Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Радиолексикон

Снимка: pixabay Снимка: pixabay

Радиолексикон - предаването, в което ние питаме, а отговарят децата. Главни герои в него са деца на възраст от 4 до 6 години. С тях си говорим за кино, спорт, детски игри, куклен театър, готвене както и за важни неща - какво е дъгата, защо вали дъжд, важно ли е да се ходи на зъболекар и историята на България.

Това предаване е най-вече за пораснали деца, защото родителите слушат мъдростите на децата си и се връщат в своето детство с усмивка.

Радиолексикон се излъчва в събота сутрин от 8:00 до 9:00 часа и е едно чудесно начало на почивния ден.


Публикации

Децата обичат да са... деца

Детският празник 1 юни стана причина да обсъдим с децата от 29-а детска градина "Слънце" хубаво ли е да си ДЕТЕ . Оказа се, че вече не е чак толкова модерно да си възрастен и децата не бързат да порастват. Децата много по-бързо се сприятеляват и..

публикувано на 04.06.19 в 15:00

Как Кирил и Методий измислиха буквите

В предаването "Радиолексикон" с малчуганите от 29 ДГ „Слънце“ отпразнувахме подобаващо 24 МАЙ - Деня на българската просвета и култура и славянската писменост. Те ни разказаха как в просъница Кирил и Методий са измислили буквите и как са..

публикувано на 28.05.19 в 12:45

За какво се карат родителите на децата

Какво не трябва да правят децата, за да не им се карат мама и тати? Или с други думи какво означава да си НЕПОСЛУШЕН Това попитахме децата от 29-а детска градина "Слънце" тази седмица. Но за да не се обидят родителите, поискахме да разберем и..

публикувано на 20.05.19 в 14:31

С магията на любимите ни предмети

В предаването "Радиолексикон" по Радио София с отворихме дума с децата от 29-а детска градина „Слънце“ за магическите способности на ЛЮБИМИТЕ НИ ПРЕДМЕТИ Научихме за вълшебния ключ, с който може да отворим безброй врати и може да локализираме..

публикувано на 13.05.19 в 14:10

Как да бъдем храбри, а ако трябва и ... да убием змея

Дойде времето и за един от най-големите пролетни празници - ГЕРГЬОВДЕН И логично му посветихме поредното издание на нашия Радиолексикон". Децата от 29-а детска градина „Слънце“ ни обясниха, че Свети Георги е спасил цялото човечество от злия..

публикувано на 07.05.19 в 17:53

Децата обичат да боядисват яйца, но се радват и на шоколадовите

На Велика събота в най-детското предаване по Радио София "Радиолексикон" разговаряхме с децата от 29-а детска градина "Слънце" за любимия им пролетен празник ВЕЛИКДЕН Децата ни разказаха защо се обикаля църквата и какво ни дарява Бог, както и как..

публикувано на 30.04.19 в 11:51

Защо няма лазарки в градовете

Обичаните пролетни празници ЛАЗАРОВДЕН и ЦВЕТНИЦА станаха тема за нашия "Радиолексикон". Децата от 29-а детска градина "Слънце" ни разказаха много за тях и дори обясниха защо няма лазарки в градовете. Както и кои имена също заслужават внимание в..

публикувано на 20.04.19 в 10:10

Слонове, жирафи и цветни пудели. Или просто... ЦИРК

В най-детското предаване на Радио София - "Радиолексикон" с всезнайковците от 29-а детска градина „Слънце“ повдигнахме темата за едно от най-старите забавления, които познава човечеството - ЦИРКА Децата ни разказаха кои са..

публикувано на 15.04.19 в 17:35

Искате бонбонено дърво? Засадете бонбони и ... се надявайте

След като и в "Радиолексикон" настъпи първа пролет, дойде време да се захванем със ЗАСАЖДАНЕТО на растенията. Оказа се, че може да засаждаме не само фиданки, но и бонбони, с надеждата да поникне дърво, което раджа бонбони и шоколади. Е, разбира..

публикувано на 30.03.19 в 10:05

Пролетта е тук. По какво личи ли? Е, как

Слънчевите лъчи достигнаха и до нас, затова сме на лежерна вълна.С малките ни приятели от 29-а детска градина „Слънце“ този път разговаряхме за птички, пеперуди и цветя.. Как разпознаваме, че вече е ПРОЛЕТ може би по пролетната умора. Вас..

публикувано на 25.03.19 в 13:28