От "Нова република" предлагат преференции за електрически автомобили

Снимка: БГНЕС

Преференции за електрически автомобили, нова пенсия до 700 лева и заварена над 500 лева предлагат от "Нова република" в икономическата си програма. От партията предлагат запазване на плоския данък. 

От "Нова република" предлагат част от половината от данък доходи и данък печалба да остава за местната община, за да бъде пресечено финансирането на общините по партиен признак. В енергийната сфера се предлага оборудването от АЕЦ "Белене" да се ползва за АЕЦ "Козлодуй", а останалата част да бъде продадена. Енергийната независимост да бъде осигурена с проучвания за газ в Черно море и довършване на междусистемните връзки с Гърция и Турция. От "Нова република" предлагат семействата с над две деца, които обаче са заети в семеен микробизнес, да се ползват с облекчения. 

Да бъде въведен принципът на мълчаливото съгласие, а не мълчалив отказ от страна на администрацията, както и глоби за администрацията, ако бавят решение. От "Нова република" се обявиха за 9 процента ДДС върху храни, лекарства и книги. България трябва да стане част от нов Шенген, еврозоната, част от Европейския банков съюз като мярка срещу фалити на банки. Мартин Димитров каза, че последното правителство не е направило нищо в тези посоки. 

От "Нова република" вече са готови с почти всички водачи на листи в страната.

В звуковия файл можете да чуете целия репортаж на Добромир Видев.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!