Президентът Румен Радев ще пилотира многоцелеви изтребител "Рафал"

Румен Радев
Снимка: ЕПА/БГНЕС

В последния ден от посещението си във Франция Румен Радев ще посети базата на френските ВВС в Сен-Дизие и ще пилотира многоцелеви изтребител "Рафал". Поканата към него отправи френският президент Еманюел Макрон при посещението си в България през август.

Говорим за двуместен учебен самолет. Местата са две. Един зад друг. Но управлението е абсолютно взаимозаменяемо и за мен това е наистина един сериозен подарък от президента Макрон. Той ми го предложи. На такова предложение няма как да се откаже, обясни президентът Румен Радев.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Румен Радев

Румен Радев: България е покрила всички критерии за членство в Организацията за икономическо сътрудничество и развитие

Румен Радев припомни, че страната ни има стабилен икономически растеж, ниска инфлация и безработица и въпреки че не е член на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие, спазва определените от нея международни стандарти в търговията...

публикувано на 05.12.17 в 21:27

Румен Радев покани френския бизнес да инвестира в България

Президентът Румен Радев покани френския бизнес да инвестира в България. На среща с водещи компании в Париж държавният глава представи възможностите за инвестиции у нас. Радев разговаря с представители на фирми, които работят в сферата на..

обновено на 05.12.17 в 19:06
Румен Радев

Опазването и развитието на историческото наследство обсъдиха президентът Радев и генералният директор на ЮНЕСКО

Опазването и развитието историческото наследство обсъдиха на среща в Париж президентът Румен Радев и генералният директор на ЮНЕСКО Одре Азуле . След срещата, българският държавен глава обобщи: И маме много проекти заедно, имаме много бъдеще..

публикувано на 05.12.17 в 14:06
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не..

публикувано на 01.02.18 в 16:47