image/svg+xml
АКТУАЛНО

Партия "Възраждане" се отказва от държавната партийна субсидия, дава я за благотворителност

Партия "Възраждане" се отказва от държавната субсидия, на която има право. Формацията получи малко над 1 процент от гласовете и е единствена от останалите под прага за влизане в парламента, която може да получи такова финансиране, тъй като се е..

публикувано на 28.03.17 в 16:38

ЦИК започна повторното въвеждане на данните от изборните протоколи

Протоколите от цялата страна вече са пристигнали в Централната избирателна комисия.  Започнало е повторното въвеждане на данните, за да бъдат отстранени несъответствията.  Очаква се в четвъртък ЦИК да обяви броя на действителните гласове,..

обновено на 28.03.17 в 16:01

Независимят кандидат за депутат Иван Матев: Обмислям нов политически проект

Не съм разочарован от това, че в Народното събрание не влиза нито един независим кандидат, защото много хора ми пишат и заявяват, че ще се кандидатират. Това е пълен успех на моята кауза. Това каза за предаването „12+3“ по „Хоризонт“ Иван Матев ,..

публикувано на 28.03.17 в 15:47

Октай: Напрежението по границата направи грозно впечатление, но не помогна на България, а на референдума на Ердоган

Мисля, че няма никакво законно основание някой да иска касиране на изборите – било то за секциите в Турция, било за различни аномалии в секциите, които са традиционни и в България. Друг е въпросът, доколко някои от политическите формации ще могат да..

публикувано на 28.03.17 в 15:45
Корнелия Нинова

Корнелия Нинова заяви, че няма да подава оставка заради резултатите от изборите

Лидерът на Българската социалистическа партия  Корнелия Нинова заяви, че няма да подава оставка, въпреки изборната загуба от ГЕРБ.  На пресконференция в присъствието на цялото Изпълнително бюро на политическата формация Нинова заяви, че няма да подава..

публикувано на 28.03.17 в 15:37

Преференции преподредиха листите в Пловдив и областта

Преференции преподредиха листите на народните представители в Пловдив и областта. В Пловдив ГЕРБ ще има петима депутати, БСП - трима, Патриотите - двама, а Воля - един. Ето кои са избраните - от ГЕРБ – Бойко Борисов, Спас Гърневски, Менда..

публикувано на 28.03.17 в 15:20

Янаки Стоилов: Възможно е да се конструира управление и е по-добре това да бъде направено

Тези избори не дават трайна политическа развръзка. Партията на негласуващите отново стана първа политическа сила, защото хората не се  хващат на обещания. Все още няма критична енергия в обществото за истинска и дълбока промяна. Мнозинството не..

публикувано на 28.03.17 в 14:59

Д-р Николай Михайлов: С класическите за десницата възгласи: "Пожар, пожар!", извикаха пожарникаря

Това, че десните останаха извън НС не е такъв проблем, какъвто е описван да е, защото, както се изрази Христо Иванов, какъв смисъл има от това да бъдеш коалиция, при положение, че тя не представлява нищо друго освен коалиция от желаещи да скочат в..

публикувано на 28.03.17 в 14:45

АБВ са подали искане до главния прокурор и ДАНС за разследване на ДОСТ

Искане да бъде разследвано Обединението ДОСТ е подала партия АБВ до главния прокурор и до ДАНС. Ако е необходимо регистрацията на ДОСТ трябва да бъде отменена, заяви лидерът на АБВ Константин Проданов . Той определи като разочароващ изборния резултат..

публикувано на 28.03.17 в 14:25

В. Лилков: Компетентността на този парламент ще бъде на по-ниско ниво от тази на предишния

Радан Кънев подаде оставка, но до провеждането на ново Национално събрание, той ще продължи да изпълнява своите задължения. Това каза за предаването "12+3" по "Хоризонт" Вили Лилков , който отрече твърденията, че е новият лидер на ДСБ. Много..

публикувано на 28.03.17 в 14:05

Минчо Христов: Аз винаги съм бил против партийната субсидия

Аз винаги съм бил против партийната субсидия. Това подчерта в интервю за предаването "Преди всички" по програма "Хоризонт" Минчо Христов от партия "Възраждане", единствената партия, която премина бариерата от 1% и ще взема партийна субсидия: В..

публикувано на 28.03.17 в 13:44

Успя или се провали на първите си избори партия "Да, България"

Считаме, че този резултат е важна индикация, че това, с което се захванахме, има смисъл, има перспектива и може да реализира на следващ етап потенциал за истинска промяна в българската политика. Това обясни в интервю за предаването "Преди всички"..

публикувано на 28.03.17 в 13:42

К. Марков: Без обединение вдясно около 10% от населението остават без представителство

Анализът се видя от всеки, който следи процесите, а изводите са много тежки. За пореден път десницата не предложи на своите избиратели вариант за единно явяване и последиците са видими – сякаш се повтаря 2013 година.  Това каза за предаването "12+3" по..

публикувано на 28.03.17 в 13:25
Първан Симеонов

Първан Симеонов: Виждам много сериозно желание да се гласува за личности

В масовото използване на преференцията на тези избори виждам много силно желание в България политическият елит да се променя и това не ме изненадва, защото виждам много сериозно желание да се гласува за личности. Това коментира в интервю за предаването..

публикувано на 28.03.17 в 09:41