Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Яна Шишкова, китаист

Снимка: Кирчо Стоичков
Гост: Яна Шишкова, китаист

неделя, 21 октомври
По публикацията работи: Милена Димова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Наградата "Полет в изкуството" за 15-и път

15 години фондация "Стоян Камбарев" сбъдва мечтите на младите и талантливите, като реализира техни конкретни проекти – филми, изложби, спектакли, концерти, пърформанси, издава книги, музикални албуми и много други. На 23 април предстои официалната церемония за връчване на престижния и чакан приз за млади творци в България – Наградата за "Полет в..

публикувано на 17.04.24 в 08:45
Юрий Рахнев

"Странично осветление" – монолог на актьора Юрий Рахнев

Книгата "Странично осветление" от актьора Юрий Рахнев е яростен монолог на един фоторепортер, градски човек, тръгнал по следите на заплатената история. Юрий Рахнев е роден в Бургас. Изучавал е социологически и културологични теории в Бристолския университет. Работил е като фотожурналист, участвал е в игрални филми, сериали и телевизионни..

публикувано на 16.04.24 в 18:54

Фотографска изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти

"Небеса" (The Heavens) е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики, на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти. В продължение на повече от две години двамата посещават тринайсет офшорни центъра, олицетворение на укриване на данъци,..

публикувано на 16.04.24 в 17:29

Потопените български села в артистичен проект

Изложбата "Изгубени под водата" прави артистично изследване на емоцията и спомена за потопените български села по времето на социализма, които са изселени заради масираното строителство на язовири.  Създателките на проекта Ралица Каменова и Стела Бизева разказват, че едно от потопените села е част от тяхната семейна история и така се заражда..

публикувано на 16.04.24 в 17:15

България представя тревожна артинсталация на Венецианското биенале 2024 г.

STIR е многократно награждавана глобална медийна къща и кураторска агенция. Това е разностранна организация с дигитални и физически платформи, която е основана през 2014 г., за да раздвижи творческата мисъл, практиката, дискурса и индустрията, като същевременно насърчава, разпространява и насърчава творчеството и иновациите в областта на дизайна,..

публикувано на 16.04.24 в 16:00