Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

По пътя към дома

Как да направите най-добрия избор при покупка на жилище? Какво може да wи се случи, ако притежавате жилище без акт 16?
Съветите са на Полина Стойкова, съответно оперативен директор на една от най-големите агенции за недвижими имоти.
Ще разберете още: какви са прогнозите за цените на жилищата през 2014 г., какви са обичайните грешки при покупка на жилище и дали е необходимо да ползвате услугите на агенция за недвижими имоти.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Мирът в трите аврамически религии

На 21 септември преди 81 години (през далечната 1939) започва Втората световна война. От 2001 година с резолюция на Общото събрание на Организацията на обединените нации светът отбелязва Международния ден на мира.  По традиция на този ден генералният секретар на ООН удря камбаната на мира и призовава всички воюващи страни да оставят оръжията и..

публикувано на 21.09.20 в 16:35
Аркади Шарков

По-добро здравеопазване, но не за сметка на повишени здравни осигуровки

Отношението на българите към здравната система е традиционно негативно, но все пак има регистрирана позитивна динамика за последната една година, дължаща се най-вероятно на Covid кризата. Н ационално представително проучване от август на Изследователски център „Тренд“ , проведено сред 1005 души, относно нагласите на българите спрямо здравната система,..

публикувано на 21.09.20 в 16:34

За предизвикателството да живееш в мир с природата и себе си

Махатма Ганди казва, че силата не идва от физическия капацитет. Тя идва от неукротимата воля. Именно хора на волята са главни герои в "Нашият ден". На 30 август  Мария Николова подобри рекорда за преминаване на един от най-известните планински маршрути Ком-Емине, като го измина за 5 дни, 16 часа и 43 минути.  По време на този преход тя не е сама. До..

публикувано на 21.09.20 в 13:16

Даниел Троев: Социалните взаимоотношения са ключови за психическата устойчивост

Всяка година на 21 септември светът отбелязва Деня на мира, обявен от Общото събрание на ООН за ден, посветен на укрепването на идеалите за мир. Тази година се навършват 30 години от приемането на Декларация на Общото събрание на ООН за правото на народите на мир.  За мира в нас и около нас в "Нашият ден" говори  психологът Даниел Троев: Протести,..

публикувано на 21.09.20 в 12:13
Разходите за образование у нас са най-ниските в ЕС

Качеството на образованието днес е по-ниско от 2010 г.

Спад на качеството на образованието у нас през последното десетилетие констатира Световната банка в последната си актуализация на Индекса на човешкия капитал. Индексът прогнозира (от 0 до 1) какъв е шансът на едно дете да развие пълния си потенциал и да бъде в добро здраве, когато достигне по-зряла възраст. Страната ни е посочена в доклада с още един..

публикувано на 21.09.20 в 12:02