БНР представя

петък
от 18.30 до 19.30 часа

В предаването ще се акцентира върху продукцията на Биг бенда на БНР, ще се представят участниците в Пролетния ни конкурс и тези, които участват в конкурса Евросоник на EBU. Ще се припомнят знакови концерти на известни наши и чужди музиканти, записвани и продуцирани от БНР.

Екип: Цветославия Бахариева

Публикации

Свободата на "Хориа"

"Хориа" на румънската режисьорка Ана-Мария Команеску представя свободата като онова най-желано място за човека. Място, заради което обикаляш и опознаваш целия свят, но откриваш вътре в себе си. Филмът е копродукция между Румъния, България и Сърбия и е..

публикувано на 31.03.24 в 10:15

Китайските приказки и техните магични послания

Книгата "Китайски приказки" разкрива традициите за предаване на древните истории на Китай. Красивото издание ни въвежда в един необятен магичен свят – любопитен, както за децата, така и за най-възрастните. Великолепните илюстрации на талантливия..

публикувано на 09.12.23 в 08:50

С "Чест" и в раздялата, и в любовта

От чист егоизъм ли преследваме страстта – защото искаме да усетим колко сме живи и по този начин да се почувстваме и велики? Какви са капаните на привързаността в една връзка и успяваме ли да се завърнем към себе си след тежка раздяла? От раздялата ли..

публикувано на 01.09.23 в 10:59
Сцена от „Мяра за мяра“ от Уилям Шекспир на младия режисьор Крис Шарков

Драматичен театър Ловеч представи 12-ото издание – „Фестивал на младите в театъра“

Фестивалът „Дни на младата режисура“ има своята традиция, той е създаден през 1985 г. по инициатива на режисьора Иван Станев съвместно с Димитър Радичков. Това е отворена възможност за млади, току-що завършили режисьори с покана да представят своето..

публикувано на 11.10.21 в 17:48