Академия Комика

неделя, от 13.00 до 14.00 часа

„Академия Комика” - дали светът е оцелял, защото се е смял или се смее, понеже е оцелял? Това е само един от безбройните въпроси, които се разизскват на високо ниво в единствената по рода си у нас и в чужбина хумористична академия. В четирите седмици на месеца „Академия Комика” ви предлага четири рубрики:

„Дядовата ръкавичка” – едно емблематично предаване, в което хумористи, музиканти и артисти бистрят смешното на крачка от тъжното.

„Еко – Ехо” - вик на природата, зов на душата. Докосване до природата около нас, надникване в собствената ни природа. Най-чистият продукт на редакция „Хумор и сатира”.
Сценарист: Борис Арнаудов.

„Звезди посред бял ден” - през годините водещи на тази директна шоупрограма са били Стефан Данаилов, Пламен Сираков, Христо Гърбов, Ириней Константинов, Стефан Щерев. Сега предаването е в нежните, но здрави ръце на репортерката Йорданка Стефанова.
Сценарист: Весел Цанков

„Вицария ХСЗ” - безсолни, осолени, пресолени шеги според вашите вкусове и предпочитания. На малки порции, но в изобилие.

Екип на предаването: Димитър Бежански, Деян Копчев, Георги Гълов, Любомир Методиев


Публикации

Боян Биолчев и Линда Русева

Другите дрехи на Боян Биолчев в „Академия Комика“

В неделя точно в 13 часа ще започне една забавна беседа между Боян Биолчев и Линда Русева. Той е писател, професор, полонист, скиор, а тя е актриса, която играе не само себе си, но и Любознателната Блондинка. Ще си гворят уж лекомислено, уж на шега, но..

публикувано на 26.04.19 в 15:25
Линда Русева, Нина Божидарова и Мая Бабурска (отляво надясно)

„Дамско парти“ - финият хумор на една блондинка

„Дамско парти“, нежното предаване на редакция „Хумор и сатира“ ще излезе в ефир във вечерен вариант, в неделя, 31 март от 22.30. Това не значи, че трябва да сте с официални дрехи, можете да ни слушате и с фрак, и по шорти, по пижама или пък съвсем без нея...

публикувано на 31.03.19 в 09:00
Чл.-кор. проф. д-р Стефан Костянев (вляво) и Валентин Ганев

„Несериозно за сериозната наука” с професор Стефан Костянев

Тази неделя от 13 часа ще се имате удоволствието да чуете една уникална среща между актьора Валентин Ганев, който е и режисьор, и един от най-знаменитите контрабасисти у нас с пиесата си „Контрабасът” и член-кореспондент професор доктор на медицинските..

публикувано на 30.03.19 в 09:30

И бъдещите звезди могат да светят ярко!

Тази неделя в „Звезди посред бял ден“ ще практикува наученото в Старобългарския университет стажантката Добриела. Бъдещата звезда на родната журналистика е подготвила шокиращи посещения в министерството на посредничеството и съдебната система, дома на..

публикувано на 16.03.19 в 13:05
Мая Бабурска

Мачо ли е родният хуморист

Тази неделя в „Дядовата ръкавичка“ незабелязано ще се прокрадва темата за джендера, каквото и да значи това. Ще става ясно мачо ли са българските хумористи и ако да, защо. Всичко това е само шега, макар и всяка шега да е повече от истина. Със силното дамско..

публикувано на 02.03.19 в 10:50
Авторът Весел Цанков дава напътствия на звукорежисьора Георги Топорчев, които според опитната музикална редакторка Калинка Герганова са смешни.

Един час алтернативна журналистика

Този път в директната шоупрограма „Звезди посред бял ден“ вихрената репортерка Йорданка с нежните си, но здрави ръце тя ще манипулира актьорите Латинка Петрова, Иван Петрушинов, Симеон Викторов, Кольо Михайлов и Йосиф Шамли. С нежния си, но властен глас тя..

публикувано на 16.02.19 в 10:25
Любомир Методиев, Кирил кавадарков, Вяра табакова, Божидар томов, Емил Емилов, Данаил Константинов, Симеон Викторов и Весел Цанков (седнал)

Чувството за хумор - това е толкова просто!

Тази неделя (3 февруари) на поредната сбирка на творческия клуб на редакция „Хумор и сатира“ –  „Дядовата ръкавичка“, седем на брой хумористи и четирима актьори ще дискутираме върху чувството за хумор. Ще го оглеждаме, ще го въртим от всички..

публикувано на 02.02.19 в 09:05
Актрисата Йорданка Стефанова на сцената.

Тайната на доброто настроение, или вицомания

И тази неделя ще можем да се насладим на изключителната подборка на кратките форми на острия хумор в предаването „Вицомания“ на програма „Хумор и сатира“. Това е едно крайно приятно занимание, не само защото имаме повод да се замислим – над нещата от живота..

публикувано на 27.10.18 в 12:10
Авторите Георги Василски, Весел Цанков, Симеон Викторов, Георги Гълов, Васил Сотиров, Тодор Димитров и Любомир Методиев (отляво надясно) след края на поредния запис.

Спомени за Георги Василски в „Дядовата ръкавичка“

Тази неделя сбирката на творческия клуб на редакция „Хумор и сатира“ „Дядовата ръкавичка“ е по-различна, за съжаление тя не е като другите. Този път тя е посветена на Георги Василски – добрият колега и веселият приятел, който ни напусна завинаги преди две..

публикувано на 06.10.18 в 09:35
Актьорите Линда Русева и Дарчо Радев (Божидар Томов) по време на запис на предаването.

Робърт Бърнс и споделените мисли на една блондинка

В новото „Дамско парти“, едно предаване на редакция „Хумор и сатира“ си говорим за любов, смешна или пък не чак толкова, говорим и за света около нас – свят от дребни неща, като чорапите, мернали се в стихотворението на Робърт Бърнс, или..

публикувано на 31.07.18 в 09:25