Делян Добрев напуска всички заемани постове

| обновено на 01.10.17 в 15:14
Снимка: БГНЕС

Депутатът от ГЕРБ, председател на парламентарната комисия по енергетика и бивш министър на енергетиката Делян Добрев  обяви, че напуска всички заемани от него постове. До оттеглянето му се стигна след обвинения в кадруване и бизнес интереси в управлението на Хасково.

Политикът сподели, че се е срещнал с премиера Бойко Борисов и му е съобщил за своето решение. Той обяви, че ще съди Елена Йончева от БСП, която в парламента показа схема, според която на ключови позиции в местната власт са негови роднини и бивши бизнес партньори.


Делян Добрев ще остане член на ГЕРБ, но ще се оттегли от всички заемани постове, за да не пречи на партията. Пред БНТ Добрев обясни мотивите си, които сутринта е изложил и пред премиера Бойко Борисов: Опитах се обясня, че това не е истината. Цяла седмица обяснявах, че нямах сестра, а постоянно ми беше вменяван зет. Не знам как можеш да имаш зет, ако нямаш сестра. Хубави неща се случват в държавата. Тя цяла седмица се тресе всъщност от лъжите на госпожа Йончева.

Междувременно Елена Йончева обяви, че оставката на Добрев не е достатъчна, за да се реши проблемът: Проблемът е, че всичко това, в което ние обвинихме господин Добрев и модела, който създава в Хасково, е верен и някой трябва да понесе отговорност.
Йончева отказа да коментира дали близките и роднините на Добрев, назначени в Хасково, трябва да се оттеглят от постовете си.
Същевременно няколко областни структури на ГЕРБ, включително хасковската, заявиха подкрепата си към Делян Добрев. Депутатите от партията, кметът на София Йорданка Фандъкова и столичната организация изпратиха специално съобщение по казуса, в което по адрес на БСП отбелязват, че: Тези, които доведоха България до няколко национални катастрофи, да бъдат морални съдници, е мерзко и недопустимо.


 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Елена Йончева: Добрев понесе своята политическа отговорност, но това не е достатъчно

Излизането на депутата от ГЕРБ Делян Добрев от политиката заради скандала в Хасково не е достатъчно, заяви пред журналисти Елена Йончева от БСП.  Той понесе своята политическа отговорност. Проблемът е, че всичко това, в което ние обвинихме господин..

публикувано на 01.10.17 в 14:41
Добри Беливанов

От ГЕРБ - Хасково искат оставката на кмета Добри Беливанов и изключването му от партията

От ГЕРБ - Хасково искат оставката на кмета Добри Беливанов и изключването му от партията. Това е реакцията на местните активисти на партията за скандала, заради който депутатът Делян Добрев заяви, че напуска всички заемани постове.  Регионалните..

публикувано на 01.10.17 в 16:58

Областни структури на ГЕРБ се обявиха в подкрепа на Делян Добрев и го призоваха да не се оттегля

Няколко областни структури на ГЕРБ се обявиха в подкрепа на Делян Добрев и го призоваха да не се оттегля. По-рано днес Добрев заяви, че напуска всички заемани постове. До оттеглянето му се стигна след скандала за предполагаеми роднински назначения в..

публикувано на 01.10.17 в 16:12
Корнелия Нинова

К. Нинова: Последните скандали в ГЕРБ показват, че партията се разпада отвътре

Във Варна лидерът на БСП  Корнелия Нинова обяви ,че през ноември социалистите ще внесат собствен проект за бюджет 2018 -та.   Според нея, последните скандали в ГЕРБ показват, че партията се разпада. Спорът между кмета на ГЕРБ в Хасково и депутата на..

публикувано на 01.10.17 в 14:31
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не..

публикувано на 01.02.18 в 16:47