Един мъж, един микрофон

Архив на предаването
Предаването е продължител и радио потомец на авторската рубрика на Симеон Идакиев „Един мъж, един автомобил, една камера” в Българската национална телевизия.
Амбицията на предаването е да предлага интересни пътувания по света и в България, разказани от наблюдателни разказвачи - пътешественици с цел да научим повече за нашата прекрасна, и толкова уязвима и крехка планета. В някакъв смисъл това ще бъдат пътувания и към самите нас.
Музиката в предаването е също музика за пътешественици. Понякога ще ни пренася на удивителни географски ширини и височини, понякога ще илюстрира местен колорит и екзотични ритми, а понякога ще ни отведе към най-сложното пътешествие - навлизането в самия себе си.

Екип на предаването: Симеон Идакиев, Весел Цанков, Албена Велева, Елиана Захариева


Публикации

Симеон Идакиев, Витан Влахов и Петър Берон (отляво надясно).

Един мъж, един микрофон

Първото излъчване на предаването „Един мъж, един микрофон” по програма „Христо Ботев” беше преди шест и половина години, които излетяха много бързо. Но дойде време да се сбогувам с вас, защото това е последното му издание. Направих го с помощта на двама..

публикувано на 30.10.17 в 11:05
Кула „нураге” - Сардиния.

Сардиния

Ще ви призная, че не знаех много за остров Сардиния, към който се отправях. Освен онова, което бях чел и чувал за тази автономна област на Италия, а то не беше кой знае колко... Една от най-ласкавите легенди за нея разказва, че когато Бог за първи път..

публикувано на 23.10.17 в 10:30
Градчето Агиос Николаос - Крит.

Там, където се е родил Зевс

От това предаване можете да научите повече за остров Крит в Средиземно море, който посетих неотдавна. Първата сутрин след пристигането си в Агиа Пелагиа, където бях настанен, се събудих заедно със слънцето - от звук на хлопатари и блеене на овце. Сякаш бях..

публикувано на 16.10.17 в 10:05
Симеон Идакиев и проф. Александър Илиев (вдясно).

Пътешествията на професор Александър Илиев

В студиото ми гостува човек, от когото истински се възхищавам. Името му е Александър Илиев. За онези, които не го познават, макар че те едва ли са много, ето все пак кратката му визитна картичка. Професор-доктор Александър Илиев владее 21 езика и е много..

публикувано на 09.10.17 в 10:10

Телевизионната легенда ”Атлас”

С това предаване се връщаме 49 години назад във времето, за да възкресим спомена за една емблематична телевизионна рубрика. Става дума, разбира се, за „АТЛАС”, в който имах удоволствието да работя няколко десетилетия, начело на който в началото на октомври..

публикувано на 02.10.17 в 09:50
Драго Матеев

Драго Матеев - изкушен от планините

В това предаване можете да научите много за Драго Матеев, един човек, запленен от фотографията и планините. Той е фотограф, планински водач и пътешественик, чията най-голяма слабост е Пирин планина. Изкачвал е Вихрен вече 112 пъти. Но това не е всичко,..

публикувано на 25.09.17 в 11:32
Стефан Диомов и Симеон Идакиев в студиото на

Неразгаданите тайни на Перу със Стефан Диомов

В студиото гостува пътешественикът Стефан Диомов. Няма никаква грешка, добре сте прочели - това е големият наш композитор Стефан Диомов, който всяка година осъществява интересно пътуване, на което аз с удоволствие се явявам нещо като консултант. Той..

публикувано на 18.09.17 в 11:05
Италианският град Трани е живописно разположен по бреговете на Адриатическото крайбрежие.

Романтиката на Южна Италия

В това предаване предлагам на вашето внимание впечатленията си от един от най-романтичните региони на Южна Италия, градовете-перли по нейното крайбрежие, където бях наскоро. Сигурен съм, че когато чуете моя разказ у вас ще се събуди желанието да се..

публикувано на 05.09.17 в 10:00
Виолета Панева, Владимир Тасев и Симеон Идакиев (отляво надясно).

Велосипедна обиколка на Европа

В това предаване ми гостуват двама души - Владимир Тасев и Виолета Панева. Докато немалка част от нашите сънародници се оплакват от незавидната си съдба, те двамата доказват, че и с малко пари могат да бъдат извършени далечни пътувания. Работили са какво ли..

публикувано на 22.08.17 в 10:45
Валентин Дрехарски (вляво) и Симеон Идакиев в студиото на

От Кипър до Баренцово море

След като чуете това предаване, уважаеми слушатели, вие ще бъдете безспорно по-богати в представите си за малко известни региони най-вече на север от България и заслугата за това ще бъде на моя гост Валентин Дрехарски. Макар че ми е гостувал и преди, ще..

публикувано на 15.08.17 в 09:30