин; - от гориво и от..

публикувано на 13.11.18 в 10:52

Микробите - опасни или не, важно е да се справим с тях

Поредната ни среща в "Радиолексикон" с децата от 29-а детска градина „Слънце“ в столичния квартал "Изток" бе посветена на МИКРОБИТЕ От децата разбрахме, че тези гадинки могат да сменят цвета си - има сини, зелени, розови - тези са от добрите и..

публикувано на 05.11.18 в 14:48

Интернет е като дух - минава, където си пожелае

Какво е това интернет? Или поне какво смятат, че е малчуганите. Световната информационна мрежа, според децата, е важна колкото въздуха. И все пак, къде пък толкова го използваме този интернет, не че не им вярваме: - на телефоните, на плейстейшъните и..

публикувано на 29.10.18 в 13:56

Да си построим нов дом

В най-детското ни предаване "Радиолексикон" тази седмица попитахме мъничетата как може да си построим нов дом. Трудна ли е тази задача ни отговаряха децата от 29-а детска градина „Слънце“. Те ни обясниха, че трябва да помислим за много неща, преди да се..

публикувано на 21.10.18 в 17:15

Дори да не харесваме есента, винаги може да заминем на юг

Какво е есента? Това попитахме тази седмица децата от 29-а детска градина "Слънце". От тях научихме, че не само птиците, а и хората отиват на юг през есента. Сериозно, и вие може да чуете тяхното обяснение... А, иначе, някои от тях не харесват..

публикувано на 15.10.18 в 13:10