Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Радиолексикон

Снимка: pixabay Снимка: pixabay

Радиолексикон - предаването, в което ние питаме, а отговарят децата. Главни герои в него са деца на възраст от 4 до 6 години. С тях си говорим за кино, спорт, детски игри, куклен театър, готвене както и за важни неща - какво е дъгата, защо вали дъжд, важно ли е да се ходи на зъболекар и историята на България.

Това предаване е най-вече за пораснали деца, защото родителите слушат мъдростите на децата си и се връщат в своето детство с усмивка.

Радиолексикон се излъчва в събота сутрин от 8:00 до 9:00 часа и е едно чудесно начало на почивния ден.


Публикации

Добрата и лошата страна на... детската градина

Какво не харесват децата в ДЕТСКАТА ГРАДИНА Това попитахме тази седмица малките ни приятели от 29-а детска градина „Слънце“. Не е голяма изненада, че най-омразното им занимание е следобедният сън, вместо да си играят навън, дори да е..

публикувано на 18.03.19 в 14:38

Образът на майката като супергерой

С децата от 29-а детска градина "Слънце" говорихме в предаването "Радиолексикон" за една от най-специалните представителки на нежния пол - МАЙКАТА Празникът на мама или 8 март всяка година вълнува децата от детската градина страшно много…идва..

публикувано на 11.03.19 в 14:08

Баба Марта, Дядо Коледа и Великденския заек

Какво друго може да правим тази седмица в детското предаване "Радиолексикон", освен да празнуваме Баба Марта! Сигурно вече сте получили куп бяло-червени украшения от близките, но знаете ли кой е измислил МАРТЕНИЦИТЕ Ако нямате отговор на въпроса..

публикувано на 02.03.19 в 09:35

Фокусниците черпят силата си от... Великия магьосник от Луната

Има ли магия около нас? Това попитахме децата от 29-а детска градина „Слънце“ в предаването ни "Радиолексикон". За тях, оказа се, най-впечатляващите МАГИИ са тези на фокусниците. Изненадващо , но варианти да станеш фокусник или магьосник има..

публикувано на 23.02.19 в 10:15

Как да покажем на някого, че го обичаме

В месеца на любовта и седмицата, в която беше Денят на влюбените, и ние с децата от 29-а детска градина „Талант“ обсъдихме най-силното чувство, което движи цялото човечеството - ЛЮБОВТА Защото Свети Валентин както винаги ни припомня колко важно е..

публикувано на 19.02.19 в 12:22

Селфи - когато приятелите не са наблизо

В дигиталната ера, в която живеем, вече може да твърдим, че ако нямаш профил със снимки някъде в интернет, не съществуваш... Затова умението да си правиш СЕЛФИ например се оказва супер важно. А преди използвахме фотоапарати... Ето тези теми..

публикувано на 12.02.19 в 18:29

Важно е да чистим, защото мръсотията може да ни влезе в носа

Макар и след дълго отлагане, в "Радиолексикон" стигнахме с децата от 29-а детска градина "Слънце" и до темата за ПОЧИСТВАНЕТО Вероятно за много хора любимото нещо е да го оставят за следващия ден... Вероятно защото обикновено почистваме часове..

публикувано на 28.01.19 в 14:29

Как щяхме да се будим, ако нямаше часовници

В "Радиолексикон" проверихме дали децата от 29 ДГ „Слънце“ вече разпознават ЧАСОВНИКА и не закъсняват за детска градина.... Вероятно и ние, големите, трябва да минем един опреснителен курс, защото или сме забравили за какво служи голямата..

публикувано на 22.01.19 в 13:36

Когато си поставяме цели, трябва да започнем с по-лесните

Тази седмица в "Радиолексикон" попитахме децата от 29-а детска градина „Слънце“ какво означава да си изпълняваме целите. Естествено първо уточнихме какво е това ЦЕЛ и защо трябва да я изпълняваме: - да си пазиш ценните неща от някой друг; - да..

публикувано на 08.01.19 в 12:32

Дух или магьосник е Дядо Коледа? Кога спи, бил ли е войник и мие ли си зъбите?

Броени дни преди Коледа се зареждаме с празнично настроение, благодарение на въпросите и отговорите на децата от 29-а детска градина „Слънце“. Те знаят и споделят със слушателите на Радио София, че Дядо Коледа е магьосник , минава през..

публикувано на 23.12.18 в 12:10