Хумор и сатира

Редакция “Хумор и сатира” е една от най-старите редакции не само в програма “Христо Ботев”, а и в Българското национално радио. През годините в нея са работили изявени творци, които са създали някои от знаковите явления в българската култура – фестивала на хумористичната и сатирична песен “Златният кос”, конкурса “Тромбата на Вили”, сатиричната буфо-опера “Цар и водопроводчик”, мюзикълите “Шерифът Лъки” и “Бабавачница”, творческия клуб “Дядовата ръкавичка”, стотици разкази, стихотворения, пиеси.
Понесли впечатляващото си наследство, колегите от “Хумор и сатира" гледат към бъдещата си работа сериозно. Амбицията им е да разширят обратната връзка със слушателите, да възродят спектаклите с публика, да снижават възрастта на своята аудитория и най-вече да останат верни на своето верую ”ако не сме умни, да бъдем поне остроумни”.

Публикации

"Звезди посред бял ден": Журналистиката кости няма, но кости троши

Този път в студиото на директната шоупрограма на редакция „Хумор и сатира” ще се развихри Жанет, блондинка, студентка по журналистика в Старобългарския университет. В „Звезди посред бял ден” тя ще бъде на практика и твърдо е решила да докаже правотата на..

публикувано на 12.10.11 в 09:48

Необичайни явления в ефира

И този път в директната шоупрограма „Звезди посред бял ден” водещата Йорданка и нейните събеседници ще предизвикат необичайни явления сред слушателите. Това ще е напълно естествено след срещата им с председателя на парламентарната комисия по страничните..

публикувано на 14.09.11 в 09:01

Микрофон, маникюр и още нещо

ftp://files.bnr.bg/HristoBotev/Humor/110717vic.mp3 Юлското слънце изгаря земята, но по-безмилостна е звездата на разследващата журналистика репортерката Йорданка, която не оставя сенчесто място неогряно. С микрофон и маникюр и през лятото тя продължава да..

публикувано на 14.07.11 в 07:37

Журналистика с огън и меч в „Звезди посред бял ден”

ftp://files.bnr.bg/HristoBotev/Humor/110515_Zvezdna reklama.mp3 Както добре знаем, „Звезди посред бял ден” е не просто директна шоупрограма, а един час журналистика с огън и меч. Това поставя пред екипа на предаването високи цели и отговорни задачи. Този път..

публикувано на 13.05.11 в 07:42
„Златният кос” - 2009 г.

37-и фестивал на хумористичната и сатиричната песен „Златният кос”: пластика на словото, обрати на мисълта

ftp://files.bnr.bg/HristoBotev/kultura/Poroci.mp3 ftp://files.bnr.bg/HristoBotev/kultura/moriakat udavnik.mp3 ftp://files.bnr.bg/HristoBotev/kultura/slushalkata 1.mp3 Тази година „Златният кос” ще превърне фестивала на хумористичната и сатиричната песен в..

публикувано на 16.03.11 в 13:16
Всичко е в ръцете на човека и тъкмо затова те трябва редовно да се мият.

Избрано от фонда на "Хумор и сатира" от 30 август до 5 септември

Хиляди са авторите, които вървят в крак с времето, Борис Арнаудов ви предлага онези от тях, които са попаднали в бъдещето. Понеделник, 30 август Един ден човешкото в живота ще се възкреси Надежди, споделени от Джон Стайнбек в романа „Тортила Флет”..

публикувано на 26.08.10 в 10:49
Когато ви се прииска да облеете някого с кал, за предпочитане е тя да бъде лечебна...

Избрано от фонда на "Хумор и сатира" от 23 до 29 август

Хиляди са авторите, които вървят в крак с времето, Борис Арнаудов ви предлага онези от тях, които са попаднали в бъдещето. Понеделник, 23 август Вярата в доброто облагородява, подозрението в зло погубва. Доказателствата – в разказите на Съмърсет Моъм..

публикувано на 16.08.10 в 10:21
O. Хенри е литературният псевдоним на американския писател Уилям Сидни Портър, известен като майстор на късия разказ с неочакван край.

Горещи летни нощи с избора на Борис Арнаудов от фонда на "Хумор и сатира" от 16 до 22 август

"Времената се менят, духът на времето остава" Понеделник, 16 август Бездарието се прощава по-лесно, отколкото таланта Доказателство на О Хенри с два разказа от цикъла „Сърцето на Запада” Вторник, 17 август Когато съгрешава, човек се избавя от..

публикувано на 10.08.10 в 09:46

Избрано от фонда на "Хумор и сатира": „Времената се менят, духът на времето остава”, всеки ден от 9 до 15 август

Понеделник, 9 август Съдбата дава повече, когато искаме по-малко „Престъплението на лорд Артър Савил” – новела от Оскар Уайлд Вторник, 10 август Изящно споделената тайна се превръща в изкуство „Кантървилският призрак” – новела от Оскар Уайлд..

публикувано на 06.08.10 в 09:00

В първия час на новия ден: „Времената се менят, духът на времето остава” - избрано от фонда на редакция „Хумор и сатира”

Понеделник, 2 август Един от ключовете за щастието е лошата памет Извод на Марк Твен, О`Хенри и Джон Ъпдайк, споделен в разказите „Банкнота от един милион стерлинги”, „Малкият замък на Рейн” и „Любовникът ти се обади по телефона” Вторник, 3 август..

публикувано на 27.07.10 в 06:33