Висока активност на гласувалите българи в Австрия, Швейцария и Белгия отчетоха от временните обществени съвети

Снимка: БГНЕС

36 секции повече за гласуване в чужбина на тези парламентарни избори в сравнение с президентския вот миналата година и рекорди на гласувалите български граждани в Австрия, Швейцария и Белгия. Това отчитат от Временните обществени съвети на българите в чужбина. 
В предаването "Хоризонт до обед" Димитър Иванов, координатор на гражданската инициатива, каза, че избирателната активност зад граница запазва нивата от предходните избори. Предстои анализ на изборния процес, който ще бъде изпратен на институциите, ангажирани с вота:
Ще изпратим един фийдбек на институциите колко са били добри техните служители, както положителен, така разбира се, няма да спестим и проблемите, но ще се опитаме да дадем една директна обратна връзка, за да покажем на институциите по какъв начин още по-добре могат да работят с гражданските организации.
Над 800 български граждани зад граница са попълнили до момента онлайн анкетата, даваща оценка на организацията и провеждането на изборния процес.
Организатор на допитването е Мрежата на доброволците-изборни активисти, която обхваща над 130 изборни секции на 6 континента по света.
Резултатите ще бъдат обявени в края на април.