Гръцките власти извършват масирани проверки на хотелите по островите за укриване на приходи

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Гръцките власти провеждат масирани данъчни проверки в луксозните хотели по островите. За цунами от укриване на данъци, съобщават от финансовото министерство. Проверките на луксозните петзвездни хотели по островите показаха, че в някои от тях собствениците са укрили по милион евро от приходите си.

Финансовите експерти действат по схемата на неочаквани проверки. Те са цивилни и се представят за клиенти. От хотелите им предлагали им да им намалят цените, като в замяна им издавали касови бонове с малка част от сумата.

В други случаи е установено, че издаваните касови бонове са с фалшив код, а при плащане с карта терминалите не са свързани с гръцки банки, а с банки в чужбина.

В друг хотел, който през юли е бил пълен с туристи, при отчетите се оказало, че повече от половината стаи са без гости през целия месец.

Резултатите от проверките са предадени на прокуратуратурата, съобщават ревизорите.

Гръцкото правителство прави опит да ограничи укриването на приходи, като налага високи глоби и отнема лицензите на фирмите, които нарушават закона.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

"Фич" повиши кредитния рейтинг на Гърция

Международната агенция "Фич" повиши кредитния рейтинг на Гърция с една степен от "CCC" до "B-". Въпреки повишението гръцките облигации остават доста под инвестиционното равнище. Икономическтите перспективи на страната се определят като положителни и се..

публикувано на 19.08.17 в 08:01

Продължава борбата с огъня в Гърция

Две денонощия продължава борбата с огъня на остров Кефалония. Максимални усилия полагат пожараникари и доброволци, за да ограничат огнения фронт, който заплашва да навлезе в две села на острова. С помощта на военните беше изкопан защитен ров, който прегради..

публикувано на 18.08.17 в 11:35

Гърция отхвърли като необосновани твърденията на Чавушоглу, че няма морска граница между двете държави

Гърция отхвърли като необосновани  твърденията на турския външен министър Мевлют Чавушоглу , че няма морска граница между двете държави. Острата реакция на Атина е предизвикана от изявление на турския министър пред парламента, с което той оспорва..

обновено на 17.08.17 в 09:54

Българските рибари не са желани в Гърция

Защо българите станаха нежелани около язовирите и малките водоеми в Северна Гърция? И кое наложи властите в южната ни съседка да променят правилата за риболов заради нашенци, поставяйки табели на български език още на границата? Освен за лятна..

публикувано на 15.08.17 в 17:10

МВнР препоръчва на българите в Гърция да се информират предварително за пожарната обстановка

Министерството на външните работи препоръчва на българите в Гърция да се информират за обстановката там заради бушуващите пожари.  По данни на гръцката Служба за пожарна безопасност за последните 24 часа са възникнали 55 пожара. По-голямата част от тях са..

публикувано на 15.08.17 в 13:45
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не..

публикувано на 01.02.18 в 16:47