Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Когато децата играят игрите на възрастните

Снимка: theatre.ruse.bg
С премиера на спектакъла „Следобедни игри” ще посрещне публиката си Драматичният театър „Сава Огнянов” в Русе тази вечер. Постановката е на Боян Иванов по пиесата на аржентинската писателка Рома Майо, сценографията и костюмите са дело на Елица Георгиева, а музикалното оформление – на S.U.S.F.
Със „Следобедни игри” русенският театър всъщност продължава поредицата си от спектакли, които поставят от сцената важни за обществото ни проблеми, свързани с децата и младите хора.


В „Артефир” ви срещнахме с режисьора на спектакъла Боян Иванов.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Как деца ще се запознаят с творчеството на Франц фон Щук?

Как деца ще се запознаят с творчеството на Франц фон Щук в образователна програма в "Квадрат 500" в "Нашият ден" разказва Даниела Лазева . "Целта на отдел "Образователни програми" е да представи произведенията в представителната ни експозиция, както и във временните изложби на широката публика. През годините през нея са минали много и..

публикувано на 30.05.24 в 09:22

Ивелина Берова за изложбата си "Причини" в Триъгълна кула на Сердика

Ивелина Берова е визуален артист и социален фотограф. Родена е във Варна, живее и работи в София. Сред нейните изложби и проекти са: "Улицата", "Малки градски етюди", "Портрети в сряда", "Моите пътища", "Долината на розите", "Градски етюди", "Хроники от България: Корени" и др. Най-новата ѝ изложба "Причини" представя две концептуални серии –..

публикувано на 30.05.24 в 09:15
Митко Щерев и Емил Янев

По следите на един забравен часовник

В епизод 544 "Трамвай по желание" среща своята публика със забележителния музикант Митко Щерев. Биографичната справка за Митко Щерев е пълна с обрати и знаци на съдбата. Роден е на 28 януари 1946 г. в Ямбол в бедно семейство. Част от детството му минава в пансиони в Ямбол и Пловдив (1957 – 1964). Отначало свири на акордеон. Завършва музикалното..

публикувано на 29.05.24 в 18:15

Светлин Симеонов с премиера на нова стихосбирка

"Има неща, които са неоспорими научни факти. Просто са такива и нищо не е в състояние да ги промени. Понякога точно от тях стават най-добрите поетични метафори. Които говорят повече от всякакви заплетени и усложнени словесни еквилибристики. Просто е: сърцето е анатомичен орган, който през целия ни живот, от раждането до гроба, не спира нито за миг...

публикувано на 29.05.24 в 16:50