Голямата къща на смешните хора

неделя, от 20.30 до 22.00 часа


„Голямата къща на смешните хора” - всяка къща, от сламената колиба до царския палат се превръща в дом единствено и само благодарение на хората, които живеят в нея. Нашата къща е не само голяма, но и смешна, защото в нея има място за всички, които вярват, че си струва да бъдеш смешен, наместо страшен. В нея има четири стаи:

„Открито студио” - експериментът на редакция „Хумор и сатира”, в който един актьор показва многото си лица.

„Опак маркет” - няма нищо по-опако от българския пазар. Единствената трайна тенденция е поскъпването на усмивките успоредно с поевтиняването на сълзите. Можете и да не следите световните борси, но ако държите на доброто си настроение, познаването на фиксинга на хумора е задължително.
Сценарист: Данаил Константинов.

„Салон за класифицирана словесност” - място за вълнуващи срещи на утвърдени имена в българската и световна сатирична литература с бъдещи класици.

„Клуб „Наздраве” - В клуба са добре дошли и очаквани всички семейства и приятелски компании, които са се събрали в неделната вечер. Понеже сред близки се говори за какво ли не, край масата има място за всяка тема, интересна за слушателите, но основното и e българската традиция и култура, веселбата и компанията. В тези условия човек има нужда да си каже какво му е криво, но освен това ние ще почерпим слушателите с истински и смешни готварски рецепти, отлежали вицове по темата, любопитни случки от кулинарната вселена, страници от класиката и други полезни и приятни неща, които могат да минат и за мезе на глътката вино, която ще си налеят.

Екип на предаването: Весел Цанков, Димитър Бежански, Деян Копчев, Георги Гълов, Нина Божидарова


Публикации

В главната роля: София Бобчева

Какво е общото между Горан Брегович и Димитрий Шостакович?  Съществува ли щастие след брака, или всичко се превръща в окопна война?  Какво да правите, ако грабливи птици помислят прическата ви за гнездо? Как да се държите с литературните си..

публикувано на 30.10.20 в 09:30

Усмивките на Вели Чаушев в старите радиоленти

В "Голямата къща на смешните хора" си спомняме на 25 ноември от 20.30 часа за една от най-лъчезарните усмивки от предаванията на Националното радио, за един актьор с добро сърце и светла душа, оставил след себе си много записи в архива на "Хумор и сатира"..

публикувано на 24.10.20 в 16:20
Актьорите на кръглата маса: Латинка Петрова, Иван Петрушинов, Веселин Мезеклиев, Кирил Кавадарков, Анелия Шишкова, Симеон Викторов

Всички на пазар в най-необикновения магазин

Не губете време, заповядайте в „Опак маркет“ – най-големия универсален магазин в българския ефир. В „Опак маркет“ и да не купите нищо, достатъчно е да слушате и гледате внимателно: в опак маркет печалбата за един не е загуба за друг... при нас всеки..

публикувано на 07.02.19 в 12:45