Академия Комика

неделя, от 11.00 до 12.00 часа

„Академия Комика” - дали светът е оцелял, защото се е смял или се смее, понеже е оцелял? Това е само един от безбройните въпроси, които се разискват на високо ниво в единствената по рода си у нас и в чужбина хумористична академия. В четирите седмици на месеца „Академия Комика” ви предлага четири рубрики:

„Дядовата ръкавичка” – едно емблематично предаване, в което хумористи, музиканти и артисти бистрят смешното на крачка от тъжното.

„Еко – Ехо” - вик на природата, зов на душата. Докосване до природата около нас, надникване в собствената ни природа. Най-чистият продукт на редакция „Хумор и сатира”.
Сценарист: Борис Арнаудов.

„Звезди посред бял ден” - през годините водещи на тази директна шоупрограма са били Стефан Данаилов, Пламен Сираков, Христо Гърбов, Ириней Константинов, Стефан Щерев. Сега предаването е в нежните, но здрави ръце на репортерката Йорданка Стефанова.
Сценарист: Весел Цанков

„Вицария ХСЗ” - безсолни, осолени, пресолени шеги според вашите вкусове и предпочитания. На малки порции, но в изобилие.

Екип на предаването: Весел Цанков, Деян Копчев, Георги Гълов, Нина Божидарова


Публикации

Димитрина Желязкова - Етина

Кратката проза на една поетеса – Димитрина Желязкова-Етина в "Дамско парти"

В "Дамско парти", предаване на редакция "Хумор и сатира", обичаме поезията. Имаме специална рубрика за това, казва се "Пепел от рози". Защото често четем там класика. И Лилиев. И Дебелянов. И Вийон. Прекрасни са. Обожаваме ги. Но често четем и една наша..

публикувано на 24.03.22 в 15:35

"Дядовата ръкавичка" в "Арт и Тарт"

Постигнахме неволен световен рекорд! Поредното издание на творческия клуб на редакция "Хумор и сатира" "Дядовата ръкавичка" има предълга история. Когато в началото на 2020 г. се появи още едно място за културни срещи, наречено "Арт&Тарт", с..

публикувано на 27.08.21 в 14:45

Валентин Ганев и екзистенциалните въпроси

Колко посещения в токсикологията са ви нужни, преди да станете опитен гъбар? Какви мъдрости трябва да изпишем с отвертка върху колата на някого, за да спре да ни паркира на мястото? Как да постъпим, когато купестата облачност рязко премине в квадратна?..

публикувано на 01.04.21 в 08:00
Актрисата Йорданка Стефанова на сцената

Рожденият ден на актрисата

На 17 март рожден ден празнува актрисата от Сатиричния театър Йорданка Стефанова. Рожден ден може да се отбележи навсякъде – в любимата кръчма, на яхта, с китара край лагерния огън, на върха на виенско колело. Нерядко актьорите празнуват там, където са..

публикувано на 19.03.21 в 11:01
Актрисата Йорданка Стефанова на сцената

Журналистиката кости няма, но кости троши

Вярна ли е тази стара българска поговорка, става ясно по програма "Христо Ботев" в неделя от 13 часа в директната шоупрограма на редакция "Хумор и сатира" "Звезди посред бял ден". В нея енергичната репортерка Йорданка осветлява жизнено важни въпроси от..

публикувано на 19.02.21 в 09:05

Практикувайте смешните начини!

Начини да видите звезди посред бял ден има много, но най-смешният е да слушате по програма "Христо Ботев" всяка трета неделя от месеца от 13 часа директната шоупрограма на редакция "Хумор и сатира". Този път тя е със специалното участие на Георги Мамалев,..

публикувано на 16.01.21 в 09:15

Яснота посред бял ден

Тази неделя от 13 часа най-сетне ще настъпи яснота по някои от най-важните въпроси на днешния ден като например: - С какво се занимават в министерството на разумно звучащите обяснения? - Какви са исканията на протестиращите политици и има ли за какво да..

публикувано на 13.11.20 в 12:25
Боян Биолчев и Линда Русева

Другите дрехи на Боян Биолчев в „Академия Комика“

В неделя точно в 13 часа ще започне една забавна беседа между Боян Биолчев и Линда Русева. Той е писател, професор, полонист, скиор, а тя е актриса, която играе не само себе си, но и Любознателната Блондинка. Ще си гворят уж лекомислено, уж на шега, но..

публикувано на 26.04.19 в 15:25
Линда Русева, Нина Божидарова и Мая Бабурска (отляво надясно)

„Дамско парти“ - финият хумор на една блондинка

„Дамско парти“, нежното предаване на редакция „Хумор и сатира“ ще излезе в ефир във вечерен вариант, в неделя, 31 март от 22.30. Това не значи, че трябва да сте с официални дрехи, можете да ни слушате и с фрак, и по шорти, по пижама или пък съвсем без нея...

публикувано на 31.03.19 в 09:00
Чл.-кор. проф. д-р Стефан Костянев (вляво) и Валентин Ганев

„Несериозно за сериозната наука” с професор Стефан Костянев

Тази неделя от 13 часа ще се имате удоволствието да чуете една уникална среща между актьора Валентин Ганев, който е и режисьор, и един от най-знаменитите контрабасисти у нас с пиесата си „Контрабасът” и член-кореспондент професор доктор на медицинските..

публикувано на 30.03.19 в 09:30