Скъпи горива пречат на резервациите по гръцките острови

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Високите цени на горивата по гръцките острови се отразиха на туристическите резервации. При средна цена на безоловния бензин 1,48 евро на няколко гръцки острова покачиха спекулативно до 1,80 евро. На островите Самос, Кефалоня, Хиос безоловен бензин може да заредите за 1,75 евро, като на същите острови има и бензиностанции, които продават горивото с 30 цента по-евтино.

Видимо се спекулира с цените в туристическия сезон, коментират почиващите на гръцките острови. Водачите зареждат там, където цените са най-ниски.

До 10 цента на литър по-висока цена по островите е оправдано от транспорта, но останалото е спекула, посочват гръцките медии.

Хотелиери се оплакват, че често туристи отказват резервации по островите, защото разходите за бензин са много високи.
Министерството на развитието започна незабавни проверки по бензиностанциите в островната част на Гърция.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

"Фич" повиши кредитния рейтинг на Гърция

Международната агенция "Фич" повиши кредитния рейтинг на Гърция с една степен от "CCC" до "B-". Въпреки повишението гръцките облигации остават доста под инвестиционното равнище. Икономическтите перспективи на страната се определят като положителни и се..

публикувано на 19.08.17 в 08:01

Гръцките власти извършват масирани проверки на хотелите по островите за укриване на приходи

Гръцките власти провеждат масирани данъчни проверки в луксозните хотели по островите. За цунами от укриване на данъци, съобщават от финансовото министерство. Проверките на луксозните петзвездни хотели по островите показаха, че в някои от тях собствениците..

публикувано на 19.08.17 в 11:00

По-високият размер на ДДС по гръцките острови ще повиши цените през следващата година

По-високи ставки на ДДС ще има от 1 януари 2018 година на 32 острова в Гърция. Сред островите, които ще бъдат засегнати от по-високия данък, са и Лесбос и Кос, които пострадаха от силни земетресения. Ставките на този данък са три - най-ниската скача от 5 на..

публикувано на 11.08.17 в 09:21
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не..

публикувано на 01.02.18 в 16:47