Музикален момент

понеделник
от 14.00 до 15.00 часа
Предаването съдържа кратка любопитна информация за световноизвестни или млади, утвърждаващи се музиканти - певци, инструменталисти и диригенти - подкрепена с техни изпълнения. В началото на всяко издание има музикална игра-загадка с награди.
Редовни рубрики на предаването: "Сладки гласове" (представя изтъкнати певци от близкото минало или настоящето), "Българин да се наричам" - посветена на родното музикално-изпълнителско и композиторско изкуство, "Двете лица на ..." - Рубрика за големи музиканти, изявяващи се на повече от едно музикално поприще
Екип: Аделина Александрова, Елина Величкова

Публикации

За първи път Новогодишния концерт на Виенската филхармония ще бъде дирижиран от Франц Велзер-Мьост.

Новогодишен концерт на Виенската филхармония – директно от Златната зала “Музикферайн”, Виена, 1 януари, 12.00 часа

Една от най-красивите европейски музикални традиции – Новогодишният поздравителен концерт на Виенската филхармония ще бъде спазена и тази година! В празнично украсената Златна зала на Дружеството на приятелите на музиката – “Музикферайн”, която приютява..

публикувано на 29.12.10 в 10:28
Коледен ден на Европейския съюз за радио и телевизия

19 декември – един ден, в който музика обединява Европа

Отколешна традиция е седмица преди Рождество Христово страните, членуващи в европейската организация за радио и телевизия, независимо дали са католически, православни, протестантски, да подготвят специални концерти с музика за празника. Различни са и..

публикувано на 13.12.10 в 10:22
Красимира Стоянова, Веселина Кацарова и Пламена Мангова (отляво надясно)

Аплодисменти за Красимира Стоянова, Веселина Кацарова, Пламена Мангова

Документални записи:  • Красимира Стоянова в солистичния състав на Верди Реквием, изпълнен на Великденския фестивал в Залцбург от Берлинската филхармония и хора на Баварското радио под диригентството на Марис Янсонс, 30 март 2010 г. • Веселина Кацарова пее..

публикувано на 28.05.10 в 12:06

Новогодишен концерт на Виенската филхармония

Какво би бил животът ни без добрите стари традиции? Може и да не са “това, което бяха” (както гласи една позната реклама!), но има неща, които нито времето, нито хората могат да променят. Вече близо две десетилетия програма “Христо Ботев” дава прекрасен..

публикувано на 30.12.09 в 09:11