Голямата къща на смешните хора

неделя, от 18.30 до 20.00 часа


„Голямата къща на смешните хора” - всяка къща, от сламената колиба до царския палат се превръща в дом единствено и само благодарение на хората, които живеят в нея. Нашата къща е не само голяма, но и смешна, защото в нея има място за всички, които вярват, че си струва да бъдеш смешен, наместо страшен. В нея има четири стаи:

„Открито студио” - експериментът на редакция „Хумор и сатира”, в който един актьор показва многото си лица.

„Опак маркет” - няма нищо по-опако от българския пазар. Единствената трайна тенденция е поскъпването на усмивките успоредно с поевтиняването на сълзите. Можете и да не следите световните борси, но ако държите на доброто си настроение, познаването на фиксинга на хумора е задължително.
Сценарист: Данаил Константинов.

„Салон за класифицирана словесност” - място за вълнуващи срещи на утвърдени имена в българската и световна сатирична литература с бъдещи класици.

„Клуб „Наздраве” - В клуба са добре дошли и очаквани всички семейства и приятелски компании, които са се събрали в неделната вечер. Понеже сред близки се говори за какво ли не, край масата има място за всяка тема, интересна за слушателите, но основното и e българската традиция и култура, веселбата и компанията. В тези условия човек има нужда да си каже какво му е криво, но освен това ние ще почерпим слушателите с истински и смешни готварски рецепти, отлежали вицове по темата, любопитни случки от кулинарната вселена, страници от класиката и други полезни и приятни неща, които могат да минат и за мезе на глътката вино, която ще си налеят.

Екип на предаването: Весел Цанков, Деян Копчев, Георги Гълов, Нина Божидарова


Публикации

Усмивките на Радой в старите радиоленти

В годината на 100-годишнината на Радой Ралин в "Усмивки от старите радиоленти" на екип "Хумор и сатира" си спомняме за сатирика, белязал с живота и творчеството си както най-застойните, така и най-променящите се години от новата българска история. Заeдно..

публикувано на 22.09.22 в 14:40
Мирон Иванов

Мирон Иванов – сериозният работник на хумора

Всяка четвърта неделя в "Голямата къща на смешните хора" на редакция "Хумор и сатира" звучи рубриката "Усмивки от старите радиоленти". В поредното ѝ издание отново можете да чуете един от популярните радиогласове, съхранен в старите ленти на "Хумор и..

публикувано на 24.06.21 в 15:25
Христо Гърбов във филма на Иглика Трифонова „Асансьор за пациенти”

Христо Гърбов и „Открито студио“ – повече от добра комбинация!

Какво искаме да кажем на половинката си, когато ѝ изпратим озверял скункс в кутия от телевизор? На какъв храст да се правим, в случай че попаднем в клетката на лъва? Объркват ли се сателитите на ЦРУ, ако носим шапки от фолио? Отговорите на тези, а и на..

публикувано на 05.03.21 в 08:10
актрисата Йоанна Темелкова

Йоанна Темелкова превзема „Открито студио“

Ходи ли майката на Маугли по родителски срещи? Защо мечката от историята “Лошата дума не се забравя” се е обидила на дърваря, вместо да иде да си измие зъбите? Нужна ли ви е цяла пица, за да си сготвите пица на парче? Отговорите на тези, а и на още куп..

публикувано на 05.02.21 в 10:35

В главната роля: София Бобчева

Какво е общото между Горан Брегович и Димитрий Шостакович?  Съществува ли щастие след брака, или всичко се превръща в окопна война?  Какво да правите, ако грабливи птици помислят прическата ви за гнездо? Как да се държите с литературните си..

публикувано на 30.10.20 в 09:30

Усмивките на Вели Чаушев в старите радиоленти

В "Голямата къща на смешните хора" си спомняме на 25 ноември от 20.30 часа за една от най-лъчезарните усмивки от предаванията на Националното радио, за един актьор с добро сърце и светла душа, оставил след себе си много записи в архива на "Хумор и сатира"..

публикувано на 24.10.20 в 16:20
Актьорите на кръглата маса: Латинка Петрова, Иван Петрушинов, Веселин Мезеклиев, Кирил Кавадарков, Анелия Шишкова, Симеон Викторов

Всички на пазар в най-необикновения магазин

Не губете време, заповядайте в „Опак маркет“ – най-големия универсален магазин в българския ефир. В „Опак маркет“ и да не купите нищо, достатъчно е да слушате и гледате внимателно: в опак маркет печалбата за един не е загуба за друг... при нас всеки..

публикувано на 07.02.19 в 12:45